New Roots - Fase 2
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Alle woningen in New Roots - fase 2 zijn klaar voor de toekomst! Ze zijn namelijk aangesloten op de stadsverwarming van Eneco, dus er komt geen gas meer aan te pas. De woningen voldoen allemaal aan de nieuwste eisen van energiezuinigheid en milieu, dit betekent dat de woningen Bijna energie neutraal (BENG) zijn en een Energielabel A+++ krijgen. 

En dat is nog niet alles, met een duurzame en bijna energieneutrale woning in New Roots heb je nu ook recht op het afsluiten van een speciale duurzaamheidshypotheek met mooie rentekortingen via VORM Sales & Finance. Je leest er alles over op deze pagina ''Duurzaamheidshypotheek''

De woningen in Kers krijgen allemaal een energielabel A+++ en een voldoen aan de allerlaatste duurzaamheidseisen ''BENG'' Bijna Energie Neutraal Gebouw. Om tot deze duurzame prestatie te komen, worden de woningen voorzien van:

  • HR+++ glas;
  • Hoogwaardige gevel- en dakisolatie;
  • Warmte terug win installatie (WTW);
  • Zonnepanelen op de daken van Kers;
  • Een mossedumdak ter verlaging van de hitte stres het dak van de woningen.

De precieze specificaties van deze onderdelen kun je terugvinden in de technische omschrijving van Kers, terug te vinden is bij de downloads op deze website.

De aangebrachte vloerverwarming, zorgt er niet alleen voor dat er géén storende radiatoren voor de glaspuien in de ramen komen te staan die het prachtige uitzicht zouden kunnen bederven, maar óók voor de verwarming van je woning in de koudere perioden van het jaar. Voor de warmere perioden van het jaar, is juist vloerkoeling gewenst. Om deze reden stroomt er tijdens de warmere perioden van het jaar, juist koud water door de leidingen in de vloer.

New Roots maakt gebruik van een zeer innovatieve en duurzame energieopslag methodiek: namelijk de Iwell Cube batterijen. De Cube batterijen slaat schone zonnestroom op, wat wordt opgewekt via de zonnepanelen. Vervolgens leveren ze deze stroom terug als bijvoorbeeld het gebouw of de elektrische auto’s hierom vragen. Zo wordt er ook groene stroom verbruikt wanneer de zon even niet schijnt. Deze Iwell batterijen staan op diverse plekken in New Roots, namelijk in de appartementengebouwen, Blok N, Blok P en Blok S, en in de parkeergarage van Kers. 

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in