Bouwnummer 36

Type O - Penthouse

  • 84m²
  • 3
  • Noordwest

Je woning

Dit bijzondere penthouse met eigen dakterras heeft een ideale zonoriëntatie. Het duurzame appartement is door de architecten perfect ingedeeld. De verdiepingshoge schuifpui geeft veel natuurlijk licht in de woonkamer met open keuken. Het penthouse beschikt over twee slaapkamers en een wenteltrap die leidt naar het ruime dakterras waar u kunt genieten van het uitzicht en de zon. Het eigen dakterras maakt dit penthouse uniek en ideaal voor mensen die ruimte en rust willen in een groene omgeving.

De bouwwerkzaamheden zijn al begonnen en u kunt al voor de zomer van 2024 wonen in dit erfpachtvrije appartement. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze inloopevents. Neem contact op met een van onze makelaars voor meer informatie.

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in

Prijslijst Type O - Penthouse

Kavel Status Woonopp. Kamers Plattegrond Prijs.
36 Verkocht 84 m2 3

Wil je alle downloads bekijken van dit project?

Bekijk alle downloads

Kenmerken

  • Duurzaam wonen
  • Erfpachtvrij wonen
  • Kies zelf het opleveringsniveau
  • De architecten
Terug naar boven

Duurzaam wonen

U verwacht van uw nieuwe huis dat het zuinig is met grondstoffen en energie, want u wilt zo duurzaam mogelijk leven.

Op Oostenburg hoeft u zich geen zorgen te maken over uw ecologische voetafdruk. Wij hebben gebruik gemaakt van gerecycled materiaal waar dat mogelijk is, en systemen toegepast waarmee u het energieverbruik tot een minimum terugbrengt zonder dat u daarvoor comfort hoeft in te leveren.

Hergebruik van materialen is een belangrijke voorwaarde van de missie om Oostenburg duurzaam te maken.
Bakstenen en beton zijn verkregen door oude materialen, bijvoorbeeld uit slooppanden, te vijzelen (vermalen). Het hout dat in de vijf projecten verwerkt wordt, is gekapt met respect voor de omgeving. Er worden nieuwe bomen aangeplant om het ecosysteem op de plaats van de kap intact te houden.

Ook op het gebied van energiebesparing hebben we in de projecten op Oostenburg gewerkt met de meest geavanceerde systemen die er beschikbaar zijn.
Energie, warmte en koeling worden gewonnen uit natuurlijke bronnen. Zonnepanelen zijn daar voorbeelden van, maar Oostenburg gaat verder. Veel verder.  Zo winnen we warmte en koelte uit de bodem onder de gebouwen, en benutten we zelfs de restwarmte uit de ververste lucht en het water dat u gebruikt heeft voor bad of douche.

Wanneer u kiest voor een sleutelklare woning, haalt u met speels gemak het hoogst mogelijke rendement uit al deze maatregelen dankzij slimme systemen (domotica), en tegelijkertijd wint u aan comfort en veiligheid. U heeft de controle over verlichting en verwarming in de hand. Altijd en overal.

Bekijk ook de film over het duurzame klimaatsysteem.

 

* alleen bouwnummer 27 is aangesloten op zonnepanelen

Terug naar boven

Erfpachtvrij wonen

De nieuwbouwwoningen in onze projecten op Oostenburg hebben iets unieks: erfpachtvrij wonen. In Amsterdam is een huis op eigen grond heel bijzonder. En het heeft een heleboel voordelen: uw woonlasten worden lager en u heeft rust en zekerheid.

Wat is erfpacht nu precies? Het betekent dat iemand anders, meestal de gemeente, eigenaar blijft van de grond. U betaalt een bedrag, de canon, voor het recht om de grond te gebruiken. De canon is een percentage van de waarde van de grond.

Dit percentage van staat niet vast, het wordt ieder jaar gecorrigeerd voor de inflatie. Zo kunnen uw woonlasten stiekem oplopen tot een niveau dat u niet zag aankomen…
Om het concreet te maken: de erfpacht kan oplopen tot honderden euro’s per maand.

Toegegeven, de prijzen van de woningen op Oostenburg lijken op het eerste gezicht stevig. Maar bedenk dat u eigenaar van de grond wordt. Bij een ‘goedkopere’ woning zou u zomaar een paar honderd euro per maand aan erfpacht betalen.

Al dat geld bespaart u door erfpachtvrij wonen.

 

Terug naar boven

Kies zelf het opleveringsniveau

Wat is er nu persoonlijker dan uw eigen huis? Daarom wordt uw Amsterdamse nieuwbouwwoning in Houtrak opgeleverd zoals u dat wilt. Hierbij kunt u kiezen uit drie niveaus: Base Line, Luxury Line en Superior Line. Daarbij kunt u in het meer- en minderwerk bij de kopersadviseur de woning nog verder naar eigen smaak laten afwerken.

Base Line
Bent u handig en vindt u het leuk om uw nieuwbouwwoning zelf af te maken? Dan kiest u voor Base Line, het pakket dat u alle ruimte geeft om zelf een keuken en badkamer te kiezen en te plaatsen, de wanden te behangen en de verfkwast ter hand te nemen. Uiteraard is uw woning voorzien van alle benodigde installaties. Ook zijn de stalen kozijnen en deuren reeds geplaatst. Alleen de keuken en badkamer dient u nog zelf uit te zoeken en te plaatsen en de wanden te voorzien van tegels, verf of behang.

Luxury Line
Ontbreekt het u aan tijd en houdt u van gemak, kies dan voor de Luxury Line. De woning is in dit pakket standaard voorzien van een Luxury Line keuken en complete badkamer. Uiteraard kunt u in de showroom de keuken naar eigen wens en smaak aanpassen. U legt dan alleen zelf de vloer en schildert de wanden, waarna u klaar bent om uw intrek te nemen in Houtrak.

Superior Line
Een luxe keuken, chic sanitair, elegante tegels, luxe inbouwkranen in de badkamer, houten binnendeurkozijnen met stompe deuren en de keuze uit een pakket met luxe deurbeslag. Vloeren, plafonds en wanden gesausd in de kleur van uw voorkeur: dat is de luxe van het Superiorpakket. Uiteraard kunt u in de showroom de keuken en badkamer volledig naar eigen wens en smaak aanpassen.

Terug naar boven

De architecten

Houtrak; no-nonsense architectuur aan het water

Houtrak is in samenwerking door Marcel Lok_Architect & Workshop architecten ontworpen. De architecten hebben gezocht naar een ontwerp dat op meerdere vlakken aansluit bij de prachtige locatie aan de Oostenburgervaart.

Eén project, twee gebouwen
Houtrak bestaat uit twee gebouwen, een hoog pand aan het water en een lager pand aan de tussenstraat en het pad.

De oriëntatie van het hoge pand is richting het water met balkons over de volle breedte die gericht zijn op de avondzon. De gebouwen zijn grotendeels opgericht met houten kolommen in combinatie met prefab betonnen vloeren. Daarmee is het niet alleen heel innovatief qua duurzaamheid en circulariteit, maar verwijst het ook naar de oude houten werkgebouwen die ooit op deze plek hebben gestaan. Naast houten kolommen is de gevel van het hoge gebouw volledig van hout. En het meest in het oog springend: de volledig houten balkon-constructie.

Het lage pand is georiënteerd op de tussenstraat en aan het pad, met een balkongevel. Het heeft een stoere metalen gevelafwerking die eveneens verwijst naar het industriële verleden van de plek. De twee gebouwen delen een groen binnenhof, fietsenkelder en een prachtige collectieve daktuin die uitkijkt over de Oostenburgervaart.