De virtuele publieksbijeenkomst van AnnA staat online

De virtuele publieksbijeenkomst van AnnA staat online

Nieuwe plannen voor de ontwikkeling van AnnA

Op dinsdag 21 april zijn onder leiding van presentator Job Boot de nieuwe plannen voor de ontwikkeling van AnnA, de vernieuwing van het noordelijk deel van het Stationsgebied Den Haag Laan van NOI, gepresenteerd. Ruim 200 kijkers volgden een interactieve presentatie waarin de planaanpassingen werden toegelicht en vragen van het online publiek werden beantwoord door het AnnA-team: Jac Huijsmans (MRP Development)John Monden (VORM) en Richard Koek (Rijnboutt). U kunt de virtuele presentatie hier terugkijken.

AnnA voorziet in een levendig woon- en werkgebied met zo’n 1.200 woningen, met kantoren en met voorzieningen op de plaats van het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Anna van Hannoverstraat. Om er 3.500 mensen te laten wonen en werken, komen er gebouwen met hoogtes tot 75 meter en twee torens van 100-125 meter.

De plannen geven invulling aan de gebiedsagenda Den Haag Laan van NOI van de gemeente Den Haag, die hier een deel van de Haagse woningbehoefte wil realiseren en de internationale ICT-Security Campus wil creëren. Het stedenbouwkundig ontwerp laat nieuwe verbindingen met de omliggende wijken zien, veel groen en 3.500 m2 extra openbare ruimte, hoogwaardig ingericht voor verblijf en ontmoeting.

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in