DE ZUID
Ondernemen

Ondernemen

Bedrijfsruimten op een stoere locatie

Wonen en werken versterken elkaar op DE ZUID. In ZUIDHAVEN en ZUIDKADE hebben wij beschikbare bedrijfsruimtes.

ZUIDHAVEN Commerciële ruimten
ZUIDHAVEN is het tweede deelplan dat gestalte heeft gekregen en is al gerealiseerd! Onder de appartementen in ZUIDHAVEN aan de kade van de Derde Haven zijn diverse bedrijfsruimten gerealiseerd. Een beschikbare bedrijfsruimte is zo’n 4 meter hoog en 8 meter diep. De grootte van de units varieert. Enkele bedrijfsruimtes worden extra hoog uitgevoerd – ca. 7 meter vrije hoogte – om zo nog beter te voldoen aan de (maritieme) bestemming.

Deze zijn commerciële ruimten zijn bestemd voor innovatieve maritieme ondernemers en haven gerelateerde bedrijven met activiteiten die goed te combineren zijn met de woonfunctie. De twintig meter brede kade biedt laad- en losmogelijkheden voor bestelbus en kleine vrachtwagens. De oppervlakken variëren van circa 70 tot 500 m².

Casco oplevering
De units worden casco opgeleverd, dat houdt in dat onder andere de wanden en de vloer door gebruiker nog afgewerkt moeten worden. Verder zijn er aansluitpunten voor riool, water e.d. De ruimtes worden gasloos opgeleverd en dienen door gebruiker te worden voorzien van een warmtepomp, mogelijk in combinatie met andere installaties. Next NRG is de leverancier van bronwarmte. Bij alle bedrijfsruimtes is er gelegenheid om te laden en lossen.

Als huurder of koper van een bedrijfsruimte is het mogelijk om een afspraak te maken over het huren van een parkeerplek in de gerealiseerde publieke parkeergarage.

Bestemmingsplan
Binnen de bestemmingsomschrijving in het bestemmingsplan van DE ZUID, zijn de volgende activiteiten toegestaan.

Artikel 10 – Gemengd 1
10.1 Bestemmingsomschrijving

De voor ‘Gemengd 1’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  1. Dienstverlening op de begane grond;
  2. Kantoor;

Onder de optie e. genoemde haven georiënteerde bedrijven, zijn bedrijven die direct of indirect gebruik maken van de haven voor de aan- en/of afvoer van goederen of bedrijven die op het niveau van bedrijfsproces aantoonbaar ondersteunend zijn aan de core business van havengebonden bedrijven.

 

ZUIDKADE Commerciële ruimten
In ZUIDKADE komen op de begane grond commerciële ruimten, waar ruimte is voor genoemde haven georiënteerde bedrijven. Dit zijn bedrijven die direct of indirect gebruik maken van de haven voor de aan- en/of afvoer van goederen of bedrijven die op het niveau van bedrijfsproces aantoonbaar ondersteunend zijn aan de core business van havengebonden bedrijven.

 

Interesse
Heb je interesse in het huren of kopen van een bedrijfsruimte op deze fantastische plek, dan ontvangen we graag per mail info@dezuid.nl de volgende informatie:

  1. Soort bedrijfsactiviteit (passend binnen de genoemde bestemmingsomschrijving). Indien je echter een andere activiteit zou willen die je passend vindt bij DE ZUID, dan horen wij dit ook graag;
  2. Karakter werkzaamheden;
  3. Starter of bestaand bedrijf (aantal jaren dat een jaarrekening is gedeponeerd);
  4. Aantal benodigde m2;
  5. Huur en/of koop
Team DE ZUID

Team DE ZUID

Frisia Makelaars

Frisia Makelaars

Makelaar

DE ZUID is een project van:

  • MRP Development
  • VORM Ontwikkeling BV