Rechtstreex en Humanity Cab slaan handen ineen

Rechtstreex en Humanity Cab slaan handen ineen

Humanity Cab bezorgt boodschappen van Rechtstreex komende weken aan huis

Humanity Cab – een Haags fietstaxibedrijf gerund door Eritrese statushouders – gaat de komende weken boodschappen van Rechtstreex aan huis bezorgen. Elke woensdagmiddag fietst een chauffeur langs mensen voor wie het door de coronacrisis niet veilig is om de boodschappen af te halen in het wijkpunt Bezuidenhout. Wijkchef Mark van Duijn: ‘Ik ben blij dat we op deze manier onze producten ook bij meer kwetsbare klanten kunnen krijgen’.

Rechtstreex zit sinds begin maart in ons gebouw. Rechtstreex maakt de lokale voedselketen toegankelijk en transparant mogelijk voor mensen die bewust willen eten. Inmiddels kent het wijkpunt ruim 60 klanten. Elke week worden de bestellingen van de klanten, die via de website zijn gekocht, in het wijkpunt klaargemaakt. Op woensdag halen de mensen uit de wijk hun verse lokale producten op.

SOZA sponsort de samenwerking tussen Rechtstreex en Humanity Cab. Project directeur Jac Huijsmans: ‘Wij ondersteunen deze samenwerking van harte. Juist in deze tijd zien we een enorme behoefte aan lokale producten. Daarnaast vinden wij Humanity Cab een geweldig initiatief. Het helpt mensen, ook onze Eritrese bewoners, aan werk en het is bovendien een vorm van duurzame mobiliteit. Beide initiatieven dragen dus bij aan een gezonde stad. Het is mooi te zien dat zij elkaar nu versterken’. Het initiatief loopt tot eind mei.

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in