KOER
Hotspots

Hotspots

KOER is onderdeel van het hoogwaardige woongebied Parkstad en ligt in de wijk Kop van Zuid-Entrepot aan de doorgaande route naar het centrum van Rotterdam. Het nieuwe woongebied Parkstad vormt de natuurlijke verbinding tussen Nieuw Zuid en Oud Zuid. KOER wordt een nieuw, herkenbaar stuk Rotterdam tussen de Laan op Zuid en de Hilledijk.

De Kop van Zuid, met haar imposante skyline is hip, trendy en staat voor energie en vernieuwing. Je vindt hier het Entrepot gebouw, de Wilhelmina Pier met het befaamde hotel New York en de Cruise Terminal. In de Afrikaanderwijk proef je nog het oude Rotterdam, een intieme buurt met veel kleinschalige activiteiten en een unieke weekmarkt.
In de directe omgeving van KOER bevinden zich winkels, scholen, sportfaciliteiten en openbaar vervoer. Vlakbij wordt het nieuwe “Huis op Zuid” gerealiseerd, waarin onder andere een zwembad, sporthal en basisschool worden ondergebracht. En bioscoop Pathé en het voetbalstadion de Kuip? Die zijn op loopafstand!

Met de tramhalte voor de deur rijd je in vijf minuten naar hartje Rotterdam om het bruisende leven van de stad in te duiken. Hier zijn cultuur, horeca en winkels altijd voorhanden. Als je overstapt op metrostation Wilhelminaplein (of in 10 minuten naar metrostation Rijnhaven loopt) ben je binnen no time op Rotterdam Centraal. Ook station Rotterdam Zuid is om de hoek van KOER en ben je met de trein binnen 6 minuten op Rotterdam Centraal, met 40 minuten op Den Haag Centraal en met 20 minuten op station Dordrecht. 

Ook is er een goede verbinding met de uitvalswegen rond Rotterdam, in 10 autominuten ben je al de A16 op.

 

  

                                  

Entrepothaven:

Vlakbij KOER ligt de historische Entrepothaven. Hier liggen nu moderne en dure jachten, maar dit was niet altijd het geval. De Entrepothaven werd namelijk eind 19e eeuw op Feijenoord gegraven vanwege de enorme toename van de handel. Aan de haven staat het Entrepotgebouw ‘De Vijf Werelddelen’, welke tussen 1875 en 1879 gebouwd werd. Het Entrepotgebouw dankt haar naam aan het feit dat deze uit vijf delen bestond, die Afrika, Europa, Amerika, Azië en Australië werden genoemd. Hier werden met name koffie, thee suiker en specerijen opgeslagen. Het gebouw was een uniek aanzicht voor in die tijd en het modernste opslaggebouw ter wereld!

Wonen op Zuid betekent het voelen van de historie. Nu vind je er verschillende restaurantjes en terrassen en kun je er terecht voor een heerlijk zomers diner aan de jachthaven.

 

Katendrecht:

Vanuit KOER fiets je in een paar minuten naar Katendrecht! Vroeger Chinatown, zeemanskwartier en prostitutenbuurt, tegenwoordig home of the hip. Schiereiland Katendrecht heeft zich in een paar jaar tijd ontpopt tot een van de meest bruisende zones van de stad, zonder z’n rauwe rafelrandjes te verliezen. Jonge stellen kochten er een klushuis of begonnen er een restaurant, winkel of koffiebar. Sinds een paar jaar wemelt het er dan ook van de leuke restaurants, ijssalons en barretjes, en dat maakt Katendrecht een droombestemming voor foodies. 

Rotterdammers én bezoekers van buitenaf komen inmiddels al jaren met veel plezier naar Katendrecht met het toffe theater Walhalla, de SS Rotterdam en de leukste restaurants van Rotterdam aan het Deliplein. Aan het water kun je genieten van de stadse zonsondergang en langsgaan bij de zeer populaire Fenix Food Factory. In deze overdekte versmarkt kun je ambachtelijk gemaakte producten kopen zoals vers brood en home made cider. Ook wisselen de foodtrucks wekelijks en kun je voor weinig geld een verse maaltijd scoren. En als bewoner van Imagine fiets je hier slechts in een paar minuten naartoe!

 

 

Winkelcentrum Zuidplein:

Zuidplein is een overdekt winkelcentrum met maar liefst 165 winkels op slecht 10 minuten fietsen vanaf KOER. Van mode en beauty tot kids en vrije tijd, en er is genoeg keuze om ergens gezellig te eten, of juist een snelle hap te nemen. Regelmatig zijn er ook evenementen in het winkelcentrum. Zuidplein is ook een belangrijk punt voor het openbaar vervoer en het is van loopafstand van bijvoorbeeld Ahoy en Theater Zuidplein. Kijk voor meer informatie over de diverse winkels, horeca, evenementen en openingstijden op: https://www.zuidplein.nl/.

 

Kop van Zuid:

De Wilhelminapier op de Kop van Zuid is een walhalla voor architectuurliefhebbers. De beroemdste starchitects ter wereld zetten hier gebouwen neer tussen de historische pakhuizen. Álvaro Siza, Renzo Piano, Francine Houben, Norman Foster en natuurlijk ook Rem Koolhaas uit Rotterdam. Tussen al die blinkende hoogbouw herinneren een aantal gebouwen nog aan de tijd dat veel Europeanen vanaf deze plek per stoomschip naar Amerika vertrokken. Zoals de Cruise Terminal, waar nu de meest majestueuze cruiseschepen aanmeren. En het beroemde Hotel New York, waar stoere scheepselementen nog altijd doen terugdenken aan al die landverhuizers. Of loop over de Rijnhavenbrug naar Katendrecht en bezoek het ss Rotterdam waar je kunt overnachten, eten een met een tour de geschiedenis van het historische stoomschip kunt ontdekken.

Zowel een aantal oude pakhuizen als nieuwe torens bieden nu plek aan culturele instellingen en restaurants. Met de komst van het Nederlands Fotomuseum, filmhuis en jazzpodium LantarenVenster en het Luxor Theater is de Kop van Zuid een echte culturele hotspot geworden. Voor een lekker hapje na de film, voorstelling of expositie ga je langs bij het Pop-up Zomerterras van Dudok aan de Maas of de Foodhallen, een geliefde verzamelplek voor eten en drinken van over de hele wereld, met gerechten uit vijftien verschillende keukens.

En het mooie is! Met de fiets ben je er vanuit KOER binnen 7 minuten!

 

Pathé de Kuip:

Binnen 7 minuten fietsen ben je bij een van de grootste en beste bezochte bioscopen in Nederland, Pathé de Kuip. Met maar liefst 14 zalen verdeeld over 3 verdiepingen. Pathé de Kuip is populair vanwege zijn centrale ligging en goede bereikbaarheid met zowel de auto als het openbaar vervoer. Pathé De Kuip laat alle nieuwste populaire films zien, dus bij Pathé De Kuip mis je niets! EN voor dat je naar de film gaat, kun je eerst nog even gezellig een hapje eten in één van de vele restaurants zoals bijvoorbeeld Happy Italy. 

 

 

Markt Afrikanderplein:

Op nog geen 10 minuten lopen van KOER vind je elke woensdag en zaterdag van 08:00 tot 16:30 uur op het Afrikanderplein een grote markt. Deze markt staat op de derde plaats van grootste markten van Nederland. De verschillende culturen in de wijk zie je terug in het assortiment op de markt. Bij de ruim 300 kramen kun je terecht voor onder meer verse vis, Vietnamese loempia’s, exotische kruiden en de lekkerste groente. En vergeet natuurlijk de versgebakken visjes niet!

 

 

Maassilo:

Aan de Maashaven staat een enorm groot betonnen blok, dat we nu kennen als de Maassilo. Vroeger was dit de Graansilo, een gigantische opslagplaats voor graan. Sinds 2004 is de Graansilo beter bekend als de Maassilo. De Maassilo wordt gebruikt als uitgaansgelegenheid en evenementenlocatie. Ted Langenbach opende Now & Wow op de tiende etage van het pand. vroeger een legendarische Rotterdamse club. Now & Wow bestond al eerder en is een flinke tijd gesloten geweest, maar gelukkig sinds vorig jaar weer open! Op de begane grond zit de Maassilo. Met meerdere concertzalen en congreszalen kun je hier van alles doen: vintagekledingsales, evenementen, concerten en clubavonden. De oude Graansilo is nu één van Rotterdams grootste evenementenlocaties.

 

 

Piekstraat:

Op 5 minuten fietsen van KOER vind je Waterbus Piekstraat. Lijn 19 vaart tussen de Plantagelaan (Kralingen) en de Piekstraat (Feijenoord) in Rotterdam. Waterbus dient als pont om Feijenoord met Kralingen-Crooswijk te verbinden. Na de Kop van Zuid en Katendrecht, volgt het 'Eiland van Feijenoord'. Aan de Piekstraat, nu nog een verborgen stukje Rotterdam maar zeker de moeite waard om eens te gaan kijken in de buurt de Oranjeboomstraat met een grote diversiteit aan winkels met de meest uiteenlopende eetwaren.

Ooms Makelaars Woningen B.V.

Ooms Makelaars Woningen B.V.

Makelaar
Atta Makelaars

Atta Makelaars

Makelaar

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in