Laatste penthouse te koop! Oplevering Q1 2025!

DE ZUID
Gasloos wonen door een bodemwarmtepomp

Goed voor je portemonnee!

Voor energie die je niet gebruikt, hoef je niet te betalen. Simpel toch? In je nieuwe (t)huis in ZUIDKADE hebben we ervoor gezorgd dat er zoveel mogelijk energie wordt bespaard. Denk aan bijvoorbeeld de steengoede isolatie van de vloeren, het dak en de gevels. Koken en verwarmen doen we natuurlijk niet meer op gas maar elektrisch. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat je totale energiekosten voor verwarming en warm kraanwater een héél stuk lager zijn vergeleken met het huis waar je op dit moment woont! En minder energie gebruiken betekent ook minder CO2-uitstoot. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee!

  • Home
  • Energiezuinig

Weg met die hoge energierekening!

De appartementen en herenhuizen in ZUIDKADE zijn erg comfortabel, energiezuinig én helemaal op de toekomst voorbereid. Dit komt door het gebruik van slimme installaties, zoals onder andere een elektrische warmtepomp die gebruik maakt van de warmte in de bodem én een warmteterugwinning op zowel je douchewater als de luchtventilatie. Deze zuinige installaties en de afwezigheid van een gasaansluiting zorgen ervoor dat jij maandelijks vele euro's kunt besparen op je energierekening! Benieuwd hoe deze installaties werken en hoe deze voor lage energiekosten zorgen? Lees onderstaande, uitgebreide toelichting, zodat je helemaal op de hoogte bent.

Bodemwarmtepomp en boiler

De woningen in ZUIDKADE worden vanzelfsprekend niet meer aangesloten op het gasnet en hebben dan ook geen CV-ketel. In plaats daarvan krijg je een warmtepomp die energie haalt uit de bodem onder de woning en zorgt daarmee voor warm water, verwarming én verkoeling. In de winter wordt koude opgeslagen in de grond en in de zomer warmte. De warmtepomp onttrekt deze koude en warmte uit de grond om de woning in de winter te verwarmen en in de zomer te koelen. Ook wordt hiermee het warm tapwater voor de woning verwarmd, wat wordt opgeslagen in de boiler. Het grote voordeel is dus, dat je ook in de zomer een aangename temperatuur in huis hebt! Daarnaast heb je geen radiatoren in de woning, doordat verwarming en koeling in de vloeren plaatsvindt. De gelijkmatige verwarming en koeling zorgen tenslotte voor een hoog wooncomfort. 

Wat is een WTW-installatie?

Alle woningen in ZUIDKADE beschikken over een douche-WTW en balansventilatie-unit met WTW, waarbij WTW staat voor warmte-terugwinning. Dit is een systeem dat ervoor zorgt dat warmte, en daarmee energie, niet verloren gaat. De douche-WTW gebruikt de warmte van het wegstromende douchewater om het koude water voor te verwarmen.

De balansventilatie-unit met WTW zuigt schone lucht van buiten aan en voert vervuilde lucht af. De WTW zorgt ervoor dat de lucht van buitenaf wordt opgewarmd met de warmte van de afgevoerde lucht, voordat het de woning binnen geblazen wordt. Hierdoor heeft de binnenkomende lucht vrijwel dezelfde temperatuur als de kamertemperatuur: ongeacht of het zomer of winter is. Dit verbetert het wooncomfort, omdat je hierdoor geen koude luchtstromen meer in huis ervaart.

DE ZUID is een project van:

  • MRP Development
  • VORM Ontwikkeling BV