Sluishuis

Innovatie

De wereld om ons heen verandert snel. Om bestaansrecht te verdienen, geloven wij dat het belangrijk is om te investeren in mensen en (nieuwe) technologieën. Zo zorgt VORM ervoor dat gebouwen toekomstbestendig zijn en gebouwd met respect voor de omgeving en onze gezondheid.

Innovatie ontstaat bij VORM enerzijds tijdens ons dagelijkse werk. Anderzijds door goed te luisteren naar onze klanten en hun (latente) behoeften om te zetten in nieuwe producten, diensten of processen. De oude econoom Schumpeter zei het al: “innovatie volgt uit nieuwe combinaties”. Daarom zoekt VORM voortdurend naar nieuwe technieken die niet noodzakelijk in de bouw bedacht worden, maar vooral daarbuiten. Zo is VORM aangesloten bij Holland Contech & Proptech, wat de verbinding tussen startups, scale-ups en grownups tot stand brengt.

Innovatie bij VORM vindt plaats op drie strategische innovatie area’s, namelijk:

  • Smart and High Performing Organisation
  • Sustainable and healthy buildings
  • Future of living and working

Denk jij graag met ons mee op één van onze strategische innovatie area's, laat je dan niet tegenhouden, want: "The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do."

Een greep uit de innovaties van VORM

BOLD

Innovaties bij project BOLD

Op Overhoeks te Amsterdam-Noord verrijst BOLD. Deze toonaangevende en innovatieve woontoren bestaat uit 25 verdiepingen met in totaal 158 appartementen en penthouses. BOLD heeft internationale allure, is voorzien van alle moderne gemakken, luxe en technisch comfort. Om enkele voorbeelden te geven:

  • Parkeren direct onder het gebouw (optioneel eigen laadpalen)
  • Besturing toegangsdeuren, verlichting, gordijnen en sunscreens (VORMotica = optioneel)
  • EPC van -0,12
  • Maximale klimaatbeleving door vloerverwarming en –koeling
  • Zonnepanelen individueel gekoppeld per woning
  • Toepassing van 1800 m2 Physee Powerwindows
  • Handige pakketservice via het Bringme-systeemBewegingsmelders gekoppeld aan verlichting in berging / techniekruimte, garderobe en toilet

Meer weten? Bekijk de website van project BOLD

VORM Materieel

VORM Materieel is verduurzaamd tot een klimaatneutrale werkomgeving. Hiervoor is het bestaande pand deels gesloopt, uitgebreid en voorzien van een demontabele gevel en een circulaire groene entreegevel. Diverse duurzaamheidsmaatregelen zijn toegepast om VORM Materieel tot een energieneutraal en gasloos gebouw te maken. Het nieuwe kantoor is uitgevoerd in een flexibele houtconstructie, een duurzaam en ecologisch constructiesysteem van hernieuwbaar bouwmateriaal. Ook het interieur bestaat uit circulaire producten, zoals tapijt gemaakt van afgedankte visnetten en vergadertafelbladen vervaardigd uit de houten traptreden uit het gesloopte kantoor. De registratie van het bestaande en nieuwe gebouw van VORM materieel in Madaster, schept voorwaarden voor een derde leven in de toekomst.

Materieel