100 jaar VORM: Samen vieren wij de toekomst
11 februari 2019

100 jaar VORM: Samen vieren wij de toekomst

Al honderd jaar drukt VORM een eigenzinnige stempel op het Nederlandse landschap. We creëren omgevingen waar mensen zich prettig voelen. Om te wonen, werken en leven. Dit doen we met elkaar en samen met onze opdrachtgevers en partners, waarbij we luisteren naar de wensen van de uiteindelijke bewoners en gebruikers. Door mensen en disciplines met elkaar te verbinden en expertise te delen, worden duurzame en innovatieve oplossingen voor de toekomst gerealiseerd.

 

Van het kleinschalige bouwbedrijf in 1919 zijn we in een kleine eeuw uitgegroeid tot een van de vijftien grootste bouw- en projectontwikkelaars van Nederland. En daar zijn we trots op.

 

Hoe het ooit begon
Daan en zijn broer Jan van der Vorm staan aan de basis van het bouwbedrijf VORM als ze in mei 1919 met het geld uit een familie-erfenis de aanbesteding verwerven voor de bouw van een politiepost op Heijplaat in Rotterdam. De start van het eigen familiebedrijf is daarmee een feit. Van het kleinschalige bouwbedrijf in 1919 zijn we in een kleine eeuw uitgegroeid tot een van de vijftien grootste bouw- en projectontwikkelaars van Nederland. En daar zijn we trots op. Die groei danken we onder andere aan ons brede fundament: kennis van ontwikkeling, bouw, vastgoedbeheer en energie.

 

Terug naar de oorsprong
Dat we dit jaar met trots ons 100-jarig jubileum vieren, mag duidelijk zijn. Dat doen we met collega’s, vrienden, familie, partners, opdrachtgevers en betrokkenen. De verhalen en anekdotes uit het verleden vormen daarbij de grondslag voor onze toekomst. En die begint onder andere bij de realisatie van het Sluishuis in Amsterdam IJburg en de verhuizing van het VORM-kantoor van Papendrecht naar Rotterdam. Naar het bijzondere gebouw De Nieuwe Maaskant. Terug naar de oorsprong voor de volgende 100 jaar waarin we gezamenlijk en met passie en enorme trots werken aan bijzondere, onderscheidende en innovatieve projecten. Een speciale dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd!

Daan van der Vorm & Hans Meurs

Directie VORM

 

Wilt u niets missen van het 100-jarig bestaan? En bent u benieuwd naar de geschiedenis van VORM? Neem een kijkje op vorm.nl/100jaarvorm.  Natuurlijk kunt u ons ook volgen via social media, zoals Instagram, LinkedIn en Facebook, met de hashtag #100jaarVORM.