Inloopevent 24 juli!
Bouw gestart & Prognose oplevering Q4 2025

de Juffer
Pijnacker Nootdorp

Pijnacker Nootdorp

Pijnacker-Nootdorp is een fantastische plek om te wonen. De rust en groene omgeving van een dorp, maar met een divers aanbod aan winkels, horeca, evenementen en cultuur. De belangrijkste voorzieningen zijn om de hoek, waaronder het ruime aanbod op het gebied van basisscholen en een middelbare school. Ook op het gebied van vrije tijd is er voor ieder wat wils. Pijnacker-Nootdorp heeft namelijk een actief verenigingsleven.

De ligging van Pijnacker-Nootdorp is een van de vele pluspunten. Delft, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer liggen allen dichtbij en door het ruime aanbod aan openbaar vervoer is dit voor ieder toegankelijk.

 

 

 • Home
 • Pijnacker Nootdorp

Natuur en recreatie

Op 15 minuten loopafstand van Project de Juffer ligt het centraal gelegen Wijkpark Tolhek. In het park zit pannenkoeken restaurant De Soete Suikerbol, een leuke kinderspeeltuin, een hondenuitlaatveld en buitensport toestellen. Via een Fiets- en wandelpad loop je zo de Groenzoom in.  

Aan de zuidkant wordt Pijnacker gescheiden van Berkel en Rodenrijs door De Groenzoom. De Groenzoom grenst aan de oost zijde aan Zoetermeer. Het natuur en recreatie gebied vormt een groene buffer tussen deze kernen en verbindt middendelfland met het groene hart.

biesandse bos

Pijnacker en Nootdorp worden van elkaar gescheiden door een brede strook met diverse recreatie en natuur gebieden, welke onderdeel uitmaken van regiopark Buytenhout. Van zuid-westelijke naar noord-oostelijke richting bestaat het uit de volgende gebieden:

 • Delftsehout
 • Bieslandsebos
 • De Dobbeplas
 • De Balij
 • En verder bij Zoetermeer het Westerpark, het Buytenpark en de Driemanpolder

gele bloemen

Aan de zuidkant van Delft en vanaf De Juffer gezien achter Oude Leede bevinden zich de Ackerdijkse plassen. Een belangrijk vogelgebied dat ruimte biedt aan vele bijzondere vogels.

In Pijnacker Nootdorp zijn uitgebreide fiets- en wandelmogelijkheden en er is een rijk netwetwerk aan ruiterpaden in de omgeving.

 • Diverse Monumentenroutes in Pijnacker en Nootdorp
 • Diverse kunstroutes in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw
 • Diverse speeltuinroutes
 • Horeca route

fietsers

Daarnaast worden ook veel natuurexcursies georganiseerd.

Eten en Drinken

In de directe omgeving van De Juffer in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw is een grote diversietijd aan gezellige eet en drink gelegenheden. Enkele van deze gelegenheden tref je hieronder aan:

Restaurant Calva, voor een chique diner met wijnarrangement in het centrum van Nootdorp

Calva

De Drie Heren, is een authentiek Grandcafe & partycentrum in het centrum van Pijnacker.

De Balijetuin, Biologische gerechten, High Tea , High Wine High Beer of Whisky flights.

Cafe du midi, Frans restaurant, gelegen op Buitengoed de Uylenburg in de polder van Delfgauw.

Du Midi

SAAM onder de molen, in een monumentaal pand, vlakbij het natuurgebied de Dobbeplas. Waar Saam begon als pannenkoeken en schnitzelrestaurant is de menukaart nu zó uitgebreid dat voor ieder wat wils te krijgen is. Trek in vis of vlees? Dan is er bijvoorbeeld sliptong, varkenshaas medaillons en natuurlijk de befaamde schnitzel. Zijn de kinderen mee? Dan is een ruime keuze in diverse lekkere kinderpannenkoeken mét leuke verrassing.

Saam

Fratelli, Italiaans restaurant in het centrum van Pijnacker.

Café de Guyter, Voor een gezellige avond biljard, aan de bar of een mooi feest met optredens van bekende nederlandse artiesten en DJ’s.

Evenementen

De verbeelding: jaarlijks terugkerend evenement in September voor jong en oud. Op het verbeeldingsweekend, vol kunst en cultuur, in diverse kernen van de gemeente Pijnacker en Nootdorp bestaat ondermeer uit: 

 • Een poppodium
 • Een kunstroute
 • Avondconcerten
 • Een creamarkt
 • Een beeldenexpositie
 • Een amateur expositie
 • Een kinderprogramma

Het straattheaterfestival in Juli, diverse (inter-)nationale artiesten vermaken het publiek met acrobatiek, muziek en theater door het gehele centrum van Pijnacker

De smaak van Kleur is een lokaal evenement over wonen, (ver)bouwen, proeven en verwennen.

Smaak van Kleur

In Pijnacker centrum en Nootdorp worden diverse markten georganiseerd, gezellige braderieen en een Shantykoren festival

 

 

Winkelen

Met maar liefst vier winkelcentra is het heerlijk winkelen in Pijnacker-Nootdorp. De Parade in Nootdorp, Pijnacker Centrum en Keijzershof in Pijnacker en De Emerald in Delfgauw zorgen ervoor dat er in Pijnacker-Nootdorp genoeg aanbod is op het gebied van winkelen. In deze winkelcentra zal je merken dat er een goede mix is tussen landelijke ketens en lokale winkeliers. Het aanbod is ruim en er heerst een gezellige, dorpse sfeer. Op de vrijdag is het koopavond in de Parade en Pijnacker Centrum, ideaal voor een bezoek in combinatie met avondeten in een van de horecagelegenheden die hier gevestigd zijn. Ander pluspunt is dat je bij veel van deze winkelcentra gratis kan parkeren. Comfortabel winkelen staat hierbij centraal. Bron: website natuurlijkpn.nl

Ook heeft elk winkelcentrum zijn eigen markt. Pijnacker Centrum en Parade Nootdrop hebben markt op de woensdag. In Pijnacker is dit van 8:30 tot 12:30, en in Nootdorp is dit de gehele dag. De Emerald Delfgauw heeft markt op zaterdag van 9:00 en 15:00. Bron: website natuurlijkpn.nl

Parade

Dagen als vader- en moederdag worden sprankelend gevierd in het centrum van Pijnacker en Nootdorp. De middenstand organiseert winkelacties, winacties en festiviteiten. Denk hierbij ook aan de “Vroege vogel actie” waarbij veel winkeliers hoge kortingen geven

Sport en verenigingsleven

Er is een ruim aanbod aan sportgelegenheden en een rijk verenigingsleven

 • Voetbal, 5 verenigingen: Oliveo, DSV, SV nootdorp, sv rkdeo, sv Wippolder

Oliveo

 • Hockey, HCP
 • Handbal, OLIVEO
 • Volleybal, DEO
 • Tennis, TVP
 • Korfbal, Avanti
 • Tal van fitness studio’s
 • Jaarlijks wordt de Veldwerk halve marathon Oostland georganiseerd

marathon

 

Kunst en cultuur

CulturA&Zo

 • Film&zo: Wijnfilm sideways, Na de film is er aansluitend een heerlijke wijnproeverij.
 • 't Speeltoneel: momenteel “onder vier ogen” 

Overnachten

Er zijn diverse kleinschalige bed and breakfasts in de omgeving daarnaast is er in de buurt een Van der Valk hotel, Hotel Den Haag - Nootdorp

B&B bij Boertje

B&B bij Boertje gaat voor  kwaliteit in alles wat het te bieden heeft. De kamers, de centrale voorzieningen, het terras en de boomgaard van de boerderij, het ontbijt en al het andere dat een verblijf bij een Boeren B&B aantrekkelijk maakt. Het allerbelangrijkste is de persoonlijke benadering en het maatwerk dat Aline als gastvrouw wil bieden. Alles is in principe bespreekbaar en er zijn volop mogelijkheden om af te wijken van de standaard. Omdat de omgeving van Pijnacker en Nootdorp een uitgebreid paardrijd netwerk heeft is er bij B&B Boertje zelfs de mogelijkheid om je eigen paard mee te nemen en te stallen in een box.

B&B Bij Boertje

Hotel van der Valk, Den Haag- Nootdorp

Meer informatie

Zoals in onze beknopte informatie te lezen is er er veel te beleven is in de omgeving Pijnacker en Nootdorp. We kunnen ons goed voorstellen dat je je graag wat meer verdiept in de omgeving en hier helpen hier graag bij.

Hieronder vind je enkele interessante links waarop veel meer te vinden is:

Gemeente:

Ontdek Pijnacker Nootdorp

Eten, drinken, slapen

Kunst en Cultuur

Fiets en wandel- routes

Evenementen

 

Fiets en wandel routes:

TOP Delft, Ackerdijkse bos

TOP Nootdorp, Dobbeplas

 

Natuur- en milieubescherming Pijnacker

Natuur- en milieu bescherming