Clusius investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed

Investeert u liever in anoniem vastgoed of in een studentenwoning van de Clusius campus?

U heeft een mooi vermogen opgebouwd en u wilt dat goed inzetten. Het liefst besteedt u een gedeelte aan iets wat u na aan het hart ligt. Uw eigen kinderen of kleinkinderen, vrienden of andere dierbaren. Toch bent u ook geïnteresseerd in het verder uitbouwen van uw vermogen. Vastgoed lijkt dan een voor de hand liggende en waardevaste keuze. Wanneer u belegt in een appartementsrecht in het nieuwe Clusius studentencomplex in Leiden, kunt u beide doen. U investeert in hoogwaardig renderend vastgoed én in de toekomst van uw dierbaren of andere Leidse studenten.

Interesse?

Er zijn nog enkele appartementsrechten te koop. Neem contact op met Niek Smook, Anton van de Ven of Natacia Rademaker voor meer informatie; bel naar 078 6421 300.

De belegging

Denkt u aan de aankoop van een appartement of huis in de buurt van Leiden om daar uw studerende kinderen te huisvesten? Heeft u geen ervaring met het beheren van vastgoed? Dan investeert u slim door de koop van een appartementsrecht in de Clusius campus. U koopt een appartementsrecht en daarna worden alle zorgen voor verhuur en beheer door uiterst professionele partijen overgenomen.

U heeft de keuze uit een klein appartementsrecht (voor 1 specifiek studentenstudio) en een groot appartementsrecht (voor een wooneenheid met 5 studentenkamers inclusief gezamenlijke woonkamer, keuken en balkon). Beiden type woningen zijn voorzien van vloer-, wand- en plafondafwerking. U hoeft zelf niet te beheren of te managen maar u kunt wel studerende familieleden voorrang geven bij huur in Clusius. Daarmee belegt u in een renderend vastgoedobject dat u kent en bovendien in de toekomst van uw naasten of andere Leidse studenten! De studentenwoningen zijn zeer compleet, de huurder/student hoeft alleen nog de meubels voor in de woning mee te nemen.

Appartementsrechten

 • Er worden 58 appartementsrechten uitgegeven, waarvan 28 zelfstandige wooneenheden van 30 m2 (klein appartementsrecht) en 30 onzelfstandige (groot appartementsrecht) wooneenheden van 107 m2.
 • Er kunnen maximaal drie appartementsrechten worden verkregen door een en dezelfde belegger.
 • De kosten van een klein appartementsrecht bedragen €109.500,- v.o.n.
 • De kosten van een groot appartementsrecht bedragen €271.000,- v.o.n. 

Juridische structuur

 1. U koopt een klein of groot appartementsrecht (max. 3) van VoMaVa Clusius B.V.
 2. U treedt toe als lid van zowel de Vereniging van Eigenaren (VvE) als de Vereniging van Verhuurders (VvV).
 3. De VvV besteedt het verhuren van uw appartement uit aan de geselecteerd vastgoed exploitant.
 4. De VvV gaat een huurovereenkomst aan met studenten en beheert het gebouw.
 5. De VvV int de huurpenningen en zorgt voor tijdige betaling daarvan door huurders.
 6. U ontvangt (na aftrek van kosten) de huuropbrengsten van de VvV.
 7. De VvE besteedt het gezamenlijke onderhoud en het beheer uit aan derden.
 8. De VvE en VvV zijn in beheer bij Van ’t Hof Rijnland.
 9. VORM Holding geeft aan de VvV een verhuurgarantie af voor de 1e verhuur van alle verhuurbare eenheden, namelijk voor het 1e collegejaar (= van september 2017 tot september 2018).


Betrokken investeren binnen de Vereniging van Verhuurders (VvV). In de Clusius campus belegt u niet anoniem. U weet wie uw particuliere mede-investeerders zijn. Bij levering van het appartement treedt u namelijk automatisch toe tot de Vereniging van Verhuurders van Clusius. Daarmee verleent u deze vereniging ook de volmacht tot de verhuur van uw appartement of wooneenheid. U hoeft zich zo geen zorgen meer te maken over alle zaken aangaande uw appartementsrecht, huurcontracten, leegstand of betalingen van huurders. Dit wordt door de vereniging uitbesteedt aan professioneel verhuurder Van ’t Hof/Rijnland. Wel worden u en uw medeverhuurders mondeling en schriftelijk ingelicht over rendement en te voeren huurders- en financieel beleid. U blijft zo optimaal betrokken bij uw eigen investering.

Juridische structuur Clusius