SoZa dinner times #7: Den Haag stad van vrede en recht

SoZa dinner times #7: Den Haag stad van vrede en recht

Den Haag stad van vrede en recht

Afgelopen dinsdag vond SOZA Dinner Times #7 plaats. Een gemêleerd gezelschap van lokale en internationale changemakers toog naar SOZA om de waarden van Den Haag Stad van Vrede en Recht te duiden, vieren en de verantwoordelijk die daarmee gepaard gaat, te delen. 

Na een warm welkomstwoord door projectontwikkelaar John Monden, trapte Erik de Baedts, directeur van het Vredespaleis, de avond af. Erik sprak zijn waardering uit voor lokale initiatieven die vreedzame onderlinge relaties bevorderen. SOZA noemde hij daar een mooi voorbeeld van. Ook stelde hij dat werk maken van internationale vraagstukken kansen biedt voor de stad. Vervolgens kreeg moderator Sahar Shirzad het woord. Niet alleen leidde ze de avond voortvarend, ook vierde ze op ontroerende wijze Den Haag Stad van Vrede & Recht. 

Tijdens het hoofdgerecht vertelde Jakob de Lange, initiatiefnemer van The Hague Peace Projects, over zijn drive om vanuit de stad Den Haag bij te dragen aan een veiligere wereld en zijn overtuiging dat iedereen elke dag verschil kan maken. Tenslotte deelden 3 nieuwe inwoners van onze stad wat Den Haag voor hen betekent. Mahmoud Alnasar vertelde over hoe het is om in SOZA te wonen, Kosay Faraj over zijn binding met de stad Den Haag en Zena Al-Joubori over haar studie Internationaal Recht.  

De avond werd bij het dessert prachtig samengevat door storyteller Ninke Overbeek in het gedicht Waar de vrede woont.

Foto’s: Gabrian van Houdt

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in