New Roots - Fase 2
Voorzieningen

Voorzieningen

Inspirerend en altijd in beweging, dat is het stadscentrum van Leidsche Rijn. Het kloppend hart met boulevards, promenades, leuke winkels, gezellige pleinen, sfeervolle terrassen, koffietentjes, restaurants, een sportpark én een treinstation. Leidsche Rijn Centrum is een heerlijke plek – in mediterrane sfeer – voor de alle bewoners van deze tweede en meteen modernste binnenstad van Utrecht! Als bewoner van New Roots fase 2 heb je alle voorzieningen van Leidsche Rijn Centrum binnen handbereik. Van een bioscoop, bibliotheek, pluktuin en zorgcentra tot hippe kledingzaken, bekende winkelketens en trendy winkels van lokale ondernemers. Ook scholen, kinderopvang, jongerencentra en allerlei culturele voorzieningen zijn dichtbij. 

Hieronder hebben wij een aantal van deze voorzieningen even voor je uitgelicht.

  • Home
  • Voorzieningen

Bij Jumbo Foodmarkt vind je echt alles onder één dak en met ruim 3500 m2 is het de grootste supermarkt van de provincie Utrecht. Boodschappen voor heel de week of verse sushi voor thuis op de bank. En dat alles tegen een lage prijs. Ontbijt, lunch, diner of koffie met La Place gebak, het kan allemaal in het Foodcafé. Of je nu zin hebt in een verse pizza, sushi, Mexicaanse wrap of een van de bekende La Place broodjes, het wordt vers voor je bereid én je kunt zelf kiezen bij ons opeten of meenemen! Ook kun je bij de infobalie terecht voor een pakketservice en dient deze ook als afhaalpunt voor pakketjes.

 

Kijk op de website van Jumbo voor meer informatie: https://hallo.jumbo.com/foodmarkt

Op loopafstand van New Roots vind je NS station Utrecht Leidsche Rijn. Hiervan dan sta je binnen een paar minuten in de historische binnenstad van Utrecht en met 30 minuten sta je op Amsterdam Schiphol. Elke 5 minuten vertrekt er hier vandaan een bus naar onder andere Utrecht Centraal, Lage weide, Vleuten, De Meer, Nieuwegein en het Sint Antoniusziekenhuis.

In Leidsche Rijn vind je diverse parken zoals de park Hoge Weide, het Prinses Amaliapark en Park Leeuwesteyn. Maar het grootste park is toch wel het Maximapark. Het Maximapark is bijna net zo groot als de binnenstad van Utrecht en vormt het groene centrale hart van Leidsche Rijn. Het is een heerlijk stadspark waar je echt van alles tegenkomt. Denk aan kunstwerken, een vlindertuin, de Bosspeeltuin en parkrestaurant Anafora. Door het park loopt een ongeveer acht kilometer lang pad, genaamd Het Lint, waarover je kunt fietsen, skaten of hardlopen. Naast het pad, in de groenstrook, loopt tevens een ruiterpad. Op vier punten langs het parcours zijn permanente TimePoints aangebracht, waarmee je met een speciale chip rondetijden kan aflezen, op displays langs de route of thuis via het internet. 

Kijk op de website van het Maximapark voor meer informatie: https://maximapark.nl.

 

In Leidsche Rijn zijn er op loop- en fietsafstand diverse basis- en middelbare scholen te vinden, zoals Bassischool Onder de Bogen, OBS De Klimroos en Middelbare school Leidsche Rijn College en Academie Tien. Maar ook kinderdagverblijven zijn er genoeg in Leidsche Rijn, denk bijvoorbeeld aan Kindergarden Madridstraat, die om de hoek van New Roots ligt.

Bioscoop Pathé Utrecht Leidsche Rijn is een modern gebouw onder een bijzondere architectuur. De bioscoop bevindt zich aan het Berlijnplein, op het dak van de Leidsche Rijntunnel in de A2. Een plek waar je kunt komen voor één van de vele films, een cultureel evenement of voor een zakelijke bijeenkomst zoals een congres of bedrijfsfeest. Pathé Utrecht Leidsch Rijn heeft zeven moderne goed uitgeruste zalen en in de zomer rooftopvoorstellingen.

 

Kijk op de website van Pathé voor meer informatie: https://www.pathe.nl/bioscoop/utrechtleidscherijn.

 

In 2019 zijn in hartje Leidsche Rijn de deuren geopend van de nieuwe bibliotheek. In deze bieb vind je een zeer uitgebreide boekencollectie, maar in deze bibliotheek is nog veel meer te doen. Van debatten tot voorstellingen, en van kunst kijken tot koffie drinken: in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum kan het allemaal. Van buiten zie je het niet, maar zodra je binnenkomt dan valt meteen op hoe licht het is. Dit komt door het grote ronde raam in het midden van het dak. Je kunt hier heerlijk een boek lezen met het zonnetje op je gezicht en een bakje koffie in je hand. 

Kijk op de website van de bibliotheek voor meer informatie: https://www.bibliotheekutrecht.nl

RAUM is afgeleid van het Duitse Raum, dat ruimte betekent. Met het terrein op het Berlijnplein, op de rand van het oude en nieuwe deel van Utrecht, willen de bedenkers van RAUM zorgen voor een plek die verbindt. Bij RAUM wordt van alles georganiseerd. Denk aan exposities, festival en workshops. Ook wordt hier het festival Berliner Garten, een openlucht festival georganiseerd. Ook kun je binnen en buiten volop genieten van de zon én de bijzondere kunstprojecten van de openbare expositieruimte RAUM. Wijkrestaurant Venster heeft een dagelijks wisselend menu waar voornamelijk lokale producten op te vinden zijn. 

 

Kijk op de website van Raum voor meer informatie: https://raumutrecht.nl

Drink je graag een wijntje? Dan is wijn- en eetbar Most zeker de moeite waard om langs te gaan. Most ligt in het centrum van Leidsche Rijn en hier kun je kiezen uit ruim 100 verschillende wijnen. En het mooie is, de wijn mag je zelf tappen, zoals een proefglaasje, half of heel glas bestelt. En dat is nog niet alles, er staan nog veel meer dranken op de kaart en ook kun je bij Most heerlijk eten. 

Kijk op de website van Wijnbar Most voor meer informatie: http://www.wijnbarmost.nl.

Ook wat betreft sporten kun je in Leidsche Rijn op verschillende plekken terecht. Zo vind je op loop en fietsafstand van New Roots bijvoorbeeld: Zwembad Fletiomare, Voetbalvereniging De Meern, Hockeyclub Fletiomare en UVV Tennis. Ook zijn er diverse sportscholen, zoals Sport City, Fit For Free e Basic-Fit waar je terecht kunt voor je dagelijkse work-out.

Ook wat betreft gezondheidszorg hoef je je in Leidsche Rijn geen zorgen te maken. Zo vind je in de buurt Julius gezondheidscentra, met diverse huisartsen en fysiotherapie. Tandartspraktijken zijn er in Leidsche Rijn genoeg. En natuurlijk niet te vergeten het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht ligt op maar een paar minuten fietsen van New Roots.

Stadsstrand Soia (Strand Oog in al) ligt aan de andere kant van het Amsterdam Rijnkanaal en is een bijzonder plekje in Utrecht. Op een zonnige dag zijn Utrechters hier graag te vinden, want het is de perfecte plek voor een ontspannen middagje aan het water. Een bijzonder fijne plek waar je kunt genieten in het zand of gras, aan de (picknick) tafels of op het dakterras van lunch, diner, BBQ en borrel. Soia is kindvriendelijk met een omheinde speeltuin. Ook voor de jongste gasten serveert Soia iets lekkers.

Castellum Hoge Woerd is een moderne interpretatie van een Romeins fort, op de plek waar ooit Romeinen de limes (de grens) bewaakten. Hier kun je je iedere dag verbazen over bijzondere archeologische vondsten, genieten van theater, lunchen of dineren in het restaurant, helpen in de stallen, deelnemen aan natuuractiviteiten en op ontdekkingsreis gaan in de stadstuin, in het fort of over de wallen. Ook is het een geweldige plek voor kinderen. Er is namelijk een grote moestien, er zijn allemaal verschillende dieren en je kunt er heerlijk een kopje koffie drinken.

 

Heb je interesse in dit project?

Meld je aan