Bezoek de ZUID Gallery op vrijdag of zaterdag!

DE ZUID
Meestgestelde vragen

Meestgestelde vragen

Op deze pagina worden de meestgestelde vragen behandeld die in de webinar naar voren zijn gekomen. Staat jouw vraag er nog niet tussen? Stuur je vraag dan naar info@dezuid.nl.

  • Home
  • Meestgestelde vragen

Om je voor te bereiden, zou je alvast jouw financieringsmogelijkheden kunnen onderzoeken, waaronder het laten taxeren van je huis. De makelaar en financieel adviseur kunnen je hiermee helpen.

Als de aanneem- en koopovereenkomst door alle partijen zijn ondertekend hoeft er nog niets betaald te worden. Zodra de exacte datum van start bouw is bepaald word je uitgenodigd door de notaris voor een afspraak voor het zogenaamde transport. Bij dit transport betaal je het bedrag dat in de koopovereenkomst is overeengekomen. De aanneemsom wordt in termijnen gedurende de bouwtijd gefactureerd, naar voortgang van het werk.

Nee, de parkeerplaatsen zijn onverbrekelijk gekoppeld aan de bouwnummers in het plan. Op de prijslijst van dit plan is dadelijk precies te zien welke parkeerplaats bij welk bouwnummer hoort. Wanneer kopers geen auto hebben kunnen zij de parkeerplaats eventueel verhuren aan een andere koper van ZUIDKADE.

Nee, dat is onjuist. De parkeergarage is op kadeniveau, dus je gaat niet naar beneden met jouw auto. De parkeergarages van Zuidhaven en ZUIDKADE zijn gekoppeld met elkaar. Via de parkeergarage is één trapopgang met lift aanwezig die uitkomt in de binnentuin. De appartementen hebben direct toegang tot de parkeergarage vanuit het desbetreffende trappenhuis.

De bezoekers parkeren NIET in de parkeergarage van ZUIDKADE, maar zullen in de wijk moeten parkeren. In de toekomst kunnen de bezoekers hun auto kwijt in de nog te bouwen openbare parkeergarage in deelplan ZuidZicht.

Naast de gezamenlijke binnentuin beschikken de woningen op de eerste verdieping en de herenhuizen nog over een privé-tuin óf privéterras. De afmetingen van de buitenruimtes verschillen per woning. De achtertuinen zijn in basis al voorzien van betontegels én een erfafscheiding in de vorm van een groene haag.

De gezamenlijke binnentuin grenst aan de privétuinen. In de beschutte binnentuin komt een diversiteit aan beplanting, passend bij het zeeklimaat.

Er is heel veel gedaan aan duurzaamheid in ZUIDKADE. De woningen zijn helemaal klaar voor de toekomst! De woningen worden verwarmd en gekoeld door middel van warmtelussen in de bodem in combinatie met een warmtepomp.

Volgens de huidige planning gaan we eind maart/ begin april 2022 in verkoop. De start bouw van het plan staat gepland begin 4e kwartaal van 2022. De bouwtijd duurt ongeveer 2,5  jaar.

Het appartementsrecht behorende bij het appartement wordt geleverd met eeuwigdurend afgekochte erfpacht.

Dat wordt op dit moment nog uitgezocht.

De woningen zullen toegewezen worden door de Zuid CV.

Rijkswaterstaat heeft bij de gemeente aangegeven geen plannen te hebben voor haar locatie.

Team DE ZUID

Team DE ZUID

Frisia Makelaars

Frisia Makelaars

Makelaar

DE ZUID is een project van:

  • MRP Development
  • VORM Ontwikkeling BV