Meer leencapaciteit woning Rederij per 1 januari  2024

Meer leencapaciteit woning Rederij per 1 januari 2024

Een nieuw jaar, een nieuwe droom?

De spelregels voor nieuwbouwhypotheken zijn per 1 januari drastisch verbeterd. Zo kun je bij de aanschaf van een extra-energiezuinige woning in Rederij met energielabel A++++, maar liefst € 40.000,- méér lenen dan bij een niet-energiezuinige woning. Ben je alleenstaand? Dan komt daar nog eens € 16.000,- extra bij. Daarnaast is ook de hypotheekrente de afgelopen maanden aardig gedaald, wat uiteraard ook weer leidt tot een hogere leencapaciteit én lagere maandlasten!

Hoe zit dat? 
Die € 40.000,- komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Een nieuwbouwwoning is gasloos en dringt je stroomverbruik sterk terug. Wat je niet aan gas en stroom hoeft te betalen, vertaalt zich in een beduidend hogere leencapaciteit.

De € 16.000,- extra leencapaciteit voor alleenstaanden laat zich ook gemakkelijk uitleggen; de ervaring is dat een eenpersoonshuishouden vaak lagere kosten met zich meebrengt. 

De lagere hypotheekrente is natuurlijk bijzónder welkom. Wie wil er nou niet goedkoper wonen? 

Word 2024 jouw jaar? Het jaar van aankoop van een super energiezuinige Kadewoning of Appartement, gevolgd een nieuw(bouw) dak boven je hoofd? Neem contact op met onze afdeling Sales & Finance (0186-618777) en ontdek je mogelijkheden!

 

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in