SoZa dinner times #5

SoZa dinner times #5

SoZa dinner times

VORM EN MRP DEVELOPMENT, DE EIGENAREN VAN SOZA, PROGRAMMEREN SOZA DINNER TIMES #5. HET DINER IS ONDERDEEL VAN HET PARTICIPATIETRAJECT VAN DE HERONTWIKKELING VAN HET VOORMALIG MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID.

SOZA Dinner Times #5 begon met een introductie door Jac Huijsmans, John Monden en Esther Geradts over het co-living en co-working concept van SOZA, de communities The Hague Tech en ANNA & Co en het sociaal en cultureel programma It takes a Village. Daarna gingen de deelnemers in kleine groepjes met elkaar aan de slag om een tot een gemeenschappelijke doelstelling te komen.

De projectontwikkelaars MRP Development en VORM Ontwikkeling hebben met Rijnboutt Architectuur en Stedenbouw een schetsontwerp gemaakt voor de vernieuwing van het noordelijk deel van het Stationsgebied Den Haag Laan van NOI. Zij voorzien een levendig woon- en werkgebied met zo’n 2.000 woningen, kantoren en voorzieningen op de plaats van het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Anna van Hannoverstraat. Om er 4.500 mensen te laten wonen en werken verrijzen er gebouwen met hoogtes tot 75 meter en twee torens van circa 125 meter. Sinds 16 april zijn de projectontwikkelaars in gesprek over hun initiatief in bijeenkomsten met omwonenden, belanghebbenden en geïnteresseerden zodat zij kunnen meedenken over de planvorming. Vervolgens gaan de projectontwikkelaars en de ontwerpers het schetsontwerp verfijnen met een plangroep van bewoners, geïnteresseerden en belanghebbenden.

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in