Cacaokwartier

Over Cacaokwartier

Welkom op de website van Cacaokwartier Weesp. Cacaokwartier is bekend van het Van Houten Industriepark, het oudste bedrijventerrein van Weesp. De familie Van Houten, vooral bekend van het chocolade imperium, vestigde zich in 1850 in Weesp en heeft het inwonersaantal van deze plaats doen verdubbelen. De Weesper is meer dan een eeuw lang trots geweest op haar voornaamste werkgever tot dat in 1971 het doek viel voor de fabriek en het Cacaokwartier veranderde in een onaantrekkelijk bedrijventerrein. De komende jaren is deze locatie opnieuw onderhevig aan een grote verandering, het gebied wordt namelijk getransformeerd naar een dynamische woonomgeving.

Heeft u interesse om mee te denken over de toekomstige woonomgeving of wilt u hier zelf wonen? Schrijf u hier in!

Bekijk hier alles van Cacaokwartier tot nu toe:

Cacaokwartier Weesp

Weesp is van oudsher een vestingplaats en is gelegen op de grens tussen de provincies Noord-Holland en Utrecht, ten zuidoosten van Amsterdam. Officieel behoort Weesp tot de provincie Noord-Holland. Haar handelsverleden dankt Weesp aan de gunstige ligging aan de Vecht en later ook het Amsterdam- Rijnkanaal. Deze wateren hebben lange tijd een belangrijke functie gehad als handelsvaarwegen. De eeuwenoude vestingwerken en de Vecht zijn nog altijd prominent aanwezig in de stadsplattegrond van Weesp.

Bekijk locatie

Toekomstige ontwikkeling

De invulling van het Cacaokwartier verandert, bedrijven maken plaats voor woningen. De koop- en huurappartementen die hier gerealiseerd moeten worden spelen uitstekend in op de stijgende woonbehoefte in de regio en vormt zodoende een dynamische verstedelijking aan de rand van het historische centrum.

Wij staan voor u klaar als u ons nodig hebt

Neem vrijblijvend contact op voor alle vragen over het project

Projectteam Cacaokwartier

Projectteam Cacaokwartier

Projectteam Cacaokwartier

Heeft u interesse in dit project?

Schrijf u in

Cacaokwartier is een project van:

  • VORM Ontwikkeling BV
  • Porten Development
  • Ten Brinke
  • DHG
  • Rosewood
  • Gemeente Weesp