Eilands' Eigen
Amstelveen

Amstelveen

Amstelveen ligt in de provincie Noord-Holland en grenst aan de stad Amsterdam. In 2003 werd Amstelveen verkozen tot de meest aantrekkelijke grote stad van Nederland om in te wonen. Als positieve punten van Amstelveen werden onder andere genoemd de goede bereikbaarheid, de veiligheid, de rijkdom aan cultuur en de nabijheid van Amsterdam. In 2014 werd Amstelveen uitgeroepen tot groenste stad van Europa.

Weten wat je allemaal kan doen in Amstelveen? Bekijk VisitAmstelveen.nl!

In Eilands’ Eigen woon je prachtig dichtbij de natuur. Binnen een mum van tijd ben je bij recreatiegebied De Poel, de Rondehoep, Vinkeveense plassen, het Amsterdamse bos, het Broersepark, het Schinkelbos, het Bloesempark, Wijngaard de Amsteltuin of Geitenboerderij Ridammerhoeve. Liever iets actiefs doen? Leef je dan uit bij de vele sportfaciliteiten in en om Amstelveen! Denk aan golf, voetbal, hockey, zwemmen, tennis, padel, badminton, fitness, bowlen of atletiek. Ook is er een klimbos, Fun Forest. Weer bijkomen na de activiteiten? Relax dan in de Atlantic Spa.

 

 • Het Bloesempark
  Het Bloesempark is een geliefde plek voor de Japanse gemeenschap in en rond Amsterdam. De bomen waren een gift van de Japanse vrouwenvereniging in Nederland. Elk jaar, wanneer de kersenbloesems bloeien, vindt het 'Hanami Matsuri' feest plaats. Er wordt dan gevierd dat de lente is begonnen, de bezoekers picknicken onder de bomen.
  Bron: Monumenten in het Amsterdamse Bos - Amsterdamse Bos
 • De Poel
  De Amstelveense poel is een veenplas, ontstaan in de negentiende eeuw. Van inpoldering is het nooit gekomen. Ten tijde van de aanleg van het Amsterdamse Bos was de natuurwaarde al duidelijk. Daarom werd dit oorspronkelijke gebied opgenomen in de plannen. Zoals de oeverlanden van de Nieuwe Meer aan de noordkant van het bos, zijn ook deze oeverlanden interessant en waardevol.
  Bron: Oeverlanden Amstelveense Poel - Amsterdamse Bos
 • Geitenboerderij Ridammerhoeve
  Geitenboerderij Ridammerhoeve ligt op een schitterende plek, midden in het Amsterdamse Bos. Naast geiten lopen er ook kippen, varkens, koeien en paarden rond. Door verschillende activiteiten op het gebied van educatie en zorg te organiseren, betrekt de boerderij de stadsbewoners uit de regio bij het boerenwerk.
  Bron: Geitenboerderij Ridammerhoeve - Geitenboerderij Ridammerhoeve
 • Groengebied Amstelland
  Groengebied Amstelland bestaat uit veenweidepolders, recreatieterreinen zoals Gaasperzoom en Elsenhove en waterparadijzen als Gaasperplas, Ouderkerkerplas en De Hoge Dijk. Hoe wil jij recreëren? In Groengebied Amstelland kun je fietsen, varen, wandelen en nog veel meer!
  Bron: Groengebied Amstelland (groengebied-amstelland.nl)
 • Fun Forest
  Klimpark Fun Forest ligt bij het entreegebied van het Amsterdamse Bos, tegenover De Boswinkel. In het klimpark beweeg je je via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen door de bomen. Fun Forest heeft 10 parcoursen van 2,5 tot 15 meter hoogte die allemaal verschillen in moeilijkheidsgraad, waardoor klimmen geschikt is voor zowel jong als oud. Fun Forest heeft ook een eigen horecagelegenheid, de BOSS Kitchen.
  Bron: Fun Forest - Amsterdamse Bos
 • Pannenkoekenboerderij Meerzicht
  Boerderij Meerzicht is de perfecte plek om na een prachtige wandeling te genieten van de lekkerste pannenkoeken van Amsterdam. Er staan 55 soorten pannenkoeken op het menu. Met deze ruime keuze aan pannenkoeken is er altijd voor ieder wat wils. De pannenkoeken worden vers gebakken in de open keuken.
  Bron: Pannenkoekenboerderij Meerzicht - Amsterdamse Bos
 • Museumtram langs het Amsterdamse Bos
  De Museumtram vertrekt vanaf het Haarlemmermeerstation en heeft diverse haltes langs het Amsterdamse Bos. Een leuke manier om het Bos te bereiken.
  Bron: Museumtram langs het Amsterdamse Bos - Amsterdamse Bos
 • Schouwburg Amstelveen
  De Schouwburg in Amstelveen is hét theater met heel divers aanbod zoals toneel, cabaret, opera, dans, muziek, musicals en jeugdtheater. Het mooiste theater aanbod uit de regio. Toneel, cabaret, opera, dans, muziek, musicals en jeugdtheater. Naast twee theaterzalen heeft de Schouwburg ook een filmzaal.
 • Poppodium-P60
  P60 is het poppodium van en voor Amstelveen. In het Poppodium P-60 worden concerten, clubnachten, workshops en andere evenementen georganiseerd.
 • Museum Jan van der Togt
  Museum JAN is een museum voor beeldende kunst in Amstelveen en blinkt uit in glaskunst. De eigen collectie bestaat uit unieke glasobjecten. Naast deze karaktervolle collectie biedt Museum JAN een breed en aansprekend tentoonstellingsprogramma.
 • Amstelveens Poppentheater
  Het Amstelveens Poppentheater is het kloppende hart van het Nederlands poppenspel. Met een breed programma aan poppen-, objecten- en beeldende theatervoorstellingen is het hier genieten voor jong en oud.
 • Cobra Museum
  Het Cobra Museum voor Moderne Kunst bezit een prachtige collectie van Nederlandse Moderne kunstenaars. Je vindt hier o.a. de collectie van J. Karel P. van Stuijvenberg, Karel Appel, Lucebert en Corneille.
 • Bostheater
  In de zomer geeft het Bostheater avondvoorstellingen in het Openluchttheater. Bijzondere voorstellingen en fraaie decors met de bomen als achtergrond.
  Bron: Het Bostheater - Amsterdamse Bos
 • Cultureel centrum Annakerk
  Live muziek, events, tentoonstellingen én eten en drinken. ANNA is iedere donderdag, vrijdag en zaterdag het verzamelpunt van Amstelveen.
 • Platform C
  Het educatieve centrum in het Stadshart van Amstelveen staat open voor iedereen die wil musiceren, dansen, leren of creëren, van jong tot oud. Instrumentale en vocale lessen in diverse genres voor muziekliefhebbers. Klassiek ballet en jazz/streetdance voor enthousiaste dansers. Maar liefst 15 taalcursussen en tal van creatieve cursussen voor wie verder wil komen.
 • Museumtram langs het Amsterdamse Bos
  De Museumtram vertrekt vanaf het Haarlemmermeerstation en heeft diverse haltes langs het Amsterdamse Bos. Een leuke manier om het Bos te bereiken.
  Bron: Museumtram langs het Amsterdamse Bos - Amsterdamse Bos

In het Stadshart van Amstelveen kun je moeiteloos een hele dag shoppen. Het is een echte mode-walhalla. Bij de gevestigde grote namen kun je winkelen, maar ook bij de bijzondere boetiekjes en Amstelveense lekkernijen. Naast het Stadshart zijn er nog meer winkelgebieden in Amstelveen, zoals de Texelstraat, de vrijdagmarkt, het Oude Dorp, de Amsterdamseweg, de Van der Hooplaan en  Kostverlorenhof, Bankrashof, Waardhuizen, Westdijk, Groenhof en Middenhoven.

Het uitgebreide aanbod van restaurants en (eet)caféswinkelcentra zal ook in de smaak vallen: waar je ook trek in hebt, je vindt het in Amstelveen. 

Amstelveen is een échte evenementenstad waar een aantal populaire festivals van het land georganiseerd worden. Naast de populaire festivals vind je in Amstelveen ook minder bekende pareltjes. Weten welke evenementen er allemaal zijn? Bekijk de UITagenda

Culturele festivals

 • Amstelveen in 24Hrs
 • Japan Festival
 • Diwali Festival
 • Boslab Theaterfestival
 • Winter Village

Foodfestivals

 • Bacchus Wijnfestival
 • Franse foodtruck Festival

Muziekfestivals

 • Dekmantel Festival
 • Jazz in Het Dorp
 • 909 festival​
 • Vunzige Deuntjes​
 • DIYnamic Festival​
 • Nationaal Dachau Monument
  Het Nationaal Dachau Monument is een Nederlands gedenkteken voor de Nederlandse slachtoffers van het concentratiekamp Dachau. Het bevindt zich in het Amsterdamse Bos, tegenover de vroegere tribune van de Bosbaan, en is een initiatief van het Nederlands Dachau Comité. Het Dachaumonument is een nationaal monument dat is opgericht ter herdenking van de slachtoffers van concentratiekamp Dachau in de Tweede Wereldoorlog. De bevrijding van het kamp op 29 april 1945 wordt ieder jaar herdacht. De maker van het Dachaumonument is Niek Kemps.
 • Monument Antoon de Lange
  Het Monument voor Antoon de Lange is een oorlogsmonument in Amstelveen. Het is vernoemd naar Anthonius Johannes de Lange; hij was sinds 1944 lid van de Binnenlandse Strijdkrachten van Ouderkerk aan de Amstel.
 • Standbeeld Amstelveen Molenweg
  Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan de twee miljoen mensen die zijn omgekomen ten gevolge van de Japanse bezetting van het voormalig Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Japanse capitulatie vond plaats op 15 augustus 1945. Op deze dag vindt jaarlijks nog steeds de herdenking plaats.
 • Molen van Ouderkerk aan de Amstel
  De Oude Molen is een voormalige kruitmolen en kruitfabriek te Ouderkerk aan de Amstel. Ze stond bekend als Buskruitmolen Nr. 3. Men produceerde er zwart buskruit. Later werd er ook schietkatoen, nitroglycerinekruit en zuivere nitroglycerine vervaardigd.
 • Wester-Amstel
  Wester-Amstel is een buitenplaats aan de Amstel in Amstelveen. Het is de oudste buitenplaats langs de Amstel en een van de drie overgebleven buitenplaatsen van ruim zestig die ooit de oevers sierden.
 • De Kruiwagen
  De Kruiwagen werd in 1980 op de Grote Speelweide als monument geplaatst. Het is een eerbetoon aan alle mensen die tijdens de crisis in de jaren dertig van de vorige eeuw gewerkt hebben aan de uitvoering van het 'Boschplan' en met name de Bosbaan. De Kruiwagen werd gebruikt om de Bosbaan uit te graven. De aanleg van het Boschplan was een gemeentelijk werkverschaffingsproject. De Kruiwagen is ontworpen door Leon van der Heijden uit Amsterdam.
 • Het Tsunamimonument
  Dit monument bevindt zich in het Bloesempark. Het Bloesempark is een geliefde plek voor de Japanse gemeenschap in en rond Amsterdam. De bomen waren een gift van de Japanse vrouwenvereniging in Nederland. Elk jaar, wanneer de kersenbloesems bloeien, vindt het 'Hanami Matsuri' feest plaats. Er wordt dan gevierd dat de lente is begonnen, de bezoekers picknicken onder de bomen.
 • De Stedenmaagd
  In het Amsterdamse Bos is het originele en gerestaureerde beeld van de Stedenmaagd geplaatst aan de Koenenkade, bij de hoofdentree van het Bos voor fietsers en voetgangers. In het Vondelpark staat ook een beeld van de Stedenmaagd, zij zit daar op het hekwerk bij de ingang aan de Stadhouderskade. Een groene fietsroute tussen beide Stedemaagden verbindt de binnenstad met het Amsterdamse Bos.
 • Gedenksteen bij het Sportpark
  Bij de ingang van het Sportpark, net naast het Wagenerstadion staat een granieten gedenksteen voor oorlogsslachtoffers.