SoZa dinner times #4

SoZa dinner times #4

Gastprogrammeur van SOZA Dinner Times #4 was gedeputeerde Floor Vermeulen.

Gastprogrammeur van SOZA Dinner Times #4 was gedeputeerde Floor Vermeulen. In gezelschap van vertegenwoordigers uit twintig organisaties als ProRail, de Fietsersbond, ANWB en de projectontwikkelaars MRPD en VORM vierden we kansen voor De Bereikbare Stad van de Toekomst.

Ideeen als een trolley bus naar het strand, de fietsburgemeester, integrale woonplekken tot deelvervoer, dubbele fietspaden, de GIRO vanuit SOZA en een autovrij centrum passeerden de revue. Alwin Bakker schetste een toekomstbeeld van een stad met zelfrijdende auto’s, Mengis Tekle en Ermias Habte deelden hun passie voor wielrennen en Marcel Kleizen vertelde over de ambities van Humanity Cab (een Haagse fietstaxi bedrijf gerund door Eritreeërs) en Humanity Bike Repair.

“Een bereikbare stad gaat iedereen aan. De manieren waarop we wonen en ons verplaatsen gaan de komende jaren sterk veranderen. Het was boeiend om met zo een gemêleerd gezelschap over dit thema van gedachten te wisselen. Het diner toonde maar weer eens aan hoe belangrijk en inspirerend publiek-private samenwerking en het delen van kennis zijn”, aldus gedeputeerde Floor Vermeulen.

Fotografie Arnaud Roelofsz

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in