Miljoenen voor openbaar vervoer Binckhorst

Miljoenen voor openbaar vervoer Binckhorst

Nieuwe tramlijn door de Binckhorst

Het Rijk stelt vele honderden miljoenen euro’s beschikbaar om de zuidelijke Randstad beter bereikbaar te maken. Dit mede vanwege de extra woningen die gebouwd moeten worden. Met dat geld kan onder meer een nieuwe tramlijn van Den Haag Centraal door de Binckhorst naar Voorburg en Delft definitief worden aangelegd. 'Wij zijn hier ontzettend blij mee', zegt de Haagse wethouder Robert van Asten.

Nu de door de gemeente zo gewenste tramlijn door de Binckhorst definitief kan worden aangelegd, kunnen Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk de beslissing nemen over waar die precies gaat lopen. Omdat ook Den Haag en de regio geld hebben gereserveerd, is nu de benodigde 575 miljoen euro beschikbaar.

De nieuwe tramlijn loopt van Den Haag CS via de Binckhorst naar station Voorburg en naar Delft:

 

Verder wijst hij erop dat ook Voorburg en Rijswijk belang hebben bij de aanleg van de tramlijn. Want er wordt ook flink geïnvesteerd in het verbeteren van de woon- en leefkwaliteit in de Binckhorst en in de bestaande woonwijken in die gemeenten, stelt hij. De bedoeling is dat de gemeenteraden in 2023 een beslissing nemen over de route.

Ontsluitingswegen

Uit het ‘potje’ voor ontsluitingswegen krijgt Den Haag in totaal 80 miljoen euro. Daarvan worden de Laakhavens, Zuidwest en ook weer de Binckhorst beter bereikbaar gemaakt. Het geld wordt onder meer gebruikt om mobiliteitshubs, fietspaden en ontsluitingswegen aan te leggen.

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in