DE ZUID Gallery in Scheveningen is geopend

DE ZUID Gallery in Scheveningen is geopend

10 maart 2022

Bij afwezigheid van Anne Mulder, wethouder van stadsdeel Scheveningen, heeft Lisette Nijs, directeur Projecten DS) met de ontwikkelaars Paul Trip (MRP) en Peter Klink (VORM) het informatiekantoor DE ZUID Gallery geopend. Met deze opening is de derde fase van de gebiedsontwikkeling DE ZUID symbolisch ingeluid. Door de verbreding van de lange zuidelijke kademuur kan de verkoop van het nieuwbouwproject ZUIDKADE beginnen en start de realisatie van een nieuwe leefbare buurt met diverse voorzieningen voor toekomstige bewoners en bezoekers.

 

  • Totaal 400 woningen in DE ZUID, Den Haag Scheveningen
  • 700m2 commerciële Ruimte
  • 420 parkeerplaatsen
  • DEELPROJECT ZUIDKADE: 75 appartementen & 14 grondgebonden
  • Diversiteit aan woonstijlen in karakteristieke architectuur

 

DE ZUID – Wonen aan de Derde Haven, het strand en de duinen

DE ZUID is een compleet nieuwe wijk op het voormalige Norfolkterrein rond de Derde Haven van Scheveningen. Hier is straks ruimte voor ongeveer vierhonderd huishoudens. Het plan is geïnspireerd op het karakteristieke Zweedse Malmö. ZUIDKADE is het derde deelplan van het nieuwbouwproject DE ZUID. Er komen 75 appartementen in verschillende woontypes en 14 grondgebonden woningen.

Paul Trip van MRP: “Het is een unieke plek, er zijn maar weinig grote steden zoals Den Haag die aan het strand liggen. Dat we als DE ZUID C.V. – een samenwerking tussen MRP en VORM - zo dicht bij het strand woningen kunnen realiseren, maakt deze plek echt bijzonder. De locatie heeft zowel de rust van het duingebied, gezellige drukte van de omgeving en een levendig en gevarieerd woon- en werkgebied in de Derde Haven.”  Wonen in DE ZUID - ZUIDKADE betekent wonen aan de “zonnige zijde” van Den Haag. Hier is een plek voor iedereen.

 

DE ZUID – Leven in ZUIDKADE

De drie verschillende woonsferen in ZUIDKADE zijn kenmerkend voor DE ZUID. Net als de woonstraten en pleintjes die op verschillende plekken zicht op de duinen en de haven bieden. De diversiteit aan woonstijlen in één wijk maakt het een toekomstbestendige leefomgeving, geliefd bij een breed publiek. Zowel overdag, ’s avonds en ’s nachts vinden in de havens van Scheveningen werkzaamheden plaats en kunnen schepen aankomen en vertrekken. Rustzoekers en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de appartementen met uitzicht over de duinen, het strand en de zee. DE ZUID ligt dichtbij verschillende voorzieningen, leuke restaurants en de binnenstad van Den Haag.

Peter Klink (VORM): “De appartementen van ZUIDKADE liggen direct aan de Derde Kade met uitzicht over de zee, het strand en de haven. Door met de architecten ZECC, LEVS en Hoyt samen te werken, hebben we een gevarieerd woonaanzicht kunnen realiseren.”

 

DE ZUID – Nieuwe kade met meer ruimte

In januari 2021 startte de werkzaamheden voor het vernieuwen van de lange (zuidelijke) kademuur in de Derde Haven. De overige kades van de Derde Haven zijn eerder vernieuwd. De nieuwe kadewand is geplaatst voor de bestaande kadewand, die daarna werd verwijderd. Hierdoor is er meer ruimte en extra land gerealiseerd waardoor er een toekomstige promenade wordt gerealiseerd.

 “Het is geen geheim dat de woningnood ontzettend hoog is op dit moment. Daarom ben ik blij met deze mooie mijlpaal voor dit project op Scheveningen. De komende tijd wordt de wijk verder ontwikkeld, het wordt een plek waar het fijn wonen en leven is”, aldus wethouder Anne Mulder.

 

DE ZUID – De toekomst

De komende jaren groeit DE ZUID steeds verder. ZUIDDUIN en ZUIDHAVEN zijn opgeleverd. MRP en VORM ontwikkelen nu ZUIDKADE. De deelplannen ZUIDHOF en ZUIDBAAI aan de Hellingweg en ZUIDZICHT waar het Zuiderstrandtheater staat worden hierna ontwikkeld. www.dezuid.nl

Heb je interesse in ZUIDKADE?

Schrijf je in

DE ZUID is een project van:

  • MRP Development
  • VORM Ontwikkeling BV