Sluishuis Amsterdam

Project- en gebiedsontwikkeling

Wij hebben de naam een slagvaardige projectontwikkelaar te zijn. We ontwikkelen niet om het ontwikkelen, maar taxeren nauwkeurig de wensen van bewoners en gebruikers.

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we een meer dan gemiddelde feeling met de markt. Regelmatig winnen wij met die ervaring én creativiteit selecties, en niet zelden voor meer dan gemiddelde projecten. Ook op eigen kracht verwerven we posities die in overleg met andere partners tot ontwikkeling worden gebracht. Vaak werken we samen met vaste partners. Of het nu gaat om kleine of om grote projecten: het doel is een verantwoord product realiseren met een aanvaardbaar risicoprofiel. Dat zijn we aan onze naam als ‘realisten in ontwikkeling’ verplicht.

 

Onze referentieprojecten

Projecten VORM Houthaven

Houthaven - Amsterdam

De eilanden

In 2015 is de Gemeente Amsterdam een tenderprocedure gestart voor de ontwikkeling van de kavels 4DEF (Narva-eiland) en 5AB (Memel-eiland). VORM is als winnaar geselecteerd. Voor de ontwikkeling van beide eilanden is VORM een samenwerking aangegaan met BPD. De appartementen, ontworpen door Klunder Architecten en Van Aken Architecten, krijgen een chique uitstraling en worden uitgevoerd in verschillende typologieën. De realisatie is in handen van VORM.

Het plan 4DEF

Het huidige plan van VORM gaat op kavel 4DEF uit van 70 koopwoningen, waaronder lofts vanaf circa €175.000 v.o.n. tot ultieme penthouses van circa €1.000.000 v.o.n. Onder de wooncomplexen zal een hoogwaardige ondergrondse parkeergarage gerealiseerd worden. Klunder Architecten heeft het schetsontwerp verzorgd.

Het plan 5AB

Het plan op kavel 5AB bestaat uit twee zeer hoogwaardige appartementengebouwen met een ondergrondse, gekoppelde parkeergarage. Het plan van VORM gaat uit van 80 koopappartementen, waaronder vele typologieën zoals lofts vanaf circa € 175.000 v.o.n. tot ultieme penthouses van circa € 1.000.000 v.o.n. Onder de wooncomplexen zal een hoogwaardige ondergrondse parkeergarage gerealiseerd worden. Van Aken Architecten heeft het schetsontwerp verzorgd

De Houthaven

De Houthaven is gelegen in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. De Houthaven transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. Gemeente en ontwikkelaars spraken af dat de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk moet worden. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

Thorbeckeplein

Thorbeckeplein - Alphen aan den Rijn

Het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn ondergaat de komende jaren een transformatie. Dit plein vormt in de toekomst het kloppend hart. VORM ontwikkelt hier in totaal circa 1.100m2 commerciële ruimte, waarvan circa 250m2 horecaruimte, en 105 appartementen.

Rijnkadegebouw

Het Rijnkadegebouw is een appartementencomplex van 39 koopappartementen. In overleg met de uiteindelijke bewoners wordt beslist hoe groot de woningen worden. De kopers kunnen kiezen voor een kleine loft, een koppeling van 1,5 of 2 units of zelfs een herenhuis. Op de begane grond aan de kant van het Thorbeckeplein is 500m2 beschikbaar voor winkels en horeca.

Thorbeckegebouw

WonenCentraal is de opdrachtgever van het Thorbeckegebouw. VORM ontwikkelt hier in totaal 66 appartementen met bergnig en 66 parkeerplaatsen. in de plint van het gebouw wordt ca. 500m2 winkels en/of voorzieningen gerealiseerd.