PreSale Nieuwsbrief 3
22 juli 2022

PreSale Nieuwsbrief 3

Sinds de nieuwsbrief van vorige week is er veel gebeurd. De site wordt steeds verder gevuld met artist impressions en plattegronden en ook is het inschrijfformulier inmiddels beschikbaar in jullie account omgeving. Er staan al tientallen inschrijfformulieren klaar  en bij ons binnen en er is veel contact met de WoningCoaches en de makelaars. Vragen en antwoorden schieten heen en weer.

Wat we veel terugkrijgen (en ook stiekem verwacht hadden) is: wat een mooi plan, uniek, groen, wat willen we hier graag wonen. Het kost wat, maar dan héb je ook wat! Voor ons (we zijn uiteraard al jaren bezig met Eilands’ Eigen) het grootste compliment dat jullie ons kunnen geven.

Er komen trouwens ook prijsbegrensde woningen (Parkappartementen) in Eilands’ Eigen. Die woningen nemen we na de bouwvak in verkoop. De Parkappartementen hebben 2 slaapkamers, kosten gemiddeld ca. € 355.000,- en qua grootte praat je gemiddeld over 65m2. Ideaal voor een fantastische start of een mooi vervolg.

In deze nieuwsbrief leggen we meer uit over het vervolg van het proces (wat gebeurt er op 25 juli?) en wat je kunt verwachten en ook vind je het opiniestuk Hypotheekland 2022. Doe er je voordeel mee!

Uiteraard mag ook nu een sneakpeek van onze laatste mooie impressies niet ontbreken!

We wensen jullie heel veel lees- en kijkplezier toe.

 

De PreSale, het verkoopproces

Op maandag 25 juli 2022 om 09.00u start de inschrijving voor Eilands’ EigenDe inschrijvers worden zoveel mogelijk op tijdsvolgorde (dus ja, het is belangrijk om snel in te zenden) en 1e en 2e voorkeur toegewezen. Er is in de inschrijfformulieren een vrije ruimte. Ben jij eigenlijk net zo blij met je derde of vierde voorkeur als je eerste? Vertel het ons! Wij lezen al jullie opmerkingen op het formulier, het toewijzen doen we namelijk persoonlijk en handmatig.

Vanaf 10.00u op dezelfde maandag zullen wij de eerste inschrijvers bellen om ze (hopelijk allemaal) goed nieuws te kunnen brengen.

De inschrijving wordt op geen enkel moment gesloten. Tot aan de vrije verkoop – die we verwachten per eind september - kan iedereen zich dus inschrijven en nemen we direct contact op met de nieuwe inschrijvers.


Let op: wil je je inschrijven voor de woningtypes Tuinwoning 125Tuinwoning 133 of Herenhuis 150 dan mail je de bevestiging van het PreSale formulier naar onze eigen WoningCoaches: woningcoach@vorm.nl.

Voor de overige woningtypes mail je onze makelaars op: eilandseigen@vorm.nl. Heb je vragen, dan bel je uiteraard met de verkopende partij van jóuw woningtype. De contactgegevens vind je onderaan deze nieuwsbrief.Het verkoopgesprek

Iedereen die een woning krijgt toegewezen wordt óf door de WoningCoaches óf door de makelaars gebeld aan de hand van het woningtype waarop men heeft ingeschreven.

Er wordt dan een verkoopgesprek ingepland. Het eindresultaat van dat gesprek kan zijn dat je wilt reserveren, dat je voorrangskandidaat wilt worden of dat je niet verder gaat met Eilands’ Eigen.

Reserveren

Op dit moment werken we nog hard aan de definitieve vaste verkoopprijzen, maar in deze tijd is dat helaas niet zo makkelijk. Als je reserveert dan doe je dat tegen de bovenkant van de prijsrange. Blijkt de prijs van jouw woningtype lager uit te vallen (en dat hópen we natuurlijk), dan kies je voor het verschil gratis meerwerk uit. Denk hierbij aan een dakkapel of een uitbouw.

Artist Impressie Villa 225

Voorrangskandidaat bij de vrije verkoop worden

Als je niet wilt reserveren, maar wilt wachten op de vaste prijzen (en dus de vrije verkoop), dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt je dan bij ons opgeven als voorrangskandidaat en als we dan gaan toewijzen (eind september) voor de vrije verkoop heb jij voorrang op kandidaten die we nog niet kennen.

Let wel: je hebt geen financieel voordeel als je wacht. Onze reservisten worden namelijk in meerwerk gecompenseerd als de definitieve prijs van hun woningtype lager wordt vastgesteld. Bij een stijgende hypotheekrente is het sowieso slimmer om te reserveren, want dan weet je in ieder geval je máximale maandlast!

Artist Impressie Interieur Villa Modern
 

 

Aardgasloos en Energieneutraal wonen

We leven in een nieuwe realiteit. Voor veel mensen met een bestaande woning is de energierekening het hoogste onderdeel van hun totale maandlast. Mensen staan letterlijk en figuurlijk in de kou. Nu verwachten we voor de komende week temperaturen van dik in de dertig graden, maar jullie begrijpen allemaal wat we bedoelen.

Een energierekening die door het plafond gaat? In Eilands’ Eigen gaat het je niet gebeuren.  Eilands’ Eigen is namelijk Aardgasloos en  Energieneutraal.

Naast de voordelen die je sowieso al bij nieuwbouw hebt - lagere onderhoudskosten, meer comfort, lagere maandlasten door de Duurzaamheidshypotheek en een woning gebouwd volgens de laatste normen – is de lage energierekening bij een duurzame woning momenteel één van de belangrijkste koopargumenten voor huizenkopers.

Hypotheekland 2022

Vanaf een dieptepunt van de hypotheekrente van ca. 0,8% voor een 10-jaars vaste rente is die rente nu opgelopen naar boven de 3% voor eenzelfde rentevaste periode. Vier keer over de kop dus. De hogere inflatie, en de daarmee gepaard gaande verwachtingen hebben de kapitaalmarkrente, dé grote drijver acher de hypotheekrente, stevig laten stijgen.

Die hogere inflatie komt door hogere prijzen van energie en grondstoffen. De oorzaken daarvan? Uiteraard de oorlog, maar ook het opnieuw opstarten van de ‘roestige’ productieketens na het Coronatijdperk. Plotseling is er weer vraag naar personeel en starten allerlei sectoren weer op die bijna twee jaar geslapen hebben.

Maar wat ga je nu doen met je hypotheek als je dat mooie nieuwe én energiezuinige huis kunt kopen wat je zo graag wilt hebben? De afgelopen jaren was daar een heel gemakkelijk antwoord op: bij een 20-jaars rente van 1,1% zet je je rente uiteraard 20 of zelfs 30 jaar vast. Maar wat doe je als die rente ergens tussen de 3 en de 4% zit?

Als je kijkt naar alle factoren die de rente zo hebben laten oplopen, dan zou de conclusie dat al deze dingen van overgaande aard zijn, best gerechtvaardigd zijn. Als je jouw hypotheekrente dan als een inkoopbeleid ziet (en de mensen die het meeste bespaard hebben op hun woonlasten door de jaren heen doen nu precies dát), dan is de vraag zeer gerechtvaardigd of het tegen de hoge rentes van dit moment wel zo handig is om je rente lang vast te zetten. Bovendien heb je misschien nog wel een huidige hypotheek die een aantrekkelijker rente heeft dan de huidige marktrente en die kun je bijna altijd ‘meenemen’. Handig!


Artist Impressie Terras van Villa Appartementen

Contact en Informatie

Heb je vragen (het verkoopproces of wat dan ook) over de woningtypes Tuinwoning 125Tuinwoning 133Herenhuis 150 dan bel of mail je één van onze eigen WoningCoaches:

Voor alle overige woningen en appartementen neem je contact op met één van onze makelaars:

 

Wij wensen je veel plezier met het bestuderen van ons mooie plan Eilands’ Eigen en heb je vragen? Schroom niet en neem contact met ons op!


Met vriendelijke groet,

Verkoopteam Eilands' Eigen