New Roots - Fase 1
Informatie gebouw Wilg - Fase 1

Informatie gebouw Wilg - Fase 1

In New Roots fase 1, gebouw Wilg komen in totaal 125 woningen, bestaande uit 88 Betaalbare koopwoningen (fase 1a) en 37 Vrije sector koopwoningen (fase 1b). Deze 125 woningen zijn weer verdeeld over verschillende blokken, blok B t/m K (zie de woningzoeker). Maar dat is nog niet alles, want gebouw Wilg krijgt ook een heleboel algemene voorzieningen, zoals de binnentuin, de parkeergarage en deelmobiliteit. Hieronder vind je meer informatie over gebouw Wilg en de verschillende algemene voorzieningen.

Ruim 1000 m2 is de gezamenlijke binnentuin van Wilg in New Roots. Deze enorme binnentuin bevindt zich niet op bijvoorbeeld een dak van een parkeergarage, maar juist in de volle grond, waardoor de bomen en planten volop kunnen groeien! Deze binnentuin zal onder andere een enorme bijdrage leveren aan de biodiversiteit in het gebied. Tevens is het ook nog eens een heerlijke ontmoetingsplek en een heus paradijs voor kinderen. De binnentuin is namelijk afsluitbaar, dus kinderen kunnen hier heerlijk maar vooral veilig spelen. De binnentuin is dus alleen toegankelijk voor de bewoners van blok Wilg!

De binnentuin is ontworpen door landschapsarchitect ZUS en zal bestaan uit onder andere een wadi, vlonderbanken, verschillende beplanting, wilgen-tipi en diverse speelelementen. Hierdoor kan iedereen in verschillende zones bijvoorbeeld picknicken, elkaar ontmoeten, sporten, of heerlijk zitten op één van de zitplekken of relaxplaatsen en nog veel meer, allemaal zowel in de zon als schaduw. De gevelafwerking van de woningen grenzend aan deze binnentuin is van thermisch gemodificeerd duurzaam hout, waardoor je als bewoner écht het gevoel krijgt dat je je midden in de natuur bevindt.

Naast de grote gemeenschappelijke binnentuin, hebben de herenhuizen in Wilg ook een eigen privé-tuin. Deze privétuinen en zijn in basis al voorzien van een prachtige duurzame en groene erfafscheiding. Hier kun je in alle rust heerlijk genieten van een drankje terwijl de kinderen aan het spelen zijn in de binnentuin.

 

Parkeren kun je heel gemakkelijk in de ondergrondse gezamenlijke parkeergarage van Wilg. Deze parkeergarage is bereikbaar vanuit de Laan van Moskou en wordt automatisch geopend met een speedgate wanneer je als bewoner wilt in- of uitrijden. In de parkeergarage zijn tevens de individuele bergingen te vinden. Daarnaast is het mogelijk om vanuit de parkeergarage met een trap of lift de woningen te bereiken en ook de binnentuin is vanuit de parkeergarage bereikbaar. In de parkeergarage komen ook plekken voor elektrische deelauto’s en er komen laadpalen voor elektrische auto’s.

Het beperkt aantal parkeerplaatsen die in de parkeergarage van Wilg waren gereserveerd voor de Betaalbare koopwoningen in fase 1a zijn inmiddels allemaal verkocht. Voor de Vrije Sector Koopwoningen in fase 1b zijn er op dit moment nog wel een aantal parkeerplaatsen (á € 25.000,- v.o.n.) en de parkeergarage van Wilg beschikbaar om bij je woning te kopen.

Geen auto of parkeerplaats?

Wanneer je geen auto hebt of geen eigen parkeerplaats koopt, dan kun je wanneer je een abonnement bij deelauto-exploitant We drive Solar afsluit, gebruik maken van de deelauto’s die in de parkeergarage van Wilg komen te staan. Er zijn zes parkeerplaatsen in de garage gereserveerd voor deelauto’s. Afhankelijk van de vraag zullen deze deelauto-parkeerplekken in de garage worden voorzien van deelauto’s.

In Leidsche Rijn Centrum hebben / krijgen woongebouwen en bedrijven parkeergelegenheid in garages op eigen terrein. Bewoners en ondernemers kunnen daarom geen parkeervergunning op straat via de gemeente Utrecht krijgen. Bezoekers en bewoners betalen dus om op straat te kunnen parkeren.

 

Utrecht is een echte fietsstad. Met de grootste fietsenstalling van de wereld biedt Utrecht Centraal de gelegenheid om 12.000 fietsen te stallen! Ook New Roots blijft niet achter. Met de inpandige fietsenstalling in blok Wilg is er genoeg ruimte om je fiets te parkeren. Bovendien is er ook ruimte voor bakfietsen! Tegenwoordig zijn steeds meer fietsen elektrisch waarvan de accu moet worden opgeladen. Daarom beschikt New Roots over diverse elektrische oplaadpunten. Niet iedere woning beschikt standaard over een fietsparkeerplek, zie hiervoor de omschrijvingen van de woningtypes.

Bovenstaande afbeelding is een impressie van fietsparkeren, dit is niet de fietsenstalling van Wilg.

Het delen van auto’s is allang geen unicum meer. Vooral in de grote steden zie je steeds vaker leenauto’s, deelauto’s of vormen daarvan. New Roots blijft daarin niet achter. Goed voor zowel de gezondheid als het milieu. En uiteindelijk ook voor het mobiliteitsvraagstuk.

Elektrische deelauto’s van We Drive Solar:

Als duurzame mobiliteitsoplossing zullen er in de parkeergarage van New Roots  een aantal elektrische deelauto’s van We Drive Solar te vinden zijn. Hier kan flexibel gebruik van worden gemaakt, waarbij je als bewoner een gratis 3-jarig kennismakingsabonnement krijgt. Comfortabel, stil en met 100% schone energie!

Mobiliteitsaanbieder We Drive Solar plaatst direct bij oplevering van de woningen van New Roots elektrische deelauto’s in de parkeergarage. De 100% elektrische deelauto’s met een grote actieradius worden opgeladen door zonne-energie. Zo kunnen nieuwe bewoners direct profiteren van een duurzaam mobiliteitsaanbod gebaseerd op de kracht van de zon. Bovendien draagt dit bij aan New Roots als een ontspannen en autoluwe plek, waar zorgeloos wonen en genieten van de rust centraal staat.

Zo werkt het:

Elk huishouden krijgt een 3-jarig kennismakingsabonnement aangeboden, met een maandelijkse ritbundel van 8 credits (gemiddeld 5 uur rijden), inclusief maandelijks € 10,- rijtegoed. De credits zijn steeds een kwartaal geldig, dus eventueel resterende credits kun je meenemen naar volgende maand. 

Meer rijden? Extra gereden credits en kilometers worden transparant apart afgerekend. Rij je vaak  dan adviseren we je een betaald abonnement erbij te nemen (beschikbaar vanaf € 49,- per maand). Het kennismakingsabonnement blijft gewoon gelden.

De voordelen op een rij: 

  • Maandelijkse ritbundel met 8 credits (gemiddeld 5 uur rijden) + € 10,- rijtegoed aan kilometers (38 km Tesla , 45 km Renault ZE);
  • Ritbundel is per kwartaal geldig;
  • Extra credits transparant af te rekenen of extra abonnement af te nemen;
  • Via een app kun je eenvoudig een auto reserveren en openen.

Loop je straks door Leidsche Rijn Centrum Oost, dan ervaar je de stedelijke vibes door de rijk gedetailleerde bouwblokken en de nabijheid van het levendige centrum. Tegelijkertijd voel je de rust die uitgaat van het vele groen en het landschap. De krachtige beeldkwaliteit wordt bewerkstelligd door de diversiteit en samenhang tussen de gevels en de bijzondere detaillering door het samplen van de architectuur in Utrecht.

De samenhang van New Roots en de New Roots Villa-apartments ontstaat door een gemeenschappelijke gevelopbouw en materialisering (robuust, steenachtig, klassiek). De straten hebben een stedelijke sfeer, waarbij de gevelopbouw zich kenmerkt door een hoge stevige plint, een regelmatige middenbouw en verbijzondering van de bovenste verdieping. Deze opbouw komt terug in alle woongebouwen. De invulling en uitwerking van dit principe verschilt per gebouw, wat niet alleen resulteert in verschillende woningtypes, maar ook in een rijk gevelbeeld en een hoge beeldkwaliteit. Met een afwisselend straatbeeld versterkt New Roots de verschillende entiteiten.

Ramses Qaysi

Ramses Qaysi

Makelaar
Priscilla Goedendorp

Priscilla Goedendorp

Woningcoach
Enny Trouw

Enny Trouw

Woningcoach

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in