𝐁𝐨𝐮𝐰 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭 & 𝐍𝐮 𝐢𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐤𝐨𝐨𝐩!

Q&A
Bekijk hier de meestgestelde vragen over ACE. Heb je vragen? Neem dan contact op met Sense Vastgoed & Makelaardij of de WoningCoaches!
Je kunt je eenvoudig inschrijven als belangstellende en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van ons nieuwbouwproject via de knop 'Interesse' op de website. Gewoon even je gegevens achterlaten en we houden je regelmatig op de hoogte met informatieve e-mailnieuwsbrieven. Mis niets en schrijf je nu in!
De verkoop van ACE fase 1a, Grand Slam én Slice, is gestart!
Onze toegewijde WoningCoaches en onze makelaars van Sense Vastgoed & Makelaardij staan klaar om je te begeleiden bij de aankoop van je VORMHuis. Ze delen alle details over de woning, laten zien wat er allemaal mogelijk is en regelen al het papierwerk voor je.
Daarnaast hebben we ook een team van Financiële Coaches, bestaande uit Richard, Miriam, Daniëlle, Wesley en Marco. Zij helpen je met financiële aspecten, zoals het regelen van je hypotheek (inclusief rentestrategie). Ben je klaar om je droomhuis te kopen dan helpen de Financiële Coaches van VORM Sales & Finance je graag met de hypotheek. Lees het gehele verkoopproces.
Je koopt de grond van VORM Ontwikkeling BV en sluit de koopovereenkomst met hen. De aannemingsovereenkomst wordt gesloten met de aannemer VORM Bouw BV. Deze aannemer bouwt jouw woning en is jouw contactpersoon tijdens de bouwperiode. Voor vragen over meer- en minderwerk kun je bij de kopersadviseur van de aannemer terecht.
Nee, in Nederland hebben belangstellenden uit de gemeente geen voorrang bij het kopen van een woning. Het principe van vrije vestiging betekent dat iedereen gelijke kansen heeft om een woning te kopen, zonder beperkingen op basis van waar je woont.
Absoluut! Alle verkoopdocumentatie is digitaal beschikbaar op de website onder 'Downloads'.
Bij VORM krijg je als koper je eigen team om je heen. We hebben de VORM WoningCoaches, Priscilla, Sandra en Enny. En de makelaars van Sense Vastgoed & Makelaardij zijn verbonden aan ACE. Hanneke, Jolien, Wendy en Carolien zijn hier jouw aanspreekpunten.
Deze experts vertellen je alles over de woning, tonen je de mogelijkheden, en nemen het papierwerk voor hun rekening.
Het verkoopteam staat voor je klaar.
In Amsterdam geldt een bijzondere regeling om de diversiteit en leefbaarheid te behouden: de zelfbewoningsplicht. Als je een nieuwbouwwoning in Amsterdam koopt, is het niet alleen jouw nieuwe thuis, maar ook jouw hoofdverblijfplaats.
Wat betekent dit precies?
Simpel gezegd, het betekent dat je jouw nieuwe stek niet mag verhuren. Deze regel is bedoeld om ervoor te zorgen dat iedereen de kans krijgt om te blijven wonen en werken in de geliefde stad Amsterdam. Dus, wanneer je een nieuwbouwwoning in Amsterdam koopt, staat één ding vast: het wordt jouw eigen persoonlijke plek. Je mag jouw woning alleen verhuren aan 1ste graads familie en mitsdien daarvoor toestemming is verkregen van de gemeente Amsterdam. Daarbij geldt ook nog eens dat de huurprijs niet boven de grens voor middeldure huur uitkomt.
Ja, maar alleen bij ACE fase 1a, Grand Slam én Slice, is de erfpacht tot en met 28.02.2063 afgekocht én dus inbegrepen, wat jouw maandlasten flink verlaagt!
Het is een persoonlijke keuze, maar een nieuwbouwhuis biedt veel voordelen. Het is een zorgeloze optie met alles nieuw en gegarandeerd. Onderhoudskosten zijn de eerste jaren minimaal en je hebt de vrijheid om het huis aan te passen aan jouw wensen. Het biedt een frisse start zonder zorgen!
Je kunt eenvoudig de beschikbaarheid van jouw favoriete woning controleren in de woningzoeker op onze website. Als je meer informatie wilt of vragen hebt over een specifieke woning, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons verkoopteam. We helpen je graag verder!
Een 'optie' op een bouwnummer is een periode waarin een woning exclusief voor jou is gereserveerd. Tijdens deze periode kun je al je vragen stellen en krijg je de kans om de woning te reserveren. Het kan voorkomen dat een optie op een bouwnummer weer beschikbaar komt, dus het is altijd de moeite waard om te informeren.
Na de Toewijzing word je gebeld door de WoningCoaches van VORM en door Sense Vastgoed & Makelaardij. Je krijgt vervolgens een optie voor een week. Tijdens die week dient er een Financiële Check plaats te vinden door één van de Financiële Coaches van VORM.
Dan komt de volgende stap: het tekenen van de Reserveringsovereenkomst! Je hebt besloten te kopen; gefeliciteerd! Er wordt een reserveringsovereenkomst getekend en je moet €3.500,- euro reserveringsvergoeding betalen.
Nee, als je een optie toegewezen hebt gekregen, zit je nog niet direct aan de woning vast. Een optie is vrijblijvend. Gedurende deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd, en in deze tijd kun je al je vragen stellen en de woning overwegen voordat je een definitieve beslissing neemt om deze te kopen.
Ja, na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door alle partijen heb je nog een wettelijke bedenktijd. Dit is ook duidelijk vermeld in de contracten.
Je kunt met zekerheid stellen dat je huis wordt afgebouwd. De start van de bouw zal naar verwachting in Q4 2024 starten en vallen onder de garantie van het SWK-instituut. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van je woning en dat deze gegarandeerd wordt afgebouwd, zelfs als er onverwachte problemen bij de aannemer optreden. Bovendien worden eventuele gebreken gedurende de garantietermijn hersteld. Voor meer gedetailleerde informatie, kun je terecht op de website https://swk.nl/.
Ja, je hebt garantie op de woning. De garantie op de bouwkundige kwaliteit van de woning is vastgelegd in de garantieregeling van SWK. De precieze garantieperiodes en voorwaarden zijn hierin opgenomen.
Het garantiecertificaat ontvang je per email nadat de opschortende voorwaarden zijn vervuld en het plan is goedgekeurd door SWK. Ze sturen het certificaat dan naar jou toe.
Naast de zelfbewoningsplicht, strijdt Amsterdam ook tegen vastgoedspeculatie met een krachtig wapen: het anti-speculatiebeding. VORM onderschrijft dit en heeft binnen het project ACE een maatschappelijk anti-speculatiebeding van toepassing verklaard op de sociale koopwoningen (woningen met een VON-prijs tot € 390.000) voor de duur van twee jaar na oplevering en opgenomen in de akte van levering.
Indien de woning eerder dan twee jaar na oplevering wordt verkocht, dan komt 50% van de financiële overwaarde ten goede aan een fonds. De stichting zal deze middelen inzetten om starters op de woningmarkt te helpen aan een woning.
Dit beding heeft als doel kopers ervan te weerhouden om hun zojuist gekochte woning binnen een vastgestelde periode door te verkopen, enkel en alleen om snel winst te maken. Waarom? Om te voorkomen dat de ziel van onze stad wordt verpand aan de hoogste bieder, natuurlijk!
Met deze gedurfde stap wil Amsterdam niet alleen betaalbare huisvesting veiligstellen voor haar inwoners, maar ook de wijkgebonden gemeenschappen beschermen tegen de storm van gentrificatie. Het resultaat? Een stad waar elke straat een thuis is voor mensen van alle achtergronden en inkomensniveaus, waar dromen kunnen bloeien en kansen voor iedereen liggen.
ACE biedt een groot woningaanbod. Zo komen er complete appartementen, variërend van circa 30 tot 154 m2, maisonnettes van circa 62 tot 128 m2 en eengezinswoningen tot wel 154 m2. Dit is waar je comfortabel kunt wonen en helemaal jouw eigen plekje creëert.
Fase 1a
- Grand Slam bestaat uit appartementen van circa 43 tot 83 m2.
- Slice bestaat uit appartementen van circa 59 tot 74 m2 en maisonnettes van circa 63 tot 130 m2
Wij kunnen zeker een aantal redenen bedenken waarom je in ACE fase 1a zou willen wonen. We vatten het kort en krachtig samen:
- Uitstekende bereikbaarheid via snelwegen, fietspaden en openbaar vervoer
- Nabijheid van voorzieningen in bestaande wijken
- Een volledig nieuwe, opkomende, levendige, autoluwe én duurzame wijk
- Adembenemend uitzicht over de Sloterplas
- Keuzevrijheid voor je eigen woningplattegrond
- Unieke ligging aan tennis- en padelbanen met een horecagelegenheid
- De bouw start in december 2024, oplevering rond de zomer 2027
- Veel groenvoorzieningen in de nabijheid van het plan
- Ruime balkons
- Collectieve fietsparkeerplekken in de garage
- Duurzaamheid in overvloed
- Klaar voor de toekomst!
En natuurlijk nog veel meer! ACE biedt een prachtige combinatie van comfort, duurzaamheid en een unieke woonbeleving.
Wij hebben met de gemeente afgesproken om betaalbare cq sociale koopwoningen aan te bieden. Dit betekent simpelweg dat deze woningen onder marktwaarde worden verkocht. Dat is ook de reden waarom op deze woningen het anti-speculatiebeding van toepassing is.
Bij ACE staat duurzaamheid centraal. De woningen voldoen aan de nieuwste wettelijke eisen en hebben bijna allemaal energielabel A++ tot zelfs een aantal woningen met energielabel A+++.
Op het hoofddak schitteren zonnepanelen en de woningen zijn uitgerust met goede isolatie en HR++ beglazing, waardoor jouw huis volledig energiezuinig is. Zo bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar draag je ook nog eens bij aan een schonere toekomst.
En er is meer! Elke woning heeft een WTW (warmte terug win) -ventilatiesysteem. Dit systeem is ontworpen om de binnenlucht te verversen en daarbij de warmte van de af te voeren lucht terug te winnen, waardoor jij dagelijks frisse en schone lucht inademt en dit energiebesparend doet. Radiatoren zijn verleden tijd. Vanaf nu geniet je van de luxe van vloerverwarming en zelfs koeling. Met een uitzondering in de badkamer; daar zorgt naast vloerverwarming óók de elektrische radiator voor dat extra beetje warmte en comfort.
Uiteraard gaan we verder dan de muren van jouw huis. Het hele wooncomplex is bijna klimaatneutraal én rainproof. Het regenwater wordt opgevangen in een waterbuffer op de daken en vervolgens gecontroleerd afgevoerd naar het oppervlaktewater. Natuurlijk is er ook aan de omgeving rondom jouw huis gedacht. Er wordt voor zoveel mogelijk groen gezorgd en gedacht aan nestgelegenheden voor vogels in de gevels van de gebouwen. Goed voor de biodiversiteit en leefbaarheid van jouw geliefde stad.
De tennis- en padelbanen zijn voor iedereen toegankelijk die sportief bezig wilt zijn. Ook in de horeca kan iedereen terecht. De bezoekers van de horecagelegenheid en de tennis- en padelbanen hebben een aparte ingang en een eigen lift. De woningen zijn uiteraard wel exclusief toegankelijk voor de gelukkige bewoners van ACE!
In Grand Slam komen 2 liften die enkel gebruikt kunnen worden door de bewoners en hun bezoekers. Daarnaast komen er ook trappenhuizen in Grand Slam.
De bezoekers van de horecagelegenheid en de tennis- en padelbanen hebben een aparte ingang en een eigen lift.
In Slice komt er één lift voor alle bewoners en hun bezoekers, een hoofdtrappenhuis en een noodtrappenhuis aan de galerijzijde.
In Grand Slam komt een geluidsdichte gevel (dove gevel) aan de tennisbaanzijde en spoorzijde, welke ervoor zorgt dat je fanatieke sporters en de trein niet hoort.
In Slice komt er een geluidsdichte glazen gevel (dove gevel) aan de zijde bij de padel- en tennisbanen, die ervoor zorgt dat je de fanatieke sporters en het treinverkeer niet hoort.
Naast ACE komt er een 3-in-1-school. Dat houdt in dat er een voorschoolse, naschoolse en gewone basisschool in het gebouw komt.
In Grand Slam hebben alle appartementen een fijne oriëntatie. Wat heb je liever; de ochtendzon, of middagzon en avondzon?
In Slice zijn alle buitenruimtes gericht op noordwesten.
Zeker, er wordt een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht zodra de opleverdatum in zicht is. Deze VvE zal verantwoordelijk zijn voor het beheer van het volledige gebouw, inclusief de fietsenstallingen. Gedetailleerde informatie over de VvE, inclusief kosten, zal beschikbaar zijn in de VvE-akte en bijbehorende splitsingstekeningen tijdens de verkoopfase. De geschatte kosten voor de Vereniging van Eigenaren bedragen ongeveer €2 tot €3 per vierkante meter woonoppervlak en exclusief fietsenstalling.
Nee, er zijn alleen inpandige bergingen in de woningen. Daarnaast zijn er geen extra bergingen beschikbaar.
Grand Slam
Het gebouw Grand Slam wordt betrokken in een zogenaamde hoofdsplitsing in appartementsrechten. Dat wil zeggen dat er eerst per functie een hoofdappartementsrecht wordt gevormd. Bij Grand Slam zijn dat de functies: wonen, commercieel, fietsparkeren, autoparkeren en sport. In de bij deze splitsing behorende VVE wordt vergaderd en besloten over zaken die betrekking hebben op het gehele gebouw zoals de fundering en de constructie.
Het hoofdappartementsrecht wonen wordt vervolgens verder ondergesplitst in onderappartementsrechten. Elk onderappartementsrecht geeft dan recht op het gebruik van één woning. Ook bij deze ondersplitsing hoort een VVE. In deze VVE wordt vergaderd en besloten over zaken die alleen de woningen betreffen, zoals de entreehal en de liften bij de woningen. Zo wordt bereikt dat de woningeigenaren samen kunnen beslissen over bepaalde zaken en niet overal ook de toestemming van de andere eigenaren voor nodig hebben.
De fietsenstalling zal worden verdeeld in compartimenten. Eén compartiment zal openbaar toegankelijk worden voor bijvoorbeeld bezoekers van de sportfaciliteiten. De andere compartimenten worden gerealiseerd ten behoeve van de verschillende appartementengebouwen in ACE. Het compartiment dat is bestemd voor de bewoners van Grand Slam zal worden overgedragen aan de VVE wonen Grand Slam.
Slice
In het gebouw Grand Slam, gelegen naast het gebouw Slice wordt onder meer een fietsenstalling gerealiseerd. Deze fietsenstalling zal worden verdeeld in compartimenten. Eén compartiment zal openbaar toegankelijk worden voor bijvoorbeeld bezoekers van de sportfaciliteiten. De andere compartimenten worden gerealiseerd ten behoeve van de verschillende appartementengebouwen in ACE. Het compartiment dat is bestemd voor de bewoners van Slice zal worden overgedragen aan de VVE Slice.
In ACE fase 1a kun je kiezen uit twee verschillende gebouwen, Grand Slam en Slice, met verschillende soorten koopwoningen:
- Grand Slam: bestaat uit appartementen van circa 43 tot 83 m2.
- Slice: bestaat uit appartementen van circa 59 tot 74 m2 en maisonnettes van circa 63 tot 130 m2
Je hebt dus de keuze tussen deze twee gebouwen en diverse woningtypen, afhankelijk van jouw behoeften en voorkeuren!
Grand Slam bestaat uit 171 appartementen van circa 43 tot 83 m2 vanaf verdieping 3 tot en met verdieping 21.
Slice: bestaat uit 64 appartementen van circa 59 tot 74 m2 gelegen op de 2e tot en met 11e verdieping en maisonnettes van circa 63 tot 130 m2 gelegen op de begane grond en 1e verdieping.
Absoluut! Bij zowel het Grand Slam A t/m I en Slice J t/m R kun je kiezen uit verschillende variatieplattegronden. Dit biedt flexibiliteit, zodat je je nieuwe thuis kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Wil je bijvoorbeeld extra (slaap)kamers? Geen probleem! Jouw woonwensen staan centraal!
Absoluut! Alle appartementen in Grand Slam hebben een balkon of loggia. Ook de appartementen en maisonnettes in Slice hebben allemaal een buitenruimte in de vorm van een loggia, balkon of (gebruiksrecht)terras. Wat het extra leuk maakt, is dat je zelf kunt kiezen aan welke kant van het gebouw je jouw woning wilt hebben. Wil je 's ochtends zon, of juist 's middags en/of ‘s avonds? De keuze is helemaal aan jou!
En dat is nog niet alles. Als bewoner ACE ben je zo in het Sloterpark!
Een “geluidsloggia” is een inpandig balkon dat aan alle zijden gesloten is én is voorzien van een luchtdoorlatend- en geluidswerend ventilatierooster. Hierdoor kan er in de aangrenzende kamers op natuurlijke wijze worden geventileerd. Deze loggia's in Grand Slam hebben echter ook een raam in de buitengevel dat geheel opengezet kan worden. Ook is vanuit de aangrenzende kamers een raam naar de loggia, zodat je ook daar frisse lucht binnenkrijgt!
Bij Slice zijn de loggia's anders dan bij Grand Slam. Bij Slice zijn de loggia's ook inpandig en aan drie zijden gesloten. De opening aan voorzijde is geheel open waardoor je heerlijk van de zon en buitenlucht kunt genieten!
De afstand tussen Grand Slam en Lob, allebei onderdeel van het plan ACE, bedraagt ongeveer 10 meter. De buitenruimtes van Grand Slam zijn zo georiënteerd dat je schuin langs gebouw Lob heen kijkt (in de richting van de Sloterplas). Zo kijk je zeker niet bij elkaar naar binnen én heeft ieder zijn privacy én uitzicht!
Tussen gebouwen Slice en Bandeja zit ongeveer 12 meter afstand. Tussen de gebouwen in (op maaiveld) wordt een fijne groene binnentuin aangelegd met diverse beplanting en zitplekken. Zo kun je heerlijk naar buiten en een gezellig praatje maken met je buren! De afstand tussen deze gebouwen op maaiveld is ca. 15,5 meter. Zie ook de doorsnede tekening bij de downloads.
Er is een juiste doorsnede tekening gemaakt waar we het exact op kunnen laten zien. Vanaf de 9e verdieping kijk je over het dak en vanaf de 10e verdieping heb je vrij uitzicht over Bandeja.
Het zicht op de Sloterplas vanuit een appartement in Grand Slam is zeker mogelijk! Grand Slam A tot en met E hebben prachtig uitzicht over de Sloterplas. Grand Slam A heeft zelfs een tweezijdige oriëntatie over de plas én Grand Slam F heeft ook nog eens uitzicht over de stad.
Ja, in ACE komen naast de koopappartementen, maisonnettes en eengezinswoningen óók sociale huurwoningen in de moderne wooncomplexen Lob en Volley, gelegen aan de tennis- en padelbanen van ACE. Lob en Volley bieden huurders een scala aan opties, variërend van compacte studio's tot ruime appartementen met meerdere slaapkamers, ideaal voor zowel jonge professionals als gezinnen. Met hun gunstige ligging nabij openbaar vervoer, winkels en recreatiemogelijkheden, vormen Lob en Volley een aantrekkelijke keuze voor iedereen die op zoek is naar een dynamische en comfortabele woonomgeving in ACE.
Meer informatie over de sociale huurwoningen wordt op de website gedeeld zodra dit beschikbaar is. Houd er rekening mee dat deze website voornamelijk gericht is op de koopwoningen binnen het project.
De overige gebouwen, Bandeja, Cortado en Liftado zijn ook koopwoningen in een latere fase.
Je kunt de plattegronden vinden op deze website onder het gedeelte 'aanbod'. Ze zijn ook beschikbaar om te downloaden via de website. Zo kun je gedetailleerde plattegronden bekijken voor elk woningtype en bouwnummer.
De verdiepingshoogte van de woningen bedraagt 2.60 meter. Dit zorgt voor een ruimtelijk en licht gevoel in de appartementen.
Bij de afwerking van de woningen in Grand Slam en Slice wordt veel aandacht besteed aan jouw wensen. Er zijn leveranciers verbonden aan het project die zorgen voor de keuken, sanitair en tegelwerk. Hierdoor kun je jouw woning helemaal naar wens inrichten, zodat het echt jouw thuis wordt.
Er zit standaard al een hele complete keuken in de woning die bij de prijs is inbegrepen. Bepaal jij liever helemaal zelf welke apparatuur, materialen en kleuren in je keuken komen? De adviseurs van Bruynzeel helpen je met het creëren van je droomkeuken. Zij kennen alle woningen van onder tot boven. Wel zo handig!
Kom gezellig langs in de showroom van Bruynzeel Keukens en laat je inspireren door de adviseurs en aanwezige keukenopstellingen. Wil je alvast een voorproefje? Neem een kijkje op bruynzeelkeukens.nl en blader door de uitgebreide keukenbrochure.
Ja, elke woning wordt standaard afgewerkt met de badkamer en toiletruimte met stijlvol wand- en vloertegelwerk. Het sanitair maakt de ruimtes compleet. Alle badkamers hebben een inloopdouche met eventueel een glazen wand (behoudens Grand Slam A). Wil je iets unieks? Pas dan het sanitair en tegelwerk aan naar jouw eigen smaak. Voor meer informatie over wat standaard in jouw woning wordt aangeboden, bekijk je de technische omschrijving en de brochures van het sanitair en het tegelwerk.
Als je een woning koopt in Grand Slam of Slice komen er alleen VvE-kosten bij. De keuken, sanitair én tegelwerk zit al in de woning. De verwachte VvE kosten bestaan enerzijds uit het onderhoud van je gebouwén anderzijds uit het onderhoud voor de fietsenstalling. De kosten zullen ongeveer €2,- tot €3,- euro per m2 zijn. Zie ook de indicatieve maandbedragen op de prijslijst exclusief de fietsenstalling.
De woningen in Grand Slam hebben allemaal energielabel A+ tot en met A+++. De woningen in Slice hebben allemaal energielabel A+ tot en met A++. Dit label staat voor een duurzame en zeer energiezuinige woning, wat bijdraagt aan lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk. Ook kun je door dit hoge energielabel extra lenen!
In Amsterdam West, aan de noordkant van de Sloterplas, vind je ‘Amsterdam Community Estates’, oftewel ACE. Een nieuw stukje Amsterdam voor iedereen, dicht bij het centrum en omringd door groen en water.
ACE is gelegen op een voormalig tenniscomplex, en dat is te merken. Door in dit nieuwe plan tennis- en padelbanen en een gezellige horecagelegenheid te mixen met woningen, ontstaat er een levendige buurt. Een wijk waar je kan wonen, sporten en recreëren.
Met zo’n 565 woningen, verdeeld over sociale huur, betaalbare koop en vrije sector koop is er voor iedereen een perfecte match. De woningen zijn verspreid over verschillende gebouwen binnen het bouwplan. ACE is één van de vier deelprojecten van de gebiedsontwikkeling Jan Evertsenstraat-West, waar versneld nieuwe woningen worden gebouwd om een bruisende woon- en werkbuurt te creëren.
ACE is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De tramhalte en het metrostation Jan van Galenstraat liggen direct om de hoek. Ook pak je eenvoudig de bus bij bushalte Burg. v.d. Pollstraat. Dankzij het uitgebreide netwerk van tram- en buslijnen ben je snel in andere delen van de stad.
Fiets
Vanuit ACE ben je in 12 minuten met de fiets midden in de Jordaan. ACE heeft een centraal gelegen fietsparkeergarage, afgesloten van elkaar, die toegankelijk is voor zowel bewoners als bezoekers. De garage is voor bewoners vanaf de zuid- en noordkant te bereiken. Bezoekers hebben toegang vanaf de noordkant ter hoogte van de sport- en horecafaciliteiten.
Auto
In ACE is er een openbare commerciële parkeergarage voor bezoekers aanwezig. Dichtbij de A10 zit je zo op de snelweg.
Winkels
Nog geen 10 minuten lopen en je bent bij verschillende supermarkten, bakkers en buurtwinkels. Ken je de hotspots op de Jan Evertsenstraat al? Even verderop sta je zo in de bruisende Kinkerstraat.
Horecagelegenheden
Geniet van de gezellige cafés, hippe koffietentjes en restaurants op en rondom ACE. Haal een coffee-to-go, scoor een lekker broodje bij een van de vele lunchtentjes, of geniet van een heerlijk etentje met familie. Vietnamees, Frans, Japans, of lekker Hollands in een bruin café, er is keus voor iedereen.
Scholen en kinderopvang
In de buurt zijn verschillende basisscholen en middelbare scholen, handig als je jouw kinderen in de buurt naar school wilt laten gaan. En natuurlijk zijn er ook allerlei kinderopvangfaciliteiten beschikbaar. In de toekomst wordt er een 3-in-1 (voorschools, naschools en een basisschool) school naast ACE gebouwd.
Gezondheidszorg
In de omgeving liggen diverse huisartsenpraktijken, gezondheidscentra, tandartsen en apotheken. Zo heb je altijd zorg dichtbij huis.
Sportfaciliteiten
Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de uitgebreide sportvoorzieningen bij ACE. Ben jij niet van de baan af te slaan? Binnen Amsterdam Community Estates is er ruimte voor buiten tennisbanen, binnenbanen en padelbanen. Bovendien kan je een fijne work-out doen bij de Sloterplas, in het Sloterpark of op één van de nabijgelegen sportvelden. Sta je liever in de gym of houd je er meer van om lekker een sportklasje te pakken? Sportscholen genoeg in de buurt!
Elke woning heeft een WTW (warmte terug win) -ventilatiesysteem. Dit systeem is ontworpen om de binnenlucht te verversen en daarbij de warmte van de af voeren lucht terug te winnen, waardoor jij dagelijks frisse en schone lucht inademt en dit energiebesparend doet. Radiatoren zijn verleden tijd. Vanaf nu geniet je van de luxe van vloerverwarming en zelfs koeling. Met een uitzondering in de badkamer; daar zorgt naast vloerverwarming ook een elektrische radiator voor dat extra beetje warmte en comfort.
Bij ACE staat duurzaamheid centraal. De woningen voldoen aan de nieuwste wettelijke eisen en hebben bijna allemaal energielabel A++ tot zelfs een aantal woningen met energielabel A+++.
Op het hoofddak schitteren zonnepanelen en de woningen zijn uitgerust met goede isolatie en HR++ beglazing, waardoor jouw huis volledig energiezuinig is. Zo bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar draag je ook nog eens bij aan een schonere toekomst.
Uiteraard gaan we verder dan de muren van jouw huis. Het hele wooncomplex is bijna klimaatneutraal én rainproof. Het regenwater wordt opgevangen in een waterbuffer op de daken en vervolgens gecontroleerd afgevoerd naar het oppervlaktewater. Natuurlijk is er ook aan de omgeving rondom jouw huis gedacht. Er wordt voor zoveel mogelijk groen gezorgd en gedacht aan nestgelegenheden voor vogels in de gevels van de gebouwen. Goed voor de biodiversiteit en leefbaarheid van jouw geliefde stad.
Als bewoner van Grand Slam én Slice zul je eigenlijk weinig merken van het energiesysteem van Vattenfal, behalve dan het comfort en de besparingen. Je hebt geen cv-ketel en radiatoren, wat ruimte bespaart en jaarlijks onderhoud elimineert. In plaats daarvan geniet je van een behaaglijk binnenklimaat via vloerverwarming en -koeling, wat zorgt voor warme voeten in de winter en een aangename koelte in de zomer. Dit comfort gaat hand in hand met aanzienlijke besparingen op je maandelijkse energiekosten. Bovendien kun je profiteren van speciale duurzaamheidshypotheekopties met aantrekkelijke rentekortingen via VORM Sales & Finance.
Zeker weten! De duurzame woningen in Grand Slam en Slice worden volledig gasloos opgeleverd.
Je hebt uiteraard nog steeds de controle over je woningstemperatuur met je eigen digitale thermostaat. Je kunt het zo comfortabel maken als je wilt. ACE maakt gebruik van Vattenfal, een slim energienetwerk dat gebruikmaakt van lokale bronnen en aardwarmte. Hierdoor word je automatisch steeds duurzamer in je energiegebruik.
Bij stadsverwarming gebruiken we verschillende bronnen om water te verwarmen. Dit warme water gaat via ondergrondse leidingen naar je huis of bedrijf. Je verwarmt je huis zonder gebruik te maken van een HR-gasketel.
Hoe zit het met de CO2-uitstoot?
Bewoners en bedrijven in Nederland stootten in 2022 met onze stadswarmte en koude gemiddeld 63% minder CO2-uit dan als ze losse HR-gasketels zouden hebben.
Is stadswarmte (te) duur?
Als je alleen naar de rekening van Vattenfall kijkt en die vergelijkt met de gasrekening, lijkt dat soms wel zo. Maar let op: er komt niets meer bij. Bovendien zorgen we ervoor dat er dag en nacht mensen klaarstaan om een eventuele storing gratis te verhelpen. Wie een eigen cv-ketel heeft, moet zelf het onderhoud regelen en betalen. Is er een storing, dan ben je afhankelijk van de beschikbaarheid van de monteur. En als na 10 tot 15 jaar de ketel het begeeft, moet er geld zijn voor een nieuwe.
Koude wel vast tarief
Waarom hebben sommige steden wel stadsverwarming en andere niet?
Stadsverwarming heeft een grote warmtebron in de buurt nodig. Energiecentrales bijvoorbeeld, of plaatsen waar afval wordt verbrand. De warmte die daarmee opgewekt wordt, gaat via een netwerk van leidingen naar de huizen. Gelukkig hoeven de bron en de stad niet helemaal op elkaars lip te zitten. Bewoners van Almere krijgen ook voor een deel warmte die in de gascentrale in Diemen wordt gemaakt. Dan heeft de warmte al een reis van 8,5 kilometer over de bodem van het IJmeer gemaakt!
Waarom is stadswarmte nodig? Zijn er geen betere alternatieven?
Stadswarmte is een alternatief voor het verwarmen met HR-gasketels. Bewoners en bedrijven in Nederland stootten in 2022 met onze stadswarmte en koude gemiddeld 63% minder CO2-uit dan als ze losse HR-gasketels zouden hebben. Maar ook andere technieken zijn in opkomst, bijvoorbeeld warmtepompen en zonnecollectoren. In het ene gebied is stadswarmte een goede optie en in andere gebieden liggen andere technieken meer voor de hand.
Absoluut! Duurzaamheid en circulariteit blijven ook tijdens de bouw van ACE fase 1a een belangrijke rol spelen. We streven ernaar om zoveel mogelijk gerecyclede, herbruikbare en hernieuwbare bouwmaterialen te gebruiken. We blijven ons inzetten voor een duurzame en milieuvriendelijke bouw van ACE.
Het hele wooncomplex is bijna klimaatneutraal én rainproof. Het regenwater wordt opgevangen in een waterbuffer op de daken en vervolgens gecontroleerd afgevoerd naar het oppervlaktewater. Natuurlijk is er ook aan de omgeving rondom jouw huis gedacht. Er wordt voor zoveel mogelijk groen gezorgd en gedacht aan nestgelegenheden voor vogels in de gevels van de gebouwen. Goed voor de biodiversiteit en leefbaarheid van jouw geliefde stad.
Er wordt voor zoveel mogelijk groen gezorgd. Goed voor de biodiversiteit en leefbaarheid van jouw geliefde stad.
Jazeker, op alle hoofddaken schitteren zonnepanelen en de woningen zijn uitgerust met goede isolatie en HR++ beglazing, waardoor jouw huis volledig energiezuinig is.
Vraag je je af waar je je auto kwijt kan? Bezoekers van ACE evenals bezoekers van de tennis, padel en/of horeca kunnen de auto parkeren in de commerciële parkeergarage in het plan. In deze parkeergarage is er plek voor 154 auto’s. Er is echter geen ruimte voor een eigen parkeerplaats in de garage.
Heb je geen auto? Er staan 5 deelauto’s voor je klaar. Daarnaast zijn erbij ACE zowel privé als publiek toegankelijke fietsenstallingen. Iedere woning binnen ACE heeft 2 tot 4 eigen fietsparkeerplekken in een afgesloten -niet voor publiek toegankelijk- deel van de parkeergarage.
Ja, in Amsterdam moet je betalen voor parkeren op openbaar terrein in de wijk. De gemeente Amsterdam geeft (bijna) geen parkeervergunningen meer uit. Maak daarom gebruik van de deelauto’s in ACE!
In de collectieve fietsenstallingen zijn geen oplaadmogelijkheden voor fietsen geregeld. Zorg dus dat je je accu mee naar boven neemt en hem in je woning oplaadt!
In ACE zijn er zowel privé als publiek toegankelijke fietsenstallingen. Iedere woning binnen Grand Slam en Slice heeft 2 tot 4 eigen fietsparkeerplekken in een afgesloten -niet voor publiek toegankelijk- deel van de parkeergarage.
De appartementen in Grand Slam worden toegewezen op tijdsvolgorde van binnenkomst van de inschrijvingen in onze mailbox. Iedere inschrijver kan 10 voorkeurswoningen aangeven. In het geval alle gewenste woningen al toegewezen zijn, kun je ook aangeven dat een ander overeenkomend appartement ook oké is. Ter verduidelijking: als jij qua tijdsvolgorde nummer 14 bent en ál je voorkeurswoningen zijn al toegewezen aan eerdere kandidaten, maar je hebt wel aangegeven in aanmerking te willen komen voor een soortgelijk appartement, dan krijg je dus een soortgelijk appartement toegewezen en krijg je de kans daar JA of NEE tegen te zeggen.
Na de Toewijzing word je gebeld door de WoningCoaches van VORM en door Sense Vastgoed & Makelaardij. Je krijgt vervolgens een optie voor een week. Tijdens die week dient er een Financiële Check plaats te vinden door één van de Financiële Coaches van VORM. Als die Financiële Check niet plaats kan vinden binnen die week óf als de uitslag van de Financiële Check negatief is, dan vervalt de optie per direct en gaat het appartement naar een andere kandidaat. Voor die Financiële Check heb je bepaalde documenten nodig, zorg dat je die documenten hebt óp of vóór de Toewijzingsdatum!
Hieronder zie je een opsomming van tips & tricks, do’s en don’ts voor de Toewijzing:
- Geef bij je voorkeurswoningen alle voorkeurswoningen op waar je in zou willen wonen. Geef geen appartementen op die je eigenlijk niet wilt, want je zult net zien dat je dat appartement nou net toegewezen krijgt.
- Ga niet gokken op alleen het mooiste bouwnummer of ‘anders niets’ als andere bouwnummers óók acceptabel zijn voor je. Wij doen namelijk precies wat je tegen ons zegt en in een systeem met tijdsvolgorde betekent dit dat de kans extreem groot is dat je volledig buiten de boot valt.
- Direct na de Toewijzing krijg je een financieel Intakeformulier. Voor de Financiële Check heb je documenten nodig, die aan je opgevraagd gaan worden:
- Ben je in loondienst, dan willen we een recente Werkgeversverklaring en Loonstrook van je hebben.
- Ben je ondernemer, dan hebben we je Jaarcijfers (belastingaangiftes) nodig van 2023, 2022 en 2021.
Zorg dat je die documenten vast hébt op de Toewijzingsdatum!
Dan vindt de financiële check plaats. Je hebt een appartement van je voorkeur toegewezen gekregen en bent gekoppeld aan een Financiële Coach. De Financiële Coach neemt contact met je op en vanaf dit moment is dit ‘jouw’ Financiële Coach. Je Financiële Coach kan je helpen met je hypotheek, deze hypotheek voor je verzorgen (tegen een zeer gereduceerd tarief, je koopt immer een huis bij ons), maar de éérste stap is de Financiële Check. Die gaat per mail, later ga je je Financiële Coach – als je dat wilt uiteraard – écht ontmoeten en helpt hij of zij je verder met je hypotheek.
Is wonen in Grand Slam haalbaar én betaalbaar voor je? Dan nodigen wij je graag direct uit voor een gesprek met één van onze makelaars van Sense Vastgoed & Makelaardij of onze WoningCoaches. In het gesprek ontvang je aanvullende gegevens, die je nodig hebt om een besluit te kunnen nemen om tot reservering van een appartement over te gaan. De informatie die je ontvangt in aanvulling op de verkoopbrochure betreft onder andere de reserveringsovereenkomst en technische omschrijving. Daarnaast geven wij je een uitgebreide toelichting op het project en alle facetten die met de aankoop van een nieuwbouwwoning te maken hebben.
Dan komt de volgende stap: het tekenen van de Reserveringsovereenkomst! Je hebt besloten te kopen; gefeliciteerd! Er wordt een reserveringsovereenkomst getekend en je moet €3.500,- euro reserveringsvergoeding betalen.
Op het moment dat alle contractstukken gereed zijn, kan de koop- en aannemingsovereenkomst getekend worden.
De Koopovereenkomst ga je aan met de projectontwikkelaar VORM Ontwikkeling, de Aannemingsovereenkomst ga je aan met aannemer VORM Bouw.
Tijdens het aankoopgesprek wordt ook uitgebreide informatie verstrekt over de extra mogelijkheden voor wat betreft persoonlijke wijzigingen in jouw appartement en het kopers meer-/en minderwerk. . Deze adviseur zal contact met je opnemen na tekenen van de Koop- en Aannemingsovereenkomsten om een gesprek in te plannen en je te begeleiden bij verdere stappen en keuzes voor je nieuwe thuis.
De notaris zal binnen de in de Koop- en Aannemingsovereenkomst vastgestelde periode een afspraak met je maken voor het tekenen van de akte van levering en eventueel de hypotheekakte. De concepten van de diverse akten en de nota van afrekening worden vooraf toegestuurd. De kosten voor eigendomsoverdracht zijn inbegrepen bij de koopsom. De kosten voor het vestigen van een hypotheek zijn voor eigen rekening.
Wij streven ernaar dat iedereen medio oktober al naar de notaris kan! De notariële levering(en) staan gepland voor medio november. Vanaf dat moment ga je dus ook al hypotheek betalen. Ook wordt in deze stap de reserveringsvergoeding teruggestort door VORM!
De prijzen voor meerwerkopties zullen online worden geplaatst zodra ze beschikbaar zijn. Je kunt ze bekijken bij de downloads en in jouw Woningdossier, dus houd deze bronnen in de gaten voor gedetailleerde informatie over de prijzen van meerwerkopties.
Onze WoningCoaches en makelaars van Sense Vastgoed & Makelaardij kunnen je goed helpen aan een makelaar die je kan helpen bij het verkopen van je huidige woning!
De bouw van ACE fase 1a start in december 2024. De oplevering verwachten we rond de zomer van 2027.
hypotheekuitdagingen met zich mee kan brengen bij hypotheekverstrekkers, zoals de geldigheid van het bouwdepot, de overbruggingshypotheek en een hypotheekofferte. Veel mensen willen hun huidige lagere hypotheekrente meeverhuizen, waarmee ook de voorwaarden van de huidige bank meeverhuizen. Die voorwaarden zijn mogelijk niet ingesteld op de duur van de bouw van ACE fase 1a.
VORM helpt je hiermee. Samen met één van de VORM Financiële Coaches wordt er een op maat gemaakt plan opgesteld waarin jouw persoonlijke hypotheektijdlijn wordt vastgelegd. Alle mogelijke uitdagingen worden in dit plan aangepakt en je gaat pas naar de notaris op het moment dat het voor jou veilig is.
Je Financiële Coach denkt graag met je mee mocht dit van toepassing zijn! Er zijn tal van andere mogelijkheden om je te helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het veiligstellen van een variabele rentestrategie, het verminderen van je hypotheeklasten in de beginjaren, het upgraden van je keuken, of het aflossen van blokkerende financiële verplichtingen zoals Private Lease.
Na de inschrijfperiode en de toewijzing ontvang je van een Financiële Coach een financieel Intakeformulier. Aan de hand van dit Intakeformulier kan de Financiële Coach gezamenlijk met jou bepalen of wonen in Grand Slam en Slice haalbaar én betaalbaar voor je is. Je krijgt dan een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.
Dit is volledig afhankelijk van je persoonlijke hypotheektijdlijn.
Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Nadat er weer een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.
In Grand Slam en Slice is de erfpacht afgekocht Voor je woning is de erfpacht afgekocht tot en met 28.02.2063.
Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.
Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.
Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.
Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.
Rente tussen koop en levering: uitstelrente
Het is gebruikelijk dat u de kosten voor de grond pas betaalt op het moment van de overdracht bij de notaris. Gedurende de periode tussen de koop en de daadwerkelijke levering financiert de ontwikkelaar de grond dus nog steeds voor. Ook daarover betaalt u rente. Deze rente heet meestal uitstelrente.
Als er tussen de koop en de levering ook termijnen van de aanneemsom vervallen, betaalt u ook daarover rente. Net als bij de grond wordt dit uitstelrente genoemd. U betaalt deze rente ook als de bouw start tussen het moment van koop en levering.
Het vermijden van dubbele maandlasten is helaas moeilijk te realiseren. Gedurende de bouw betaal je al een deel van de koopsom en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. Deze dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar, met een maximum van 2 jaar. Het is raadzaam om dit soort zaken te bespreken met je VORM Financiële Coach. Samen kunnen jullie bekijken wat het beste is in jouw situatie.
Een fijn voordeel: bij een energiezuinige nieuwbouwwoning heb je bij de meeste hypotheekverstrekkers flink wat extra leenruimte. Zo heeft de Triodos bijvoorbeeld een duurzaamheidshypotheek voor een duurzame woning. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.





