Het Land Spijkenisse

Woningbouw

Wij vinden het belangrijk dat een huis snel een thuis wordt voor de nieuwe bewoners. Vandaar dat we het koopproces overzichtelijk en duidelijk inrichten en veel maatwerk ontwikkeling toepassen. Geen gezinssituatie is hetzelfde en wij willen mensen graag de mogelijkheid bieden om het beste uit hun nieuwe woning te halen.

 

Onze referentieprojecten:

STATE Amsterdam

STATE - Amsterdam

VORM heeft de openbare tender Stadsblok Kop Weespertrekvaart gewonnen. Het project wordt samen met Bouwinvest Residential Fund gerealiseerd. De gemeente Amsterdam heeft VORM geselecteerd om ca. 300 woningen te ontwikkelen, financieren en realiseren in Kop Weespertrekvaart, onderdeel van het Amstelkwartier. De selectie vond plaats op basis van twee gunningscriteria: het optiebod en de EPC score van 0,15 voor de woningen. VORM heeft de hoogste totale puntenscore en krijgt hiermee de mogelijkheid om gedurende 16 maanden aan een plan te werken.

Gezamenlijk is een duurzaam plan ontworpen dat past binnen de door de gemeente Amsterdam vastgestelde eisen. Het nieuwe Stadsblok zorgt voor een stevige verankering van de Kop Weespertrekvaart in Overamstel en wordt hét nieuwe stadse woongebied met een mooie menging van woningen in de koop en goedkopere en vrije sector huur. Door het bundelen van elkaars krachten is dit winnende plan ontstaan.

Kop Weespertrekvaart

De roots van de Kop Weespertrekvaart liggen in de buitenplaatsen Solitudo en Lindenhoeve die hier in de 18de eeuw zijn gebouwd door welgestelde Amsterdammers. Deze lommerrijke groene buitenplaatsen vormen de inspiratiebron voor de ontwikkeling van het gebied. De Kop Weespertrekvaart ligt tussen de nieuwe woonwijk Amstelkwartier en de Watergraafsmeer in en wordt het nieuwe groene autoluwe stadse woongebied. Het project bestaat uit 160 vrije sector huurwoningen, 100 goedkopere woningen, 40 hoogwaardige koopwoningen, een ondergrondse parkeergarage en 150 m² commerciële ruimte. Naar verwachting start de realisatie uiterlijk in het eerste kwartaal van 2017 maar mogelijk al eind 2016 en worden de duurzame woningen in het vierde kwartaal van 2018 opgeleverd.

Handelskade Nijmegen

Handelskade - Nijmegen

De Handelskade Nijmegen is de plek waar voorheen het pand van dagblad De Gelderlander was gevestigd. Deze locatie is aantrekkelijk vanwege de centrale locatie, vlakbij het centrum van Nijmegen, direct gelegen aan de haven. Handelskade is het deelplan in de gebiedsontwikkeling Waalfront, een samenwerking tussen de gemeente Nijmegen en BPD (voorheen Bouwfonds Ontwikkeling). Handelskade bestaat in totaal uit 534 appartementen, circa 2800m2  commerciële ruimte en een dubbellaagse parkeergarage. Voor meer informatie; kijk op de website: www.handelskade.nu

De ontwerpen van de circa negen gebouwen aan de Handelskade Nijmegen worden gemaakt door de architectenbureaus Vera Yanovshtchinsky, HVDN Architecten en Mulleners + Mulleners. Een van de gebouwen wordt een woontoren met daaronder een parkeergarage. Rondom de gebouwen wordt een collectieve binnentuin aangelegd. Het gehele project wordt aangesloten op de stadsverwarming van het Warmtenet Nijmegen.

VORM Bouw participeert in het bouwteam van de Handelskade en heeft daarmee invloed gehad op de technische uitwerking van het plan.