New Roots - Fase 1
Fase 1a

88 Betaalbare koopwoningen

Alle 88 Betaalbare koopwoningen in fase 1a van gebouw Wilg zijn verkocht!

In gebouw Wilg van New Roots komen 88 Betaalbare koopwoningen (fase 1a), bestaande uit Studio's, diverse Appartementen en Bovenwoningen. Inmiddels is zijn al deze woningen verkocht en is de bouw van deze woningen in volle gang.

De actuele beschikbaarheid van de laatste Herenhuizen in fase 1b kun je terugvinden op de pagina met het ''Woningaanbod'' op deze website. 

Het beperkt aantal parkeerplaatsen die in de parkeergarage van Wilg waren gereserveerd voor de Betaalbare koopwoningen in fase 1a zijn inmiddels allemaal verkocht. Het is dus niet meer mogelijk om een parkeerplaats te kopen bij je woning in fase 1a.

Op dit project is op de 88 Betaalbare koopwoningen in fase 1a een anti-speculatiebeding vanuit de Gemeente Utrecht van toepassing. Het anti-speculatiebeding geldt tot en met 5 jaar na het kopen van de woning. Wat houdt het anti-speculatiebeding in? 

Wanneer je binnen 1 jaar na notariële levering de woning verkoopt, wordt 100% van de eventuele overwaarde afgedragen aan de gemeente Utrecht, binnen 2 jaar na levering is dit 80%, binnen 3 jaar na levering is dit 60%, binnen 4 jaar na levering is dit 40% en binnen 5 jaar na levering is dit nog 20%. Hoe langer je de woning dus in bezit houdt, hoe minder je hoeft af te dragen van de overwaarde bij verkoop. 5 jaar na levering hoef je helemaal niets meer af te dragen aan de Gemeente Utrecht en kun je de eventuele overwaarde meenemen naar je volgende woning.

Naast een anti-speculatie beding is er ook een zelfbewoningsplicht vanuit de gemeente Utrecht op de 88 Betaalbare koopwoningen in fase 1a van toepassing. Wat houdt een zelfbewoningsplicht in? Zelfbewoningsplicht betekend dat woning moet worden bewoond door de koper van de woning. Dit geldt tot en met 5 jaar na oplevering van de woning. Bewoning door eerstegraads bloed- en aanverwant van de koper is ook toegestaan.

Heb je interesse in één deze 88 betaalbare koopwoningen, dan kun je ''hier'' het interesseformulier invullen. Heb je nog vragen over deze 88 betaalbare koopwoningen in fase 1a van New Roots of wil je gelijk een afspraak inplannen, dan kun je terecht bij de woningcoaches van VORM Sales & Finance via telefoonnummer: 0186-618777 of e-mail: woningcoach@vorm.nl.

Ramses Qaysi

Ramses Qaysi

Makelaar
Priscilla Goedendorp

Priscilla Goedendorp

Woningcoach
Enny Trouw

Enny Trouw

Woningcoach

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in