De ins en outs van One MilkyWay

De ins en outs van One MilkyWay

Dit is One MilkyWay!

Graag vertellen we je nog meer over One MilkyWay. En omdat beelden soms meer zeggen dan 1000 woorden, hebben we deze schets laten maken. Zo krijg je een goede indruk van het hele plan. 

Helemaal bovenaan in 'de kroon' van de hoogbouw vind je de 40 koopappartementen. Deze 'kroonappartementen' komen er in twee types. Maar allemaal met de royale balkons en een glazen pui in de woonkamer. Wat een licht en uitzicht geeft dat! Misschien kijk je straks uit over 't centrum richting zee, over de levendige Binckhaven of over het mooie groene dakpark. 

Dit dakpark zal niet alleen een prettige plek om te verblijven worden, maar verkleint ook de 'hittestress' en zorgt voor de opvang van regenwater waardoor en minder piekbelasting op het riool is tijdens hoosbuien. Daarnaast vergroot dit dakpark de biodiversiteit in het gebied. In een later artikel zullen we hier met de landschapsarchitect dieper op ingaan. Verder toont de schets op de andere dakvlakken nog meer maatregelen die bijdragen aan een duurzaam gebouw. 

Wat niet te zien is, maar wel duurzaam: De constructie van het gebouwdeel met het gezondheidscentrum en de (vrije sector) huurappartementen wordt van CLT (cross laminated timber) opgetrokken. Zo is er minder CO2-uitstoot die gepaard gaat met betonproductie én het gebruikte hout fungeert als CO2-opslag. Een win-winsituatie!

Bekijk de gebouw-schets hier in groter formaat. 

 

 

 

 

 

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in