High Five

High Five

Aan de Cambridgelaan op het Utrecht Science Park realiseert VORM 2050 in opdracht van Jebber het gebouw ‘High Five’. In High Five - naar ontwerp van OZ Architect - worden 921 sociale studentenwoningen, gecombineerd met diverse gemeenschappelijke en sociale voorzieningen, gerealiseerd.

In november 2022 tekenden de Universiteit Utrecht als grondeigenaar en de SSH als toekomstige eigenaar van High Five de erfpachtovereenkomst. Na de realisatie van High Five, het vijfde woongebouw van de SSH op het Utrecht Science Park, verhuurt de SSH in totaal circa 3.500 studentenwoningen op het Utrecht Science Park. Door de toevoeging van bewoners én (deels openbare) voorzieningen zal High Five een belangrijke bijdrage leveren aan de campusontwikkeling.

High Five omvat het volgende:

 • Twee torens met 21 verdiepingen;
  • 921 woonruimtes voor studenten;
  • Zelfstandige studio’s (721): circa 20 m² met eigen keuken en sanitair;
  • Onzelfstandige kamers (200): circa 15 m² met eigen sanitair en gedeelde woonkeuken in een woongroep van 10 studenten;
  • Een gebouwplint (begane grond) met commerciële en gemeenschappelijke ruimtes en diensten;
  • Onder het gebouw komt een half verdiepte fietskelder met plek voor ruim 1.250 fietsen, voor zowel bewoners als bezoekers en overige facilitaire/technische ruimtes.
High Five

Groene omgeving

De hoge doorgang onder het gebouw geeft overzicht, licht en een verbinding met en doorkijk naar het landschap.

Duurzaam

De ambitie is om een BREEAM-duurzaamheidskeurmerk met drie sterren (very good) te behalen. Alle woningen krijgen een A++-label en de voorzieningen in de plint een A+++-label. Een uniek element in het ontwerp is de pergolaconstructie op het dak ten behoeve van de maximalisatie van PV-panelen. In oktober 2022 heeft de SSH, samen met vier andere partijen waaronder de Universiteit Utrecht, een overeenkomst gesloten voor een gezamenlijke warmte- koudevoorziening (WKO) in het Utrecht Science Park. High Five zal daar ook op aangesloten worden en zo de bewoners van duurzame warmte en koude voorzien. Lees hier: SSH gaat samen met USP-partners over op een collectieve warmte- en koudeopslaginstallatie.

Wij staan voor je klaar als je ons nodig hebt.

Neem vrijblijvend contact op voor alle vragen over het project.

High Five

High Five