KOER
Algemene voorzieningen KOER

Algemene voorzieningen KOER

In KOER komen niet alleen maar 169 prachtige woningen, in KOER komen namelijk ook een heleboel algemene voorzieningen zoals bijvoorbeeld een binnentuin van ruim 3500 m2, een Marathon balkon en de KOER Buurtruimtes. Onderstaand kun je meer informatie vinden over al deze algemene voorzieningen. 

Ook hebben wij een poster gemaakt waarin staat aangegeven waar al deze algemene voorzieningen zich binnen KOER bevinden. Deze poster kun je bij de downloads op deze website downloaden en bekijken.

 

VORM | KOER - Ontwikkelaar vertelt from VORM on Vimeo.

  • Home
  • Algemene voorzieningen KOER

Ruim 3500 m2 is de gezamenlijke binnentuin in KOER die grenst aan de privétuinen. Een heus speelparadijs voor kinderen en nog afsluitbaar ook! De binnentuin bestaat uit een zogenaamde “Gorstuin” en een “Griendtuin” met verschillende wadi’s en hoogteverschillen ingericht met diverse sportzones, kinderspeelzones, moestuintjes, zitplekken, relaxplaatsen en natuurplaatsen, allemaal zowel in de zon als de schaduw.

Naast de grote gemeenschappelijke binnentuin van ruim 3500 m2 heeft nagenoeg elke woning wel een eigen buitenruimte in de vorm van een privétuin of een terras. De privétuinen en terrassen zijn in basis al voorzien van een prachtige duurzame erfafscheiding met een heuse pergola en schitterende plantenbakken met zitranden. Bovendien worden sommige privétuinen voorzien van een eigen geïntegreerde tuinberging om bijvoorbeeld je tuinmeubels in op te bergen.

Op de begane grond van het woonblok aan de Laan op Zuid komen verschillende ruimtes. Het is de bedoeling dat twee van deze ruimtes worden ingericht als KOER-buurtruimte waar, bijvoorbeeld, collectieve activiteiten kunnen worden georganiseerd. Ook komt er op iedere hoek van dit woonblok nog een commerciële ruimte. De exacte invulling van deze ruimtes is nog niet bekend, dit wordt in een later stadium bekendgemaakt

Bekijk bij de downloads de tekening van de KOER buurtruimte en het marathonbalkon. 

Parkeren in KOER wordt opgelost met een gedeelde, half verdiepte parkeergarage. De garage is voor auto’s toegankelijk via een veilige hellingbaan vanuit de Katadreuffestraat. Fietsers betreden de garage via de mobiliteitshub in de publieke plint aan de Laan op Zuid, de ingang aan de Katadreuffestraat of de ingang aan de Stroomkoningstraat. Via een flauwe hellingbaan hebben bewoners toegang tot private en gedeelde fietsparkeerplekken en diverse soorten deelmobiliteit.

Nagenoeg elke woning heeft een eigen overdekte privéparkeerplaats in deze parkeergarage. Heb je een elektrische auto? Geen probleem, als kopersoptie kun je een eigen laadmogelijkheid creëren in de parkeergarage. Tevens komen er aparte gezamenlijke fietsenstallingen per woonblok op begane grondniveau en uiteraard wordt er rekening gehouden met het plaatsen van bakfietsen scooters en elektrische fietsen.

Auto’s staan over het algemeen meer stil dan dat ze rijden, wat enorm zonde van het geld, ruimte en milieu is. We weten al dat bij KOER het openbaar vervoer ruimschoots op loopafstand aanwezig is en dat nagenoeg elke woning een eigen parkeerplaats heeft, maar KOER heeft meer. .

Voor deelmobiliteit heeft VORM een samenwerking met Hely. Ook voor KOER kijkt Hely mee naar de noodzakelijke kwantiteit en het type deelmobiliteit passend bij deze locatie en het concept. Hely maakt diverse soorten deelvervoer van verschillende aanbieders beschikbaar in één app. Zoals e-bikes, deelauto’s en elektrische bakfietsen. Wij willen alle bewoners van KOER optimaal helpen in het kiezen van het juiste vervoersmiddel voor elke reis. En dat net zo makkelijk maken als het gebruik van een eigen fiets of auto.

Een bewoner heeft zo op elk moment en in elke situatie geschikt vervoer bij de hand. Door het vervoer te delen dragen gebruikers samen een steentje bij aan het verbeteren van het milieu, het verminderen van verkeersdrukte en het steeds meer vrijhouden van steden en straten. KOER wordt voorzien van een Hely Hub, wat het delen van mobiliteitsoplossingen in KOER flexibel en toegankelijk maakt.

In de Hely Hub zijn bijvoorbeeld beschikbaar:
- E-Bikes; om makkelijk even de stad in te gaan;
- E-City Cars; een fijne, compacte e-car;
- E-Comfort Cars; voor wanneer je iets meer ruimte nodig hebt;
- E-bakfiets; lekker fietsen met de kids

 

VORM | KOER Parking from VORM on Vimeo.

Gezellig met je buren naar de Marathon van Rotterdam en iedereen aanmoedigen? Dat kan straks vanaf het Marathon balkon van KOER aan de Laan op Zuid. Het Marathon balkon bevindt zich op de eerste verdieping in het woonblok aan de Laan op Zuid en is bereikbaar vanuit de centrale entreehal van KOER.