Event 6 dec | Laatste woningen beschikbaar! | Bouw gestart!

Houtrak
Duurzaamheidshypotheek

Duurzaamheidshypotheek

De woningen in Houtrak zijn gebouwd met duurzame materialen en zuinig met energie. Daardoor heeft u recht op een bijzondere financieringsvorm: de Duurzaamheidshypotheek. Dankzij deze hypotheek realiseert u een aanzienlijke besparing op uw woonlasten als u kiest voor een nieuwbouwwoning in Houtrak.

 

Hypothekenland 2023

Van een hypotheekrente van ca. 0,8% voor een 10-jaars vaste rente (in 2021)  is die rente nu opgelopen naar ca. 4% voor eenzelfde rentevaste periode. Vijf keer over de kop dus. De hogere inflatie, en de daarmee gepaard gaande verwachtingen hebben de kapitaalmarkrente, dé grote drijver acher de hypotheekrente, stevig laten stijgen.

Die hogere inflatie komt door hogere prijzen van energie en grondstoffen. De oorzaken daarvan? Uiteraard voornamelijk de oorlog, maar ook het opnieuw opstarten van de ‘roestige’ productieketens na het Coronatijdperk. Plotseling is er weer vraag naar personeel en starten allerlei sectoren weer op die bijna twee jaar geslapen hebben.

Rentekeuzes

Maar wat ga je nu doen met je hypotheek als je dat mooie nieuwe én energiezuinige huis kunt kopen wat je zo graag wilt hebben? De afgelopen jaren was daar een heel gemakkelijk antwoord op: bij een 20-jaars rente van 1,2% zet je je rente uiteraard 20 of zelfs 30 jaar vast. Maar wat doe je als die rente ergens rond de 4% zit?

Neem je huidige hypotheek mee en/of overweeg een variabele rentestrategie

Als je kijkt naar alle factoren die de rente zo hebben laten oplopen, dan zou de conclusie dat al deze dingen van overgaande aard zijn, best gerechtvaardigd zijn. Als je jouw hypotheekrente dan als een inkoopbeleid ziet (en de mensen die het meeste bespaard hebben op hun woonlasten door de jaren heen doen nu precies dát), dan is de vraag zeer gerechtvaardigd of het tegen de hoge rentes van dit moment wel zo handig is om je rente lang vast te zetten. Omkleed met bepaalde veiligheden  Bovendien heb je misschien nog wel een huidige hypotheek die een aantrekkelijker rente heeft dan de huidige marktrente en die kun je bijna altijd ‘meenemen’. Handig!

Voor het eerst in jaren is rentestrategie weer een gespreksonderwerp in hypotheekgesprekken.     Onze Financiële Coaches nemen je graag mee in al je mogelijkheden waardoor je nog altijd verrast kan worden door een lagere maandlast dan verwacht!

Bel 0186-618777, vertel ons over je interesse in ons project en vraag om een oriëntatiegesprek.

Waarom naar VORM Sales & Finance voor je hypotheek

Voorkom onjuiste of onvolledige informatie uit de commerciële hypotheekwereld

VORM Sales & Finance is de Salesdivisie van VORM. Dag in, dag uit en 24/7 begeleiden de Hypotheekspecialisten van VORM Sales & Finance onze kopers financieel. Dit is hun enige dagtaak. Wij noemen dit ‘dedicated consultants’. Onze Hypotheekspecialisten hebben niet alleen alle specifiek benodigde kennis over nieuwbouwhypotheken, maar ook over onze nieuwbouwprojecten. Dat maakt het hele hypotheekproces prettig, persoonlijk en professioneel.

Wij adviseren u om in gesprek te gaan met VORM Sales & Finance omdat wij niet willen dat u vanuit de commerciële hypotheekwereld onvolledige of onjuiste informatie meekrijgt waardoor uw koopervaring negatief wordt beïnvloed. Een nieuwbouwhypotheek is echt een aparte tak van sport, daarom wilt u met een specialist aan tafel.

Duurzaamheidshypotheek: de grootste voordelen op rij

De woningen in worden duurzaam gebouwd, wat u als koper recht geeft op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek. De Hypotheekspecialisten van VORM Sales & Finance helpen u maximaal te profiteren van de voordelen die u als koper van een woning heeft.

Een greep uit deze voordelen:

  • Extra hypotheekrentekorting omdat u een energiezuinig huis koopt
  • Meerwerk (keuken, badkamer, vloeren e.d.) volledig mee te financieren
  • Oplossingen voor dubbele maandlasten tijdens de bouw
  • Een hogere hypotheek mogelijk omdat u een energiezuinig huis koopt
  • Uitmuntende overbruggingsmogelijkheden voor kopers die nu al een koopwoning hebben
  • Nóg lagere maandlasten gewenst? Onder voorwaarden een deel hypotheek Aflossingsvrij
  • Advies- en bemiddelingskosten voor uw hypotheek slechts € 975,-
Bepaal zélf je ideale maandlast

Bij VORM Sales & Finance bent u meer dan een hypotheekklant. U bent onze koper. Wij maken vaak mee dat kopers in de reguliere hypotheekmarkt slechts één maandlast horen op hun hypotheekvraag. Er is echter nooit maar één antwoord.

Onze Hypotheekspecialisten nemen uitgebreid de tijd om u uit te leggen op welke manieren u na kúnt denken over een hypotheek. Meer of minder vermogensopbouw, wie bent ú , hoe wilt ú leven en welke maandlast past daar in welke levensfase het beste bij? Zo wordt een hypotheek een levensfilosofie. En zo bepaalt u zélf (uiteraard binnen een bepaalde range) uw maandlast, samen met uw Hypotheekspecialist.

Het kopen van een huis is één van de grootste financiële beslissingen in je leven. Aandacht, rustig zoeken naar de beste hypotheekoplossing en laagdrempelig overleg met uw eigen Hypotheekspecialist. Dit zijn kernwaarden binnen VORM Sales & Finance.

Best-Buy hypotheek, onafhankelijk

VORM Sales & Finance is een onafhankelijke tussenpersoon in hypotheken, speciaal gericht op nieuwbouw. VORM Sales & Finance werkt volgens de Best Buy-methodiek.  Er wordt altijd gezocht naar de hypotheek met de beste prijs/kwaliteitverhouding in uw persoonlijke situatie. Daarbij kunt u  profiteren van de duurzame mogelijkheden van hypotheekbanken die u in de commerciële hypotheekwereld niet zo snel tegenkomt.

VORM Sales & Finance kan uw hypotheek onderbrengen bij een groot aantal gerenommeerde binnen- en buitenlandse banken. Tot de hofleveranciers van VORM Sales & Finance behoren o.a. Triodos Bank, Vista Hypotheken, ABN AMRO, BLG, NIBC, Aegon en Nationale Nederlanden.

Lage kosten, hoge service

Ondanks het feit dat de totale advies- en bemiddelingskosten voor een nieuwbouwhypotheek via VORM Sales & Finance slechts € 975,- (all-in) bedragen heeft u de volledige service van een professionele Hypotheekspecialist.

Gedurende de gehele looptijd van uw hypotheek - veelal 30 jaar dus – kunt u terecht met alle vragen over uw hypotheek. VORM Sales & Finance berekent u hiervoor geen extra kosten, zoals abonnementskosten of iets dergelijks. U bent onze koper, u mag op service rékenen.

Vrijblijvend en gratis aan tafel

Uiteraard is het verstandig om in een zo vroeg mogelijk stadium samen met uw Hypotheekspecialist van VORM Sales & Finance te kijken naar uw individuele mogelijkheden. Welke woonwensen heeft u, welke extra’s en upgrades zou u graag willen en wat worden dan de maandlasten? Dat is belangrijke informatie en die informatie wilt u hebben voordat u aan het definitieve koopproces begint.

Voor een afspraak bent u altijd welkom op kantoor, maar uiteraard behoort een belafspraak ook tot de mogelijkheden. Oriëntatiegesprekken met VORM Sales & Finance zijn gratis en vrijblijvend.