Hardlopen en wandelen in de Binckhorst

Hardlopen en wandelen in de Binckhorst

Ontdek de nieuwe routes van Bincks Groen

In het najaar van 2020 is het initiatief Bincks Groen ontstaan; een samenwerking van bewoners, ondernemers, gemeente, ontwikkelaars, provincie Zuid-Holland en I’M BINCK – hét platform van de Binckhorst. 

Het gezamenlijk doel is het om nu al de Binckhorst te vergroenen. Dus niet wachten tot de nieuwe woningen er staan, maar nu al samen werken aan een groen, gezond en prettig gebied voor de nieuw gearriveerde bewoners en ook voor de bedrijven en hun werknemers in het gebied.

Eén van de eerste resultaten van Bincks Groen is een hardlooproute van ongeveer 7 km door de Binckhorst, langs de Trekvliet in de Molenwijk en Rijswijk. De route wordt in het najaar van 2021 op strategische plekken nog gemarkeerd met metalen grondpunaises. Digitaal is de route beschikbaar via de app Komoot of met een gpx-bestand.

Daarnaast is er de wandelroute van Bincks Groen. Ontdek de prachtige bestemmingen die de Binckhorst te bieden heeft. Denk aan het industriële en culturele erfgoed dat de Binkhorst rijk is of de gezellige restaurants en bars. Deze route legt groene verbindingen tussen de 14 'Binckplekken' die verspreid liggen in het hele gebied. De omschrijving bevat verschillende kaarten met daarop info over de route, de speciale 'Binckplekken', de Street Art, gezellige horeca-stops en de 'straatmeubilair-kunst'. Ook deze route is digitaal beschikbaar via de app Komoot.

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in