One MilkyWay is NU in verkoop!

One MilkyWay
Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen over One MilkyWay al voor je verzameld. Lees ze hieronder.

  • Home
  • Veel gestelde vragen

Je kunt je eenvoudig inschrijven als belangstellende en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van ons nieuwbouwproject via de knop 'Interesse' op deze website. Gewoon even je gegevens achterlaten en we houden je regelmatig op de hoogte met informatieve e-mailnieuwsbrieven. Mis niets en schrijf je nu in!

De verkoop van de Kroonappartementen van One MilkyWay is onlangs begonnen! Onze toegewijde WoningCoaches, waaronder Natacia, Priscilla, Sandra, Enny en Byou, staan klaar om je te begeleiden bij de aankoop van je VORMHuis. Ze delen alle details over de woning, laten zien wat er allemaal mogelijk is, en regelen al het papierwerk voor je.

Daarnaast hebben we ook een team van Financiële Coaches, bestaande uit Richard, Miriam, Daniëlle en Wesley. Zij helpen je met financiële aspecten, zoals het regelen van je hypotheek (inclusief rentestrategie en het overwegen van je huidige rente) en de verkoop van je huidige woning. Je hebt zelfs de mogelijkheid om je hypotheek te laten verzorgen door je Financiële Coach. Dus, klaar om je droomhuis te vinden? Ons team staat voor je klaar!

Je koopt de grond van VORM Ontwikkeling BV en sluit de koopovereenkomst met hen. De aannemingsovereenkomst wordt gesloten met de aannemer van het project. Deze aannemer bouwt jouw woning en is jouw contactpersoon tijdens de bouwperiode. Voor vragen over meer- en minderwerk kun je ook bij de aannemer terecht.

Nee, in Nederland hebben belangstellenden uit de gemeente geen voorrang bij het kopen van een woning. Het principe van vrije vestiging betekent dat iedereen gelijke kansen heeft om een woning te kopen, zonder beperkingen op basis van waar je woont.

Absoluut! Alle verkoopdocumentatie is digitaal beschikbaar op de website onder 'Downloads'. Maar als je de brochure liever fysiek wilt hebben om er lekker doorheen te bladeren, kom dan gerust langs bij Informatiecentrum De Binckhorst aan de Binckhorstlaan 340 in Den Haag. We zijn elke woensdag geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Kom langs en ontdek alles wat je wilt weten!

Bij VORM krijg je als koper je eigen team om je heen.

Ontmoet onze WoningCoaches - Natacia, Priscilla, Sandra, Enny en Byou. Zij zijn jouw eerste aanspreekpunt als je een VORMHuis wilt kopen. Deze experts vertellen je alles over de woning, tonen je de mogelijkheden, en nemen het papierwerk voor hun rekening.

Maak kennis met de Financiële Coaches - Richard, Miriam, Daniëlle en Wesley. Zij helpen je met alle financiële aspecten, van hypotheekadvies (met inbegrip van rentestrategie en het meenemen van je huidige rente) tot de verkoop van je huidige woning. Je kunt zelfs je hypotheek laten regelen door jouw Financiële Coach.

Het verkoopteam staat voor je klaar.

Jazeker, in dit plan geldt een zelfbewoningsplicht. Dit betekent dat je verplicht bent om zelf in het appartement te gaan wonen en het niet kunt verhuren aan anderen.

Nee, bij One MilkyWay wordt geen erfpacht gebruikt. Als koper koop je een appartementsrecht, en hierop rust geen erfpacht. Dit betekent dat de woning volledig in eigendom is.

Het is een persoonlijke keuze, maar een nieuwbouwhuis biedt veel voordelen. Het is een zorgeloze optie met alles nieuw en gegarandeerd. Onderhoudskosten zijn de eerste jaren minimaal en je hebt de vrijheid om het huis aan te passen aan jouw wensen. Het biedt een frisse start zonder zorgen!

Je kunt eenvoudig de beschikbaarheid van jouw favoriete woning controleren in de woningzoeker op onze website. Als je meer informatie wilt of vragen hebt over een specifieke woning, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons verkoopteam. We helpen je graag verder!

Een 'optie' op een bouwnummer is een periode waarin een woning exclusief voor jou is gereserveerd. Tijdens deze periode kun je al je vragen stellen en krijg je de kans om de woning aan te kopen. Het kan voorkomen dat een optie op een bouwnummer weer beschikbaar komt, dus het is altijd de moeite waard om te informeren.

Nee, als je een optie toegewezen hebt gekregen, zit je nog niet direct aan de woning vast. Een optie is vrijblijvend. Gedurende deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd, en in deze tijd kun je al je vragen stellen en de woning overwegen voordat je een definitieve beslissing neemt om deze te kopen.

Ja, na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door alle partijen heb je nog een wettelijke bedenktijd. Dit is ook duidelijk vermeld in de contracten.

Je kunt met zekerheid stellen dat je huis wordt afgebouwd. Alle woningen worden momenteel gebouwd en vallen onder de garantie van het Woningborg-garantie-instituut. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van je woning en dat deze gegarandeerd wordt afgebouwd, zelfs als er onverwachte problemen bij de aannemer optreden. Bovendien worden eventuele gebreken gedurende de garantietermijn hersteld. Voor meer gedetailleerde informatie, kun je terecht op de website www.woningborg.nl.

Ja, je hebt garantie op de woning. De garantie op de bouwkundige kwaliteit van de woning is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg. De precieze garantieperiodes en voorwaarden zijn hierin opgenomen.

Het garantiecertificaat ontvang je nadat het plan is goedgekeurd door Woningborg. Ze sturen het certificaat dan naar jou toe.

In One MilkyWay vind je een variatie aan woningen. De imposante woontoren strekt zich uit tot ongeveer 70 meter hoog, met op de bovenste verdiepingen 18 tot en met 22 schitterende Kroonappartementen die beschikbaar zijn voor de vrije verkoop. De lagere verdiepingen bieden vrije sector huurappartementen. Daarnaast omvat One MilkyWay een lager gedeelte met duurzame houtbouw (CLT) waar ook vrije sector huurwoningen te vinden zijn, samen met een 'groene' parkeergarage met een prachtige daktuin. Als je nieuwsgierig bent, bekijk dan zeker de gebouwschets in onze nieuwsberichten voor een visuele indruk!

Op de 23ste verdieping van One MilkyWay vind je geen woningen. Deze verdieping is speciaal gereserveerd voor duurzame installaties, waaronder het opvangen van regenwater voor de bewatering van de prachtige daktuin van One MilkyWay.

Zeker weten! Op de website www.binckhorst-denhaag.com vind je niet alleen alle informatie over de Binckhorst, maar kun je ook een digitale 3D-kaart verkennen. En als kers op de taart is er een indrukwekkende maquette van de volledige Binckhorst te bewonderen in het Informatiecentrum Binckhorst aan de Binckhorstlaan 340 in Den Haag. Dit centrum staat elke woensdag van 12.00 tot 16.00 uur open voor het publiek. Dus kom gerust langs en ontdek de toekomst van de Binckhorst in 3D!

We hebben al meerdere redenen van belangstellenden vernomen, waarom zij nu precies in One MilkyWay zouden willen wonen. We vatten het kort en krachtig samen:

 

·       Uitstekende bereikbaarheid via snelwegen, fietspaden en treinstations, plus een nieuw tramtracé

·       Nabijheid van voorzieningen in bestaande wijken

·       Een volledig nieuwe, opkomende, duurzame wijk, de Binckhorst

·       Het gebied naast One MilkyWay is bijna klaar bij oplevering, dus je weet wat je kunt verwachten

·       Adembenemend uitzicht

·       Wonen op hoogte in de Kroon

·       Keuzevrijheid voor je eigen woningplattegrond

·       Groen dakpark exclusief voor bewoners

·       Bouw is al begonnen, oplevering in december 2025

·       Veel groenvoorzieningen in het plan en de wijk

·       Ruime balkons

·       Groene parkeergarage

·       Duurzaamheid in overvloed

·       Klaar voor de toekomst!

 

En natuurlijk nog veel meer! One MilkyWay biedt een prachtige combinatie van comfort, duurzaamheid en een unieke woonbeleving.

Bij One MilkyWay koesteren we duurzaamheid als een topprioriteit. We richten ons op diverse belangrijke thema's, zoals energie-efficiëntie met behulp van duurzame bronnen, circulair bouwen, klimaatadaptatie, een groene en natuurinclusieve buitenruimte en biodiversiteit. Dit komt tot uiting in tal van aspecten, waaronder groene daken, een waterretentiesysteem met kratten, het innovatieve Bincknet, en nog veel meer. Voor uitgebreide details, raadpleeg de verkoopbrochure van One MilkyWay. We zijn vastbesloten om bij te dragen aan een duurzame en leefbare toekomst!

Het dakpark van One MilkyWay beslaat een ruime 1550 m2 aan groene pracht!

Het fantastische dakpark van One MilkyWay, met zijn ruime 1550 m2 aan groene pracht, zal exclusief toegankelijk zijn voor de gelukkige bewoners van One MilkyWay!

Zeker, er wordt een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht zodra de opleverdatum in zicht is. Deze VvE zal verantwoordelijk zijn voor het beheer van het volledige gebouw, inclusief de parkeergarage en de daktuin. Gedetailleerde informatie over de VvE, inclusief kosten, zal beschikbaar zijn in de VvE-akte en bijbehorende splitsingstekeningen tijdens de verkoopfase. De geschatte kosten voor de Vereniging van Eigenaren bedragen ongeveer €2 per vierkante meter woonoppervlak.

Pakketbezorging in One MilkyWay wordt slim georganiseerd. Naast de hoofdentree is een speciale ruimte waar de postbode en pakketbezorgers tijdens werktijden toegang hebben. Buiten werktijden is deze ruimte alleen toegankelijk voor bewoners. Hier vind je postkasten en een handige BringMe-kast. De bezorger plaatst de pakketten in de BringMe-kast, en jij kunt ze op een later moment ophalen.

Naast de 40 Kroonappartementen heb je de mogelijkheid om één van de 18 losse (fietsen)bergingen te kopen. Deze bevinden zich op de 4e, 5e en 6e verdieping. De afmetingen zijn als volgt:

•        3 stuks van circa 4 m2  ->         EUR 10.000,-

•        13 stuks van circa 5 m2 ->         EUR 12.500,-

•        2 stuks van circa 9 m2  ->         EUR 22.500,-

Geef je voorkeur door aan het verkoopteam

In One MilkyWay kun je kiezen uit twee verschillende soorten koopwoningen:

* Kroonappartement 75: Deze heeft een woonoppervlakte van ongeveer 75 m2.

* Kroonappartement 100: Dit type heeft een ruimere woonoppervlakte van circa 100 m2.

 

Je hebt dus de keuze tussen deze twee appartementen, afhankelijk van jouw behoeften en voorkeuren!

 

De Kroonappartementen in One MilkyWay bevinden zich op de 18e tot en met de 22ste verdieping. Hier is het wonen op hoogtes variërend van ongeveer 58 tot wel 70 meter boven de grond én met een fenomenaal uitzicht! De 23ste verdieping is gereserveerd voor duurzame installaties van One MilkyWay.

Een Kroonappartement 75 in One MilkyWay heeft heel wat te bieden:

- Woonoppervlakte tussen de 75 en 78 m².

- Ruime woonkamer met 1 of 2 slaapkamers.

- Een royaal balkon van ongeveer 9 m².

- Veel ramen en een glazen pui voor overvloedig daglicht en prachtig uitzicht.

- Een variatieplattegrond met optie voor een extra slaapkamer.

- Lage energielasten dankzij het nieuwe Bincknet, zonder leasekosten!

- Eigen meterkast en Woningborg-garantie.

- Mogelijkheid tot individuele uitbreidingsopties met hulp van showrooms en kopersadviseur.

- Gemeenschappelijke fietsenberging en optionele extra koopberging (4 tot 9 m²) beschikbaar.

Daarnaast kun je kiezen op welke verdieping je wilt wonen en genieten van het gewenste uitzicht en de zon. Wordt het een Kroonappartement aan de oost-zuidkant met uitzicht op het Dakpark en Voorburg (ochtend- en middagzon) of ga je voor een Kroonappartement aan de zuidwestkant met uitzicht op de skyline van Den Haag (middag- en avondzon)? De keuze is aan jou!

Een Kroonappartement 100 in One MilkyWay biedt het volgende:

- Een riante woonoppervlakte van circa 100 m².

- Hoekappartement met tweezijdige oriëntatie.

- Een royale woonkamer met 2 slaapkamers.

- Een ruim balkon van ongeveer 10 m².

- Talrijke ramen en een glazen pui voor veel daglicht en panoramisch uitzicht.

- Diverse variatieplattegronden beschikbaar.

- Lage energielasten dankzij het nieuwe Bincknet, zonder leasekosten!

- Eigen meterkast en Woningborg-garantie.

- Mogelijkheid tot individuele uitbreidingsopties met behulp van showrooms en kopersadviseur.

- Gemeenschappelijke fietsenberging en optionele extra koop (fietsen)berging in de parkeergarage (4 tot 9 m²) beschikbaar.

Daarnaast kun je zelf kiezen op welke verdieping je wilt wonen en welk uitzicht en zonlicht je wilt ervaren. Ga je voor een Kroonappartement aan de oost-zuidkant met uitzicht op het Dakpark en Voorburg (ochtend- en middagzon), of kies je liever voor een Kroonappartement aan de zuidwestkant met uitzicht op de skyline van Den Haag (middag- en avondzon)? De keuze is aan jou!

Absoluut! Bij zowel het Kroonappartement 75 als het Kroonappartement 100 kun je kiezen uit verschillende variatieplattegronden. Dit biedt flexibiliteit, zodat je je nieuwe thuis kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Wil je bijvoorbeeld extra (slaap)kamers of een extra badkamer? Geen probleem! Als je zelfs een andere plattegrond in gedachten hebt, laat het ons weten, en we kijken graag naar de mogelijkheden om jouw droomappartement te realiseren. Jouw woonwensen staan centraal!

Absoluut! Alle Kroonappartementen in One MilkyWay komen met een ruim balkon van ongeveer 10 m2. Wat het extra leuk maakt, is dat je zelf kunt kiezen aan welke kant van het gebouw je jouw Kroonappartement wilt hebben. Wil je 's ochtends en 's middags zon met uitzicht over het Dakpark en Voorburg? Of gaat jouw voorkeur uit naar middag- en avondzon met uitzicht over de Skyline van Den Haag aan de andere kant? De keuze is helemaal aan jou!

En dat is nog niet alles. Als bewoner van One MilkyWay heb je ook toegang tot een afsluitbare, ruime daktuin boven op de parkeergarage. De buitenruimte is hier in overvloed.

De afstand tussen de Kroonappartementen en de woontoren van het plan Nova aan de Oostkant bedraagt ongeveer 55 meter, en de afstand tot de woontoren van het plan De Nieuwe Hallen aan de Westkant zal naar schatting circa 30 meter zijn. Om een vergelijking te geven, in een rijwoning op straatniveau is de gemiddelde afstand tussen twee rijen woningen ongeveer 20 meter. Dus bij One MilkyWay geniet je van een ruime opstelling en genoeg privacy!

 

Het zicht op de zee vanuit een Kroonappartement in One MilkyWay aan de Zuid-West-kant is niet gegarandeerd, maar op heldere dagen zou je zeker een glimp van de zee moeten kunnen opvangen. Dit spectaculaire uitzicht biedt een prachtige kijk op de skyline van Den Haag, met de zee als extra bonus op die heldere dagen op de achtergrond!

Ja, naast de 40 Kroonappartementen in One MilkyWay zullen er ook huurwoningen beschikbaar zijn in het Vrije Sector-segment. Meer informatie hierover wordt op de website gedeeld zodra dit beschikbaar is. Houd er rekening mee dat deze website voornamelijk gericht is op de koopwoningen binnen het project.

Je kunt de plattegronden vinden op deze website onder het gedeelte 'aanbod'. Ze zijn ook beschikbaar om te downloaden via de website. Zo kun je gedetailleerde plattegronden bekijken voor elk woningtype en bouwnummer.

Bij de Kroonappartementen in One MilkyWay zijn er diverse variatieplattegronden mogelijk. Je hebt nog ruim de tijd om een keuze te maken, maar houd er rekening mee dat de mogelijkheden niet onbeperkt zijn, omdat de bouw doorgaat. Heb je specifieke wensen of ideeën? Laat het ons weten, en we zullen graag met je meedenken om je droomwoning te realiseren.

De verdiepingshoogte van de woningen bedraagt ongeveer 2.60 meter. Dit zorgt voor een ruimtelijk en licht gevoel in de appartementen.

Bij de afwerking van de woningen in One MilkyWay wordt veel aandacht besteed aan jouw wensen. Er zijn leveranciers verbonden aan het project die zorgen voor de keuken, sanitair en tegelwerk. Hierdoor kun je jouw woning helemaal naar wens inrichten, zodat het echt jouw thuis wordt.

De woning wordt in principe zonder keuken opgeleverd, omdat keukeninrichting vaak persoonlijk en smaakgebonden is. Desondanks zullen de installatievoorzieningen voor de keuken zoals aangegeven op de verkooptekening worden geplaatst. Voor de keukeninrichting kun je profiteren van een aantrekkelijke projectaanbieding via de aangesloten keukenshowroom, met unieke kortingen en kwaliteit. Dit geeft je de vrijheid om jouw keuken naar eigen wens in te richten.

Ja, de woningen worden standaard opgeleverd met sanitair en tegelwerk in de badkamer. Binnen de standaardopties voor sanitair en tegelwerk zijn er verschillende keuzemogelijkheden beschikbaar. Je kunt hierover meer informatie krijgen bij je kopersadviseur, zodat je de badkamer naar jouw voorkeur kunt aanpassen.

De woningen in One MilkyWay hebben allemaal energielabel A. Dit label staat voor een duurzame en zeer energiezuinige woning, wat bijdraagt aan lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk.

Wil je alle ontwikkelingen in de Binckhorst ontdekken? Bezoek dan de website www.binckhorst-denhaag.com voor een overzicht. Maar voor een echt indrukwekkende ervaring, kom langs bij het Informatiecentrum Binckhorst aan de Binckhorstlaan 340 in Den Haag. Dit centrum opent elke woensdag van 12.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor het publiek. Hier kun je alle ontwikkelingen bewonderen op een gigantische maquette van de gehele Binckhorst. Een bezoekje meer dan waard!

De locatie lijkt momenteel wel één grote bouwplaats, en eerlijk gezegd is het soms lastig om het overzicht te bewaren van alles wat hier wordt gebouwd. Maar één ding staat vast: zowel One MilkyWay als de aangrenzende projecten zijn volop in ontwikkeling en worden nu werkelijkheid. Het mooie is dat je precies weet wat er naast je komt te staan. Geen onzekerheden hier, wat best wel uniek is voor de Binckhorst. Geen zorgen over langdurige bouwplaatsen die je omringen. Tegen de tijd dat One MilkyWay in december 2025 wordt opgeleverd, zullen de meeste omliggende projecten ook zijn voltooid. Slechts één uitzondering: De Nieuwe Hallen. De bouw is daar nog niet begonnen, maar dat zal niet lang meer duren.

 

One MilkyWay bevindt zich in de Binckhorst, in het 'Binckhaven'-deelgebied. Wat hier zo speciaal aan is, is dat dit deel van de Binckhorst al goed ontwikkeld is. De oplevering van One MilkyWay staat gepland voor december 2025, en tegen die tijd zullen de meeste aangrenzende projecten ook voltooid zijn. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere projecten in de Binckhorst, waarbij dit vaak niet het geval is. De Nieuwe Hallen is momenteel de enige uitzondering, waarbij de ontwikkelaar nog op zoek is naar een aannemer. Kortom, One MilkyWay biedt je een directe blik op je toekomstige buurt!

Absoluut! De bereikbaarheid in de gehele Binckhorst, waar One MilkyWay wordt gebouwd, is uitstekend. NS-Stations zoals Voorburg, Hollands Spoor en Den Haag Centraal liggen op slechts enkele minuten fietsen. Bovendien brengen de nieuwe Rotterdamsebaan en de vertrouwde Utrechtsebaan je snel naar de snelwegen A4, A13 of A12.

Wat nog beter nieuws is, is dat er in de Binckhorst een gloednieuw tramtracé wordt toegevoegd, wat je nog makkelijker en sneller naar je bestemming brengt. Meer details zijn te vinden op www.binckhorstbereikbaar.nl.

Natuurlijk ben je ook zo in het bruisende centrum van Den Haag of het charmante Voorburg om te winkelen. En als je zin hebt in wat zon, zee en strand, zijn die opties ook binnen handbereik. Vergeet niet de vele wateractiviteiten, zoals varen met een sloep of kano op De Vliet. Er is hier zoveel te ontdekken!

In de Binckhorst is het nu nog een beetje het 'kip en het ei' verhaal. Dat is in dit soort situaties altijd het geval. Een supermarkt heeft een bepaald aantal bewoners in de directe omgeving nodig om te kunnen overleven. Gelukkig neemt het aantal bewoners in de Binckhorst toe, dus het is zeer waarschijnlijk dat er een supermarkt zal komen. In de nabije omgeving, op slechts 5 minuten afstand (1,3 km), vind je al een Albert Heijn in Voorburg en de Jumbo aan de Laakweg in Den Haag is ook vlakbij.

Wat scholen betreft, zijn er al enkele scholen en kinderopvangvoorzieningen in de Binckhorst. Hoewel ze momenteel nog niet veel leerlingen hebben, zal dit aantal naar verwachting toenemen naarmate de buurt groeit.

Wat betreft huisartsen, er zijn al meerdere huisartsenpraktijken in de Binckhorst, en in One MilkyWay zal er in het Zorg-gebouw voldoende aanbod zijn voor zorg, waaronder een huisarts.

One MilkyWay staat klaar voor de toekomst als het gaat om verwarming en eventuele verkoeling. Het gebouw is gasloos en energiezuinig, en het maakt gebruik van het innovatieve BinckNet, ontwikkeld door Eneco. Dit slimme energiesysteem voorziet in de verwarming en koeling van je woning, evenals in het warme tapwater dat je dagelijks gebruikt. BinckNet maakt deel uit van een groter initiatief, waarbij meerdere nieuwbouwprojecten in De Binckhorst worden aangesloten. Zo ben je klaar voor een duurzame en comfortabele toekomst!

One MilkyWay is zeker een duurzaam gebouw! Het is ontworpen met het oog op energie-efficiëntie en is klaar voor de toekomst met betrekking tot duurzame energiebronnen. Het gebouw minimaliseert de warmtevraag door hoogwaardige isolatie en vraaggestuurde ventilatie met warmteterugwinning te gebruiken. Bovendien worden de elektriciteitsbehoeften deels vervuld door de zonnepanelen op het dak. Dit maakt One MilkyWay tot een zeer energiezuinig en milieubewust gebouw!

Het BinckNet is een slim energiesysteem, ontwikkeld door Eneco, dat de benodigde warmte en koude levert voor verwarming en koeling in One MilkyWay. Het voorziet ook in het warme tapwater dat je dagelijks gebruikt. Dit innovatieve systeem is toekomstbestendig en draagt bij aan de duurzaamheid van het gebouw. Bovendien worden er meerdere nieuwbouwprojecten in De Binckhorst aangesloten op BinckNet, waardoor het gebruik van duurzame energiebronnen in de buurt wordt gestimuleerd. De eerste aansluitingen op BinckNet zijn gepland rond 2025.

Als bewoner van One MilkyWay zul je eigenlijk weinig merken van het nieuwe energiesysteem BinckNet, behalve dan het comfort en de besparingen. Je hebt geen cv-ketel en radiatoren, wat ruimte bespaart en jaarlijks onderhoud elimineert. In plaats daarvan geniet je van een behaaglijk binnenklimaat via vloerverwarming en -koeling, wat zorgt voor warme voeten in de winter en een aangename koelte in de zomer. Dit comfort gaat hand in hand met aanzienlijke besparingen op je maandelijkse energiekosten. Bovendien kun je profiteren van speciale duurzaamheidshypotheekopties met aantrekkelijke rentekortingen via VORM Sales & Finance.

Zeker weten! De duurzame woningen in One MilkyWay worden volledig gasloos opgeleverd.

Je hebt uiteraard nog steeds de controle over je woningstemperatuur met je eigen digitale thermostaat. Je kunt het zo comfortabel maken als je wilt. Bovendien kun je je energieverbruik nauwlettend volgen via de handige Eneco-app. Deze app geeft je inzicht in je verbruik op verschillende tijdschalen en biedt handige besparingstips. En als je hulp nodig hebt, staat de Eneco Klantenservice voor je klaar, zonder extra kosten. One MilkyWay maakt gebruik van BinckNet, een slim energienetwerk dat gebruikmaakt van lokale bronnen en aardwarmte. Hierdoor wordt je automatisch steeds duurzamer in je energiegebruik.

Absoluut! Duurzaamheid en circulariteit blijven ook tijdens de bouw van One MilkyWay een belangrijke rol spelen. We streven ernaar om zoveel mogelijk gerecyclede, herbruikbare en hernieuwbare bouwmaterialen te gebruiken. Een goed voorbeeld is het gebruik van hout, specifiek Cross Laminated Timber (CLT), voor de constructie van het laagbouwgedeelte van One MilkyWay. Dit hout vermindert de CO2-uitstoot in vergelijking met beton en fungeert bovendien als CO2-opslag. We blijven ons inzetten voor een duurzame en milieuvriendelijke bouw van One MilkyWay.

Zeker weten! One MilkyWay is ook klimaatadaptief. Dat betekent dat we anticiperen op de veranderingen in het klimaat. Ons groene dakpark en natuurdak dragen bij aan het verminderen van hittestress. In groene omgevingen is de temperatuur op warme dagen aanzienlijk lager dan in gebieden met veel bestrating. Bovendien vangen we regenwater op, zowel op het dak van de toren als onder het dakpark. Hierdoor verminderen we de belasting op het rioleringsstelsel tijdens hevige regenval. Het opgevangen water wordt gebruikt voor beplanting, en overtollig water wordt geleidelijk afgevoerd. Op die manier slaan we twee vliegen in één klap!

Absoluut! De groene buitenruimtes van One MilkyWay zijn ook natuurinclusief. Groen is een essentieel element in ons ontwerp. Planten en bomen dragen bij aan een ontspannen sfeer en bieden een plek om tot rust te komen in het dakpark. Bovendien hebben ze de capaciteit om het eventuele fijnstof uit de lucht te zuiveren. We hebben zelfs groene gevels geïntegreerd in de parkeergarage, waarmee One MilkyWay een positieve impact heeft op het milieu. Groen staat centraal en draagt bij aan het welzijn van zowel de bewoners als het milieu.

In One MilkyWay wordt groen niet alleen als decoratie gebruikt, maar heeft het een echte functie in het bevorderen van biodiversiteit. De daktuin is ontworpen met aandacht voor de vier V's: voedsel, vocht, veiligheid en ruimte tot voorplanting. Het groen zal gedurende een groot deel van het jaar in bloei staan, wat essentieel is voor bijen, vlinders en andere insecten. Bovendien wordt regenwater opgevangen, wat zorgt voor vocht voor vogels en insecten. Het ontwerp biedt schuilplaatsen en nestvoorzieningen, waardoor de biodiversiteit wordt vergroot. One MilkyWay draagt actief bij aan het behoud en de groei van lokale flora en fauna. Als je meer wilt zien, bekijk dan de video met Donker Design, de ontwerper van onze daktuinen.

Jazeker, op de daken van One MilkyWay worden zonnepanelen geplaatst. Deze zonnepanelen zullen bijdragen aan de elektriciteitsvoorziening van het gebouw en helpen om de energie duurzaam op te wekken.

Wat goed om te weten is, is dat er v december 2023 betaald parkeren in de hele Binckhorst zal worden ingevoerd. Hierbij kunnen nieuwe Binckhorst-bewoners helaas geen straatparkeervergunning krijgen. Er kan dan enkel betaald geparkeerd worden op straat of in de parkeergarages.

Voor zowel bewoners als bezoekers van One MilkyWay is er de groene parkeergarage in het plan beschikbaar. In deze parkeergarage komen 283 parkeerplaatsen, waarvan 40 parkeerplaatsen gereserveerd zijn voor de Kroonappartementen. Voor elk Kroonappartement dus een parkeerplaats.

Je hebt de keuze om een parkeerplaats per maand te huren. Dit is geen verplichting. VORM heeft bij Q-park gedurende voor de eerste 10 jaar ná oplevering een korting bedongen, waardoor een basistarief bij oplevering ontstaat van EUR 201,67 per maand. Dit bedrag kan jaarlijks geïndexeerd worden. Je hebt hiermee een plaatsgarantie in de parkeergarage, het betreft geen vaste plek. In de parkeergarage hebben totaal 26 parkeerplaatsen reeds een oplaadmogelijkheid.

NB. Als vergelijkingsmateriaal. Momenteel is de prijs in Q-park parkeergarage Maanweg 24/7 EUR 367,08 Prijspeil heden.

Vanaf december 2023 wordt betaald parkeren in de hele Binckhorst ingevoerd. Nieuwe Binckhorst-bewoners kunnen geen straatparkeervergunning krijgen. Ze hebben de keuze om te parkeren in betrokken parkeergarages of te betalen voor straatparkeren. De exacte kosten voor straatparkeren zijn nog niet vastgesteld door de Gemeente. Voor bewoners en bezoekers van One MilkyWay is er een openbare parkeergarage beschikbaar, waar je een parkeerabonnement per appartement kunt huren tegen een gereduceerd tarief. Dit biedt handige parkeeropties voor de toekomstige bewoners.

In de parkeergarage van One MilkyWay zijn er uiteraard oplaadmogelijkheden voor zowel elektrische auto's als fietsen.

Voor de 40 Kroonappartementen zijn er in de groene parkeergarage van One MilkyWay totaal 200 stuks fietsplekken gereserveerd. Deze fiets-parkeerplekken zijn voorzien van nummer en zijn gekoppeld aan de verschillende bouwnummers. De ruimte van het fietsparkeren voor de Kroonappartementen is apart en afgesloten van de resterende fietsparkeerplaatsen van de overige bewoners. Het betreft een hoog-laag fietsparkeersysteem, waarbij het type Kroonappartement 75 recht heeft op 4 fietsparkeerplaatsen en het type Kroonappartement 100 op 6 fietsparkeerplaatsen. Per Kroonappartement zal er één voorziening voor het elektrisch laden worden getroffen en op de prijslijst kun je zien welke en fiets-parkeerplekken gekoppeld zijn aan welk bouwnummer

 

De toewijzing van de woningen in One MilkyWay gebeurt met zorg en we streven ernaar om zoveel mogelijk mensen hun eerste voorkeur te geven. Wil je weten hoe dit proces precies verloopt? Je vindt alle details op onze pagina over het verkoopproces. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden!

Zodra je een woning hebt gekocht in One MilkyWay, kun je een afspraak maken met de kopersadviseur van de aannemer. Deze adviseur zal contact met je opnemen na de aankoop om een gesprek in te plannen en je te begeleiden bij verdere stappen en keuzes voor je nieuwe thuis.

De prijzen voor meerwerkopties zullen online worden geplaatst zodra ze beschikbaar zijn. Je kunt ze bekijken bij de downloads en in jouw Woningdossier, dus houd deze bronnen in de gaten voor gedetailleerde informatie over de prijzen van meerwerkopties.

Na je afspraak met het verkoopteam en de beslissing om tot aankoop over te gaan, geef je dit aan je contactpersoon door. Daarna verstrek je alle vereiste informatie aan je contactpersoon, die vervolgens een Koop- en Aanneemovereenkomst zal opstellen. Je wordt gecontacteerd voor een afspraak om deze overeenkomst te ondertekenen.

Ons verkoopteam heeft goede contacten met de locale makelaars en verwijzen u graag door.

De bouw van One MilkyWay is al in volle gang, met alle vergunningen definitief goedgekeurd. One MilkyWay wordt met vakmanschap gerealiseerd door aannemer Waal B.V. Als je een ritje langs de bouwplaats maakt, kun je al zien hoe het project vordert. De verwachte opleverdatum voor de Kroonappartementen is december 2025.

Bij VORM begrijpen we dat de geplande oplevering in december 2025 enkele hypotheekuitdagingen met zich mee kan brengen bij hypotheekverstrekkers, zoals de geldigheid van het bouwdepot, de overbruggingshypotheek en een hypotheekofferte. Veel mensen willen hun huidige lagere hypotheekrente meeverhuizen, waarmee ook de voorwaarden van de huidige bank meeverhuizen. Die voorwaarden zijn mogelijk niet ingesteld op de duur van de bouw van One MilkyWay.

VORM helpt je hiermee. Samen met één van de VORM Financiële Coaches wordt er een op maat gemaakt plan opgesteld waarin jouw persoonlijke hypotheektijdlijn wordt vastgelegd. Alle mogelijke uitdagingen worden in dit plan aangepakt en je gaat pas naar de notaris op het moment dat het voor jou veilig is.

Aan iedere koper van een Kroonappartement stelt VORM een Persoonlijk Keuzebudget ter beschikking. Het budget bedraagt € 20.000,- voor de Kroonappartementen 75 en € 30.000,- voor de Kroonappartementen 100.

Je kunt je Persoonlijk Keuzebudget inzetten om je dubbele maandlasten stevig te verlagen, maar er zijn ook tal van andere toepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het veiligstellen van een variabele rentestrategie, het verminderen van je hypotheeklasten in de beginjaren, het upgraden van je keuken, of het aflossen van blokkerende financiële verplichtingen zoals Private Lease.

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met één van de Financiële Coaches. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Dit is volledig afhankelijk van je persoonlijke hypotheektijdlijn.

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Nadat er weer een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling. 

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes. 

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning. 

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Het vermijden van dubbele maandlasten is helaas moeilijk te realiseren. Gedurende de bouw betaal je al een deel van de koopsom en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. Deze dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar, met een maximum van 2 jaar. Het is raadzaam om dit soort zaken te bespreken met je VORM Financiële Coach. Samen kunnen jullie bekijken hoe je het Persoonlijk Keuzebudget het beste kunt inzetten in jouw situatie.

Een fijn voordeel: bij een energiezuinige nieuwbouwwoning heb je bij de meeste hypotheekverstrekkers flink wat extra leenruimte. Zo heeft de Triodos bijvoorbeeld een duurzaamheidshypotheek voor een duurzame woning. Op dit moment zijn de regels vanuit de overheid vastgesteld dat je bij een woning met een EPC 0 of lager € 15.000,- extra kan lenen. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.