New Roots
Fase 1a

80 Betaalbare koopwoningen

In gebouw Wilg van New Roots komen 80 Betaalbare koopwoningen in fase 1a. Na een succesvolle PreSale periode zijn wij op dinsdag 27 september 2022 in de vrije verkoop gegaan met de niet gereserveerde en dus beschikbare woningen.  In de PreSale is ruim 80% van de woningen in fase 1a al gereserveerd, er zijn dus nog maar een beperkt aantal woningen beschikbaar.

Zie onderstaand welke woningtypes er op dit moment nog beschikbaar zijn in fase 1a: 

  • Studio's van ca. 33 tot 36 m2 - Vanaf € 239.500,- v.o.n.;
  • Tweekamer Appartementen van ca. 41 tot 51 m2 - Vanaf € 349.500,- v.o.n.;
  • Nieuwe Driekamer Appartementen van ca. 60 tot 62 m2 - Vanaf € 355.000,- v.o.n.;

De actuele beschikbaarheid van de woningen in fase 1a kun je terugvinden op de aanbodpagina op deze website. Verder kun je bij de downloads al overige beschikbare informatie van deze 80 betaalbare koopwoningen in fase 1a downloaden.

Heb je interesse en wil jij je inschrijven voor één van de beschikbare woningen? Hieronder lees je alles over hoe jij dit kunt doen.

  • Home
  • 80 Betaalbare koopwoningen - Fase 1a

Na een succesvolle PreSale periode zijn wij op dinsdag 27 september 2022 in de vrije verkoop gegaan met de niet gereserveerde en dus beschikbare woningen. In de PreSale is ruim 80% van de woningen in fase 1a al gereserveerd, er zijn dus nog maar een beperkt aantal woningen beschikbaar. Wil jij weten hoe je een afspraak kunt maken voor een verkoopgesprek met VORM Sales & Finance of met Punt Makelaars voor één van de beschikbare woningen? Op de volgende pagina (inschrijven) leggen wij je precies uit hoe jij je kunt inschrijven voor de beschikbare woningen in fase 1a.

Inschrijven:

Wil jij je inschrijven voor één van de beschikbare woningen in New Roots fase 1a, dan kun je het interesseformulier op deze website in te vullen. Nadat je het interesseformulier op deze website hebt ingevuld, ontvang je hiervan per e-mail een bevestiging, tevens ontvang je nog een tweede e-mail met hierin de inloggegevens voor jouw persoonlijk woningdossier van New Roots. Nadat je het interesseformulier hebt ingevuld, zal VORM Sales & Finance of Punt Makelaars binnen een aantal dagen telefonisch contact met je opnemen om een verkoopgesprek met je in te plannen.

Liever eerst even telefonisch contact met VORM Sales & Finance? Neem dan contact op met één van de woningcoaches via telefoonnummer: 0186-618777 of met de makelaar via telefoonnummer: 030-2737454.

Optie op een woning:

Aan het einde van het verkoopgesprek met VORM Sales & Finance of Punt Makelaars kun je een optie nemen op de beschikbare woning van jouw voorkeur, deze optieperiode is maximaal één week. Aan het einde van de optieperiode dien je bij VORM Sales & Finance of de makelaar aan te geven of je verder wilt met de woning of niet. Mocht je niet verder willen met de woning, dan zal deze weer als beschikbaar op de website worden gezet en kan iemand anders zich weer inschrijven voor deze woning. Wil je wel verder met de woning en deze daadwerkelijk kopen, dan zullen de Koop- en Aannemingsovereenkomst worden opgemaakt. De woningcoaches en de makelaars zullen je in hier verder begeleiden met hoe dit precies werkt en wat je hiervoor allemaal dient aan te leveren (bijv. NAW-gegevens).

 

Voor veel mensen is het helaas een herkenbaar vraagstuk; de maandlast van die mooie nieuwe woning die je op het oog hebt is prima te doen, maar gaat de bank je de hypotheek ook geven?

Je leencapaciteit hangt onder andere af van de gekozen hypotheekvorm, de hypotheekrente en de looptijd van de rentevaste periode van je nieuwe hypotheek. Ondanks het feit dat dit best een paar variabelen zijn, willen we je toch – om teleurstellingen te voorkomen - in onderstaande tabel laten zien wat je minimaal moet verdienen om in aanmerking te komen voor een Betaalbare koopwoning in New Roots.

Uiteraard is het zo, dat als je spaargeld in te leggen hebt, je inkomen lager mag zijn.

Koopsom:                                                             Benodigd inkomen:

€ 239.500,- v.o.n. (Studio)                                    € 52.000,-

€ 248.500,- v.o.n. (2-kamer Appartement)      € 54.000,-

€ 355.000,- v.o.n. (3-kamer Appartement)      € 71.000,-

Leningen, zoals een studielening of een autolease, zorgen ervoor dat je leencapaciteit stevig onder druk komt te staan. Dus waar spaargeld positief is, zijn leningen negatief. Je zult dan een hoger inkomen moeten hebben als de hierboven genoemde bedragen.

Het is voor de 80 Betaalbare koopwoningen in fase 1a van New Roots mogelijk een beperkt aantal parkeerplaatsen te kopen in de parkeergarage van gebouw Wilg (á € 25.000,- v.o.n.).

Op dit project is op de 80 Betaalbare koopwoningen in fase 1a een anti-speculatiebeding vanuit de Gemeente Utrecht van toepassing. Het anti-speculatiebeding geldt tot en met 5 jaar na het kopen van de woning. Wat houdt het anti-speculatiebeding in? 

Wanneer je binnen 1 jaar na notariële levering de woning verkoopt, wordt 100% van de eventuele overwaarde afgedragen aan de gemeente Utrecht, binnen 2 jaar na levering is dit 80%, binnen 3 jaar na levering is dit 60%, binnen 4 jaar na levering is dit 40% en binnen 5 jaar na levering is dit nog 20%. Hoe langer je de woning dus in bezit houdt, hoe minder je hoeft af te dragen van de overwaarde bij verkoop. 5 jaar na levering hoef je helemaal niets meer af te dragen aan de Gemeente Utrecht en kun je de eventuele overwaarde meenemen naar je volgende woning.

Naast een anti-speculatie beding is er ook een zelfbewoningsplicht vanuit de gemeente Utrecht op de 80 Betaalbare koopwoningen in fase 1a van toepassing. Wat houdt een zelfbewoningsplicht in? Zelfbewoningsplicht betekend dat woning moet worden bewoond door de koper van de woning. Dit geldt tot en met 5 jaar na oplevering van de woning. Bewoning door eerstegraads bloed- en aanverwant van de koper is ook toegestaan.

Heb je interesse in één deze betaalbare koopwoningen, dan kun je hier het interesseformulier invullen.

Heb je vragen over deze 80 betaalbare koopwoningen in fase 1a van New Roots, dan kun je terecht bij de woningcoaches van VORM Sales & Finance via telefoonnummer: 0186-618777  en e-mail: woningcoach@vorm.nl of bij Punt Makelaars via het telefoonnummer: 030-2737464 of via het e-mailadres: nieuwbouw@puntmakelaars.nl.

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in